Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

Επιτροπή Στρατευμένων 80 ΑΔΤΕ: Δεν μένουμε αμέτοχοι απέναντι στην πολεμική απειλή - Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους πολεμικούς ανταγωνισμούς

Επιτροπή Στρατευμένων 80 ΑΔΤΕ: 
Δεν μένουμε αμέτοχοι απέναντι στην πολεμική απειλή 
- Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους πολεμικούς ανταγωνισμούς

Η πολεμική απειλή που σκεπάζει τα σύνορα της Ουκρανίας φαντάζει μακρινή αλλά δεν είναι! Οι εδώ και 8 χρόνια συγκρούσεις μεταξύ του ουκρανικού στρατού και των - υποστηριζόμενων από τη Ρωσία - αυτονομιστων των ανατολικών επαρχιών και η προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, φαίνεται πως μπορεί να οδηγήσουν σε μια γενικευμένη στρατιωτική σύρραξη με κύριους παίκτες το Κρεμλίνο και το Κίεβο.

Συγκεκριμένα, η καπιταλιστική Ρωσία αναπτύσσει εδώ και μήνες στρατιωτικές δυνάμεις κοντά στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανία, διενεργεί μεγάλης κλίμακας γυμνάσια σε Λευκορωσία και Μαύρη Θάλασσα ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζεται (ή απειλεί πως ετοιμάζεται) να πραγματοποιήσει ασκήσεις με πυρηνικά όπλα. Με τη σειρά της, η Ουκρανία απαντάει επίσης με στρατιωτικά γυμνάσια ενώ αυξάνει ταχυρρυθμα και σημαντικά την εθελοντική της επάνδρωση.

Στο παρασκήνιο της πολεμικής προετοιμασίας διεξάγεται ένα σκληρό παιχνίδι διπλωματικού πόκερ τριών παικτών.

Οι ΗΠΑ, ως ηγετικά δύναμη του ΝΑΤΟ, δημιουργεί (και οξύνει το ήδη υπάρχον) ψυχροπολεμικό κλίμα προσπαθώντας να χρεώσει μονόπλευρα στη Ρωσία τυχόν πολεμική ανάφλεξη. Την ίδια στιγμή ΝΑΤΟικες δυνάμεις μεταβιβάζονται σε περιοχές της Ανατολικής Ευρώπης πυροδοτώντας νέες και πιο εκρυθμες καταστάσεις. Απώτερος σκοπός των ΗΠΑ δεν είναι άλλος από τον διπλωματικό, εμπορικό και στρατιωτικό αποκλεισμό της Ρωσίας από όσον το δυνατόν περισσότερες περιοχής υψηλής οικονομικής και στρατηγικής σημασίας περιοχές της Ανατολικής Ευρώπης.

Η Ρωσία από την άλλη, όντας και αυτή μια από τις μεγαλύτερες καπιταλιστικές δυνάμεις του κόσμου, επιδιώκει την εξάλειψη της δυτικής επιρροής στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ και την αποκλειστική διασύνδεση των οικονομιών τους με τα συμφέροντα της Ρωσικής αστικής τάξης.

Τέλος η Ευρωπαϊκή Ένωση, παρότι φαντάζει σαν το φτωχό συγγενή των γεωστρατηγικών ανταγωνισμών, προσπαθεί με διπλωματικά μέσα να αποκλιμακώσει την ένταση όχι χάριν των φιλειρηνικων της αισθημάτων αλλά για να συνεχιστεί η επέλαση των δικών της οικονομικών συμφερόντων στην Ανατολική Ευρώπη με τρόπο ομαλό (Βλ. Συμφωνία Πρεσπών). Σε περίπτωση όξυνσης της κρίσης, η Ε.Ε. νομοτελειακά θα σταθεί στο πλευρό του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ και δεν θα διστάσει να εμπλακεί ακόμα και στρατιωτικά.

Αν όλα αυτά φαντάζουν άσχετα με την θητεία μας στον ελληνικό στρατό, καλούμε κάθε συνάδελφο να σκεφτεί τι θα συμβεί σε περίπτωση κλιμάκωσης της έντασης στην Ουκρανία και πως θα επηρεαστεί η ζωή του. Δεν είναι μόνο το ηθικό ζήτημα του ότι θα σφαγιάζονται εκατέρωθεν στρατιώτες και θα μεταναστεύουν οικογένειες για τα μάτια μιας χούφτας Αμερικανών, Ρώσων και Ευρωπαίων επιχειρηματιών.... Πέρα από αυτό, εγκυμονεί άμεσα ο κίνδυνος εμπλοκής - άμεσης ή έμμεσης - της δικιάς μας χώρας. Όλοι μας έχουμε "διδαχθεί" πως ο Ε.Σ. είναι ένας ΝΑΤΟικος στρατός που βοηθάει με κάθε τρόπο τους "συμμάχους" τους. Αυτά όμως που δεν μας διδάσκουν είναι το γιατί η Ελλάδα θα πρέπει να συμμετάσχει σε ένα πόλεμο που ουδεμία σχέση δεν έχει με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και τι επιπτώσεις θα έχει μια πολεμική ανάμειξη!

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Οποιαδήποτε συνεισφορά της χώρας στα αιμοσταγή σχέδια του ΝΑΤΟ αναφορικά με την κρίση στην Ουκρανία αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση συμφερόντων της πλειοψηφίας της ελληνικής ολιγαρχίας που δωρίζει απλόχερα ανθρώπους και στρατιωτικές βάσεις στους δολοφόνους του ΝΑΤΟ για να διεκδικήσει και αυτή με τη σειρά της κομμάτι της πίτας. Επιπλέον, τυχόν εμπλοκή της Ελλάδας στην κρίση της Ουκρανίας θα σημάνει στοχοποίηση της χώρας από τους εχθρούς του ΝΑΤΟ με - πιθανότατα - σφοδρές επιπτώσεις για τον ελληνικό λαό.

Συνάδελφοι, παρότι επιφανειακά οι φαντάροι φαντάζουν ο τελευταίος τροχός της αμάξης απέναντι στα δολοφονικά σχέδια του ΝΑΤΟ και την προσαραξη της ελληνικής αστικής τάξης σε αυτά, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. 
Με αντιπολεμικό κίνημα, μέσα και έξω από το στρατό, ο λαός είναι ο μόνος που μπορεί να ανατρέψει τα σχέδια εμπλοκής της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς. 
Οι καταστάσεις στην ευρύτερη γειτονιά μας δεν μας επιτρέπουν να μείνουμε άπραγοι και να συνεχίσουμε τη θητεία μας ως "μια απ'τα ίδια". Παρότι μας θέλουν άβουλα όντα, που δεν έχουν την όρεξη και τη διάθεση να ανοίξουν τη συζήτηση για τα μεγάλα προβλήματα της επικαιρότητας στους στρατώνες μπορούμε να τους αποδείξουμε το αντίθετο. 
Οι φαντάροι είναι πολίτες με στολή, που νοιάζονται συζητούν και αγωνιούν για ότι συμβαίνει τόσο εντός όσο και εκτός των στρατοπέδων. Δεν θα κάνουμε "υπομονή" 9 ή 12 μήνες να "περάσει η θητεία μας" αλλά αντίθετα θα ανοίξουμε μέσα στους θαλάμους, την ώρα των υπηρεσιών, στις εξόδους μας και παντού συζητήσεις για το πως η Ελλάδα δεν θα συρθεί στα πολεμοκάπηλα σχέδια κανενός.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου