Αμερικανικές πηγές αναφέρουν πως “το Πεντάγωνο ψάχνει τρόπους να παραδώσουν όπλα και εξοπλισμό μεταξύ των οποίων και πυρομαχικά στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις αλλά πλέον αυτό είναι πολύ δύσκολο με τόσο ρωσικό Στρατό στη χώρα”.
Επιπλέον Αμερικανοί και Γάλλοι ψάχνουν τρόπο φυγάδευσης του Ζελένσκι.
Ο κυβερνήτης της περιοχής Sumy, Serhiy Zhyvytskiy, ανέφερε πως πολλές πόλεις έχουν περικυκλωθεί από τον ρωσικό Στρατό. Μια μεγάλη ρωσική στρατιωτική φάλαγγα κατευθύνεται από την περιοχή Sumy προς το Κίεβο.
Οι Ουκρανοί απελπισμένοι, κατέστρεψαν την γέφυρα του ποταμού Teteriv για να σταματήσουν την ρωσική προέλαση.


Εκρήξεις στο Κίεβο
Τουλάχιστον δύο ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στο κέντρο του Κιέβου, την επομένη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, διαπίστωσε μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.
Ο ουκρανικός στρατός ξηράς έκανε λόγο για «πυραυλικές επιθέσεις» εναντίον της ουκρανικής πρωτεύουσας και διαβεβαίωσε ότι αναχαιτίστηκαν και καταρρίφθηκαν δύο από τους πυραύλους.
Ο δήμαρχος Κιέβου, ο Βιτάλι Κλίτσκο, ανέφερε από τη δική του πλευρά ότι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, ο ένας βαριά, από θραύσματα πυραύλων που έπεσαν σε συνοικία της πρωτεύουσας.
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα «ρωσικό αεροσκάφος» στο Κίεβο, που κατέπεσε σε εννιαώροφη πολυκατοικία προκαλώντας πυρκαγιά, έκανε από την πλευρά του γνωστό ο Αντόν Γκεραστσένκο, ο ουκρανός υφυπουργός Εσωτερικών.
Ο σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών, Αντόν Χεραστσένκο, επεσήμανε ότι ο στρατός της Ουκρανίας στο Κίεβο είναι έτοιμος, εξοπλισμένος με αντιαρματικούς πυραύλους, τους οποίους έχουν προσφέρει στη χώρα οι ξένοι σύμμαχοί της.
Από την πλευρά της η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Χάνα Μάλιαρ εκτίμησε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ενδέχεται αργότερα σήμερα να φτάσουν σε περιοχές ακριβώς έξω από το Κίεβο, αφού η ουκρανική πρωτεύουσα και άλλες περιοχές βομβαρδίστηκαν νωρίτερα σήμερα με πυραύλους. Η ίδια πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις του ουκρανικού στρατού που υπερασπίζονται το Κιέβο σε τέσσερα μέτωπα είναι αντιμέτωπες με αριθμητικά υπέρτερη δύναμη.

https://warnews247.gr