Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΑΥΤΩΝ: Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στα επιθετικά σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην Ουκρανία


Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στα επιθετικά σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην Ουκρανία
Η βαριά απειλή του πολέμου απλώνεται πάνω από την Ουκρανία και την ευρύτερη περιοχή, όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση στρατευμάτων με το δάχτυλο στη σκανδάλη. Ο κίνδυνος έναρξης μιας πολεμικής σύγκρουσης στην περιοχή της Ανατολικής Ουκρανίας και στις Λαϊκές Δημοκρατίες είναι πιο έντονος από ποτέ το τελευταίο διάστημα.

Θα ρωτήσει κανείς τι νοιάζει μία χούφτα ναύτες τι γίνεται στην Ουκρανία; Ίσως ακόμα να αναρωτηθεί με ποιον τρόπο το Ελληνικό κράτος συμβάλει σε αυτήν την φρίκη;

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ήδη εμπλέξει την Ελλάδα στην ουκρανική κρίση, με την ενεργοποίηση της στρατηγικής βάσης της Σούδας, την αξιοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης για να αναπτυχθούν αμερικανικά και βρετανικά στρατεύματα, τη συμμετοχή σε ασκήσεις και άλλες ΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις κλπ

Τα πράγματα για μας είναι ξεκάθαρα. Οποιαδήποτε συνεισφορά της χώρας στα σχέδια του ΝΑΤΟ αναφορικά με την κρίση στην Ουκρανία αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση συμφερόντων της πλειοψηφίας της ελληνικής ολιγαρχίας που δωρίζει απλόχερα ανθρώπους και στρατιωτικές βάσεις στους δολοφόνους του ΝΑΤΟ για να διεκδικήσει και αυτή με τη σειρά της κομμάτι της πίτας. Επιπλέον, τυχόν εμπλοκή της Ελλάδας στην κρίση της Ουκρανίας θα σημάνει στοχοποίηση της χώρας από τους εχθρούς του ΝΑΤΟ με - πιθανότατα - σφοδρές επιπτώσεις για τον ελληνικό λαό.

Το Ελληνικό κράτος επιδιώκει να έχει όλο και πιο αναβαθμισμένο, περιφερειακό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή ως χωροφύλακας του ΝΑΤΟ. Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ένταξη της Β. Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ αναλαμβάνοντας μάλιστα την εναέρια άμυνά της. Καλλιεργεί ένα γενικότερο πολεμικό κλίμα. Οξύνει με εμπρηστικές δηλώσεις τον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό και πλέον εμφανίζεται έτοιμο να στείλει μάχιμες μονάδες να πολεμήσουν έξω από τα σύνορα. Δεν έχουμε καμία αυταπάτη για τον χαρακτήρα αυτών των κινήσεων!

Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές απαιτείται η κινητοποίηση του λαϊκού και του αντιπολεμικού κινήματος διεκδικώντας άμεσα:

Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στην Ουκρανία και στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα, όχι σε ασκήσεις και άλλες κοινές επιχειρήσεις.

Έξω οι βάσεις. Να κλείσει η Σούδα, η Αλεξανδρούπολη δεν θα γίνει εφαλτήριο πολέμου.

Όχι στο όργιο των εξοπλισμών – λεφτά για την υγεία, την παιδεία, τους ανέργους, τις κοινωνικές ανάγκες και όχι για όπλα.

Έξω από το ΝΑΤΟ.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΑΥΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου