Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Εισβολή στην Ουκρανία: Μάχες στο Τσερνόμπιλ – «Ο Ρώσοι μπήκαν από τη Λευκορωσία», λέει το Κίεβο

Εισβολή στην Ουκρανία: Μάχες στο Τσερνόμπιλ – «Ο Ρώσοι μπήκαν από τη Λευκορωσία», λέει το Κίεβο
«Τα μέλη της Εθνοφρουράς που προστατεύουν τον χώρο προβάλλουν πεισματικά αντίσταση»

Ρωσικά στρατεύματα από την πλευρά της Λευκορωσίας εισήλθαν σήμερα σε μια περιοχή κοντά στο πρώην πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ, έγινε γνωστό από έναν σύμβουλο του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας, καθώς η ρωσική εισβολή στη χώρα συνεχίζεται σε ένα «δεύτερο κύμα», αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Και το Γαλλικό Πρακτορείο κάνει λόγο για μάχες που βρίσκονται σε εξέλιξη κοντά στον χώρο αποθήκευσης των πυρηνικών αποβλήτων στο εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ, επικαλούμενο τον σύμβουλο του υπουργού Εσωτερικών Αντόν Γκερατσένκο.

«Τα στρατεύματα των εισβολέων εισχώρησαν από τη Λευκορωσία στη ζώνη του εργοστασίου του Τσερνόμπιλ. Τα μέλη της Εθνοφρουράς που προστατεύουν τον χώρο αποθήκευσης προβάλλουν πεισματικά αντίσταση», έγραψε στο Telegram.

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος της πρωτεύουσας του Κιέβου δήλωσε ότι 4 σταθμοί του μετρό θα χρησιμοποιηθούν ως καταφύγια για τις αεροπορικές επιδρομές, ενώ η ουκρανική ηγεσία στην περιοχή του Ντονέτσκ ανέφερε πως ρωσικές δυνάμεις έπληξαν ένα νοσοκομείο εκεί, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άνθρωποι, αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ, επικαλούμενο τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου