Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΩ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ! Η Elena Kovalskaya παραιτήθηκε από τη θέση της διευθύντριας του Κρατικού Θεάτρου της Μόσχας


«Ονομάζεται Elena Kovalskaya. Σήμερα παραιτήθηκε από τη θέση της διευθύντριας του Κρατικού Θεάτρου της Μόσχας "Vsevolod Meyerhold". Σε ανάρτησή της στα σόσιαλ μίντια έγραψε: 
"Φίλες και φίλοι ως διαμαρτυρία κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία παραιτούμαι από τη θέση της διευθύντριας του κρατικού θεάτρου. Είναι αδύνατον να δουλεύεις για έναν δολοφόνο και να πληρώνεσαι απ' αυτόν."
Για να αντιληφθεί κανείς τη γενναιότητα της πράξης της, να σημειωθεί ότι το Θέατρο Mayakovsky της Μόσχας απαγόρευσε νωρίτερα στους ηθοποιούς του να σχολιάσουν με οποιονδήποτε τρόπο την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ενώ αναφέρεται ότι το πολιτιστικό τμήμα της πόλης θεωρεί κάθε αρνητικό σχόλιο ως "προδοσία".
Τα σέβη μας»
Το εξαιρετικό κείμενο είναι της Maria Polyraki, την ευχαριστούμε πολύ.

από το FB της ΕΛ.ΜΑΒΡ.

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Πόλεμος σημαίνει καταστροφή, νεκροί, προσφυγιά.
Το πρώτο θύμα η ειρήνη...
Και τώρα με τον πόλεμο στην Ουκρανία ζούμε μια ακόμη οδυνηρή επανάληψη όλων αυτών...
Με τα FAKE NEWS να κυριαρχούν.
Ο Ρωσικός στρατός του αυταρχικού ηγέτη Πούτιν παρουσιάζεται ως απελευθερωτής, ως εγγυητής της παγκόσμιας ειρήνης, ως αντιναζιστής...
Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, των αμέτρητων εισβολών και πραξικοπημάτων, Χωροφύλακες του πλανήτη και Εγγυητές καπιταλιστικών και ιμπεριαλιστικών συμφερόντων του Δυτικού κόσμου, μιλούν για ειρήνη...., για δημοκρατία....
Απέναντι σε όλους αυτούς στέκουν οι απλοί άνθρωποι, που εμπνέουν όλους με την Υπερήφανη και Αξιοπρεπή προσωπική του στάση απέναντι στον πόλεμο.
Και καταλαβαίνουμε όλοι πόσο δύσκολο και επικίνδυνο είναι αυτό που κάνει η Elena Kovalskaya, η οποία παραιτήθηκε από τη θέση της διευθύντριας του Κρατικού Θεάτρου της Μόσχας.
"Φίλες και φίλοι ως διαμαρτυρία κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία παραιτούμαι από τη θέση της διευθύντριας του κρατικού θεάτρου. 
Είναι αδύνατον να δουλεύεις για έναν δολοφόνο και να πληρώνεσαι απ' αυτόν."

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εκφράζει την αλληλεγγύη του.
Έμπρακτα.
Κλιμακώνοντας την αγωνιστική μας προσπάθεια, μέσα και έξω από τον Στρατό, ενάντια στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, ενάντια στην κυβέρνηση της ΝΔ και του Κ.Μητσοτάκη που προωθεί την Εμπλοκή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε έναν ακόμη Άδικο Πόλεμο.
ΜΟΝΟ ΟΙ ΛΑΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΡΩΣΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου