Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

Στους 25.183 οι Νεκροί από τον Κορονοιό αλλά οι κυβέρνηση προσλαμβάνει 2600 Μισθοφόρους Στρατιώτες ΕΠ.ΟΠ και ΟΒΑ

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 80, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 25.183 θάνατοι.
Είναι τα αποτελέσματα της εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής.
Χιλιάδες από τους συνανθρώπους που χάσαμε θα μπορούσαν να είχαν σωθεί.
Αν υπήρχαν γιατροί.
Αν υπήρχαν νοσηλευτές.
Αν υπήρχαν ΜΕΘ.
Στα Περιφερειακά Νοσοκομεία οι απώλειες είναι τεράστιες και άνθρωποι χάνονται.
Θα μπορούσαν να είχαν σωθεί να υπήρχε προσωπικό και μέσα.
Αλλά δεν υπάρχουν.
Και η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτε για να ενισχύσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.
Αντίθετα περικόπτει τα κονδύλια κατά 800 εκατ. ευρώ.
Για να αγοράσει όπλα αξίας πολλών δις ευρώ.
Για να προσλάβει δεκάδες χιλιάδες Μισθοφόρους Στρατιώτες και Στρατιωτικούς. 

Προλήψεις ΕΠΟΠ – ΟΒΑ 2022: Εκδόθηκε το ΦΕΚ με τον αριθμό των θέσεων
Αναλυτικά οι θέσεις κατανέμονται ως εξής:
Ορισμός του αριθμού των Επαγγελματιών Οπλιτών ανά Κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων

Ο αριθμός των Επαγγελματιών Οπλιτών για κατάταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις, για το έτος 2022, ορίζεται ως εξής:
α. Χίλιοι (1.000) στο Στρατό Ξηράς.
β. Τριακόσιοι (300) στο Πολεμικό Ναυτικό.
γ. Διακόσιοι ογδόντα (280) στην Πολεμική Αεροπορία.
δ. Είκοσι (20) στο Κοινό Νομικό Σώμα.
Ορισμός του αριθμού των οπλιτών βραχείας περιόδου ανά Κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων

Ο αριθμός των ανακατατασσομένων οπλιτών και των επανακατατασσομένων εφέδρων στις Ένοπλες Δυνάμεις για το έτος 2022, ορίζεται ως εξής:

α. Εξακόσιοι (600) για τον Στρατό Ξηράς.
β. Διακόσιοι (200) για το Πολεμικό Ναυτικό.
γ. Διακόσιοι (200) για την Πολεμική Αεροπορία.

Ο μισθός των Μισθοφόρων Στρατιωτών ΕΠ.ΟΠ. θα είναι 840 ευρώ, ενώ ο βασικός μισθός είναι 650 ευρώ! Τι δεν καταλαβαίνεις;

Ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ προωθεί την κατάργηση των πληρωμένων υπερωριών, την απελευθέρωση των απολύσεων και την πλήρη διάλυση του εργατικού κινήματος επιβάλλοντας την απόλυση ασυδοσία των εργοδοτών...
Ενώ οι Μνημονιακές κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν επιβάλλει ως  νόμιμο κατώτατο μισθό και νόμιμο κατώτατο ημερομίσθιο, για πλήρη απασχόληση, για τους υπαλλήλους και τους εργατοτεχνίτες όλης της χώρας:
α) Για τους υπαλλήλους ο κατώτατος μισθός ορίζεται στα εξακόσια πενήντα ευρώ (650,00 €).
β) Για τους εργατοτεχνίτες το κατώτατο ημερομίσθιο ορίζεται στα είκοσι εννέα ευρώ και τέσσερα λεπτά (29,04 €).
Το Armyvoice News δημοσιοποιεί τον μισθό που θα καταβάλλεται στους επιτυχόντες ΕΠ.ΟΠ. σε Στρατό Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό, Αεροπορία και Κοινό Σώμα
Ο κάθε ΕΠ.ΟΠ. που θα προσληφθεί θα πάρει βασικό μισθό περίπου 840 ευρώ στο χέρι. 
Ανά δυο με 3 χρόνια, θα αλλάζει κλιμάκιο και ο μισθός θα αυξάνεται κατά περίπου 40 με 60 ευρώ.
Πέραν αυτού του ποσού, οι ΕΠ.ΟΠ. δικαιούνται επίδομα παραμεθορίου 100 ευρώ, όταν υπηρετούν σε παραμεθόριες και δυσπρόσιτες περιοχές. Επιπλέον, δικαιούνται επίδομα τέκνων το οποίο είναι για:
ένα τέκνο 50 ευρώ
δυο τέκνα 70 ευρώ,
τρία τέκνα 120 ευρώ
τέσσερα τέκνα 170 ευρώ
πάνω από 4 παιδιά 70 για κάθε παιδί
Επίσης παίρνουν ανάλογα με τον βαθμό και την οικογενειακή κατάσταση επίδομα ιδιαιτέρων συνθηκών εργασίας το οποίο είναι περίπου από 105 έως 220 ευρώ.
Οι ΕΠ.ΟΠ. που είναι αλεξιπτωτιστές δικαιούνται να παίρνουν το επίδομα επικινδυνότητα που είναι για ένα 6μηνο 1949 ευρώ, και το 65% του ποσού είναι αφορολόγητο.
Οι υποβρύχιοι καταστροφείς αντίστοιχα δικαιούνται 2707 ευρώ το εξάμηνο το 65% του οποίου είναι αφορολόγητο.
Οι ναρκαλιείς που υπηρετούν στο ΤΕΝΞ δικαιούνται επίδομα 90 ευρώ για κάθε μέρα εργασίας μέσα σε ναρκοπέδιο και οι πυροτεχνουργοί 15 ευρώ για κάθε μέρα εργασίας τους σε εργαστήριο.
Πιο συγκεκριμένα, ο ΕΠ.ΟΠ ανήκει στην Κατηγορία Γ’ της μισθολογικής κατάταξης. Η μισθολογική εξέλιξη των ΕΠ.ΟΠ. είναι όπως στον παρακάτω πίνακα.
Ένας νέος ΕΠ.ΟΠ. θα ανήκει σε ένα μισθολογικό κλιμάκιο,είτε στο 22 (εάν καταταγεί με βαθμό Στρατιώτη) είτε στο 21 (εάν καταταγεί με βαθμό Δεκανέα). Με το πέρασμα των χρόνων και την προαγωγή σε επόμενο βαθμό, το κλιμάκιο αυτό θα αυξάνεται (ο αύξοντας αριθμός μειώνεται) μέχρι το κλιμάκιο 1.


Μισθός ΕΠΟΠ: Πόσα θα πάρουν οι επιτυχόντες στην Προκήρυξη 2021
Το κάθε μισθολογικό κλιμάκιο κάθε κατηγορίας αντιστοιχεί σε έναν βασικό μισθό. Ο μισθός αυτός για έναν ΕΠΟΠ που όπως γράψαμε ανήκει στην Κατηγορία Γ’ της μισθολογικής κατάταξης είναι όπως στην παρακάτω εικόνα.
Ένας ΕΠΟΠ με μισθολογικό κλιμάκιο 22 (βαθμός Στρατιώτη) λαμβάνει βασικό μισθό 939 ευρώ.
Ένας ΕΠΟΠ με μισθολογικό κλιμάκιο 21 (βαθμός Δεκανέα) λαμβάνει βασικό μισθό 979 ευρώ.
Σε όλες τις περιπτώσεις μιλάμε μόνο για μεικτό βασικό μισθό, χωρίς τα επιδόματα, τις κρατήσεις και τις εισφορές.

Ο ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΘΑ ΑΜΟΙΒΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ!
Για τον νεοδιοριζόμενο εκπαιδευτικό Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) ο μισθός καθορίζεται γύρω στα 740 ευρώ. 
Για νεοδιοριζόμενο εκπαιδευτικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) γύρω στα 620 ευρώ.

Δηλαδή η κυβέρνηση της ΝΔ αμείβει καλύτερα τον άνθρωπο που μαθαίνει να σκοτώνει από τον εκπαιδευτικό που καλείται να μορφώσει τα παιδιά και να τους διαμορφώσει ως συνειδητούς πολίτες.
Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν προσλαμβάνει γιατρούς και νοσηλευτές, ούτε εκπαιδευτικούς προκειμένου να καλύψει τις τεράστιες κοινωνικές ανάγκες αλλά προσλαμβάνει δεκάδες χιλιάδες Μισθοφόρους Στρατιώτες και Στρατιωτικούς προκειμένου να ενισχύσει το κράτος Άμυνας/Ασφάλειας, για να εφαρμόσει την επιθετική-επεκτατική της πολιτική για τις ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα και τον έλεγχο των θαλάσσιων δρόμων σε Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο.
 Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ επιτίθεται με τον πιο βάρβαρο τρόπο στον κόσμο της εργασίας επιβάλλοντας εργασιακές σχέσεις Κίνας, επιβάλλει στους εργαζόμενους τεράστιες θυσίες προκειμένου να χρηματοδοτήσει την Αγορά κολοσσιαίων εξοπλιστικών προγραμμάτων και χιλιάδων Μισθοφόρων.
Η κυβέρνηση της ΝΔ, βλέποντας την Αποτυχία των προηγούμενων κυβερνήσεων να στρατολογήσουν πάμφθηνους Μισθοφόρους ΟΒΑ, αυξάνει το αντίτιμο της Εξαγοράς των παιδιών της εργατικής τάξης και της χειμαζόμενης Υπαίθρου προκειμένου να τους στείλει σε Μάλι και Σαουδική Αραβία, να φρουρούν τις εξέδρες πετρελαίου και τους αγωγούς φυσικού αερίου, για να κάνουν τους Χωροφύλακες των λαών σε Βαλκάνια, Μέση Ανατολή και Αφρική. 

Εμείς Καλούμε την Νεολαία να μην γίνει Μισθοφόρος σε Αστυνομία-Στρατό-Λιμενικό-Συνοριοφυλακή που υπηρετεί τα συμφέροντα των πλουσίων.
Καλούμε τον κόσμο της εργασίας και την νεολαία, κάθε αγωνιστή και σωματείο να σταθεί απέναντι στους Πολεμικούς Εξοπλισμούς και τις Προσλήψεις Μισθοφόρων Στρατιωτών.
Καλούμε στην ενδυνάμωση του Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό για να Μπλοκάρουμε τη Μηχανή του Πολέμου και της Καταστολής.

Μήνυμα φαντάρου που υπηρέτησε Έβρο: Κάνεις νέος Μισθοφόρος Στρατιώτης ΟΒΑ/ΕΠΟΠ! Αντισταθείτε στην Πλύση Εγκεφάλου από τους Αξιωματικούς
  
Κάνεις νέος ΟΒΑ/ΕΠΟΠ!
Αγώνας για ζωή με δικαιώματα.
Είμαι φαντάρος που μέχρι πρότινος υπηρετούσα σε μονάδα της παραμεθόριου. Οπότε, γνωρίζω από πρώτο χέρι της συνθήκες ζωής, διαβίωσης κι εργασίας τόσο των οπλιτών θητείας, όσο και των μονίμων. Ακόμα, ξέρω πολύ καλά την "πλύση εγκεφάλου" που επιχειρείται από ανώτερους στους στρατιώτες για τα "καλά" της μονιμότητας στον στρατό ως ΟΒΑ ή ΕΠΟΠ.
Σίγουρη δουλειά, σταθερότητα, σχετικά καλός μισθός, χωρίς ιδιαίτερα προαπαιτούμενα, ευκαιρίες έστω και περιορισμένης ανέλιξης. 
Στο σημερινό ζοφερό παρόν για τους νέους εργαζόμενους, δεν είναι καθόλου αμελητέα, αλλά αντίθετα ζητούμενα άπιαστα συχνά. 
Συχνά δε για τα παιδιά της "βαθιάς επαρχίας", φαντάζει η μόνη επαγγελματική διέξοδος. 
Εκεί ποντάρουν για να στελεχώσουν τις χιλιάδες νέες θέσεις ΟΒΑ/ΕΠΟΠ που προκύρηξε η κυβέρνηση.

Βλέποντας με κατανόηση τις αγωνίες, τα κίνητρα, τους λόγους για τους οποίους ένας νέος σκέφτεται να καταταγεί ως μόνιμος, θα ήθελα να στείλω το εξής μήνυμα: 
η μιζέρια της ζωής ως κατώτερου στελέχους, το τρέξιμο, η συμμετοχή σε αποστολές όπως το κυνήγι μεταναστών, η απίστευτα βαρετή ρουτίνα, το να ζεις χωρίς προοπτική πέρα από την διασφάλιση των αναγκαίων και κάποιων λίγων ακόμα, δεν αξίζει στην γενιά μας!

Να αγωνιστούμε, μαζί με τους εργαζόμενους, για δουλειά με δικαιώματα, με καλούς μισθούς, ενάντια στην κατάργηση του 8ωρου. 
Για ζωή αξιοβίωτη. Να μην υποταχτούμε στην μιζέρια!

Κάνεις νέος ΟΒΑ/ΕΠΟΠ!

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου