Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Κέντρο Εκπαίδευσης Πόρου: 20 ναύτες ασθενούν με Κορονοιό, 160 είναι Καραντίνα και η Διοίκηση μιλά για Ατομική Ευθύνη και λαμβάνει αυταρχικά μέτρα

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Με δικαιολογία την τήρηση των μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοΐού στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πόρου του Πολεμικού Ναυτικού, η Διοίκηση τονίζει καθημερινώς στους νεοσύλλεκτους ναύτες ότι δε θα τους παρέχει τη δυνατότητα εξόδου κανένα Σαββατοκύριακο καθ' όλη τη διάρκεια της προπαίδευσης που θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Μαρτίου. 
Τα παραπάνω ισχύουν προφανώς μόνο για τους νεοσύλλεκτους καθώς οι βαθμοφόροι καθημερινώς μπαινοβγαίνουν στο στρατόπεδο κανονικά.

Η στέρηση εξόδου είναι άλλη μια προσπάθεια της διοίκησης να ρίξει την ευθύνη για την εξάπλωση του κορονοΐού στο κέντρο εκπαίδευσης. 
Η διοίκηση καθημερινώς εγκαλεί τους ναύτες ότι δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας και τους απειλεί ότι θα πάρει παράταση η ημερομηνία ορκωμοσίας. 
Η πραγματικότητα είναι ότι η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας στο ακέραιο από τους προπαιδευόμενους είναι ανέφικτη σε ένα τόσο υψηλό αριθμό ατόμων στοιβαγμένων σε θαλάμους με σχεδόν μηδενικά κενά κρεβάτια. 
Το αποτέλεσμα είναι ότι καθημερινά τα rapid test που διενεργούνται να βγαίνουν συνεχώς θετικά. 
Μέχρι στιγμής 20 ναύτες νοσούν σε απομόνωση στο θεραπευτήριο του κέντρου ενώ όσοι διέμεναν στους ίδιους θαλάμους δηλαδή περίπου 160 ναύτες έχουν μπει σε πενθήμερη καραντίνα. 
Επίσης, σύμπτυξη θαλάμων στην οποία έχει προχωρήσει η διοίκηση λόγω της παραπάνω κατάστασης, εντείνει τον κίνδυνο διασποράς και δυσχεραίνει την ιχνηλάτηση πιθανών κρουσμάτων.

Ζητάμε να δοθεί η προβλεπόμενη δυνατότητα εξόδου για όλους τους προπαιδευόμενους ναύτες το Σαββατοκύριακο 26-27 Φεβρουαρίου. 
Να πραγματοποιηθούν μαζικά rapid test σε όσους επιστρέφουν από έξοδο.
Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας των προπαιδευόμενων.
Να μην δεχτούμε να μας κρατήσουν κλεισμένους μέσα στο κέντρο μέχρι την ημέρα ορκομωσίας μας δήθεν ότι με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζουν την ασφάλεια μας.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΑΥΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου