Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

Κόρη αγνοουμένου στο Euroferry Olympia: «Βγήκε ένας μόνος του αλλά τί γίνεται με τους άλλους;»

Κόρη αγνοουμένου στο Euroferry Olympia: «Βγήκε ένας μόνος του αλλά τί γίνεται με τους άλλους;»
H Φρειδερίκη Μπεκιάρη, κόρη ενός εκ των 11 αγνοουμένων, μιλά στο Newsbeast για την απίστευτη αγωνία των συγγενών των αγνοουμένων
Κείμενο
Η είδηση πως σήμερα, 50 ολόκληρες ώρες μετά τη φωτιά που ξέσπασε στο πλοίο Euroferry Olympia, ένας Λευκορώσος -επιβάτης στο πλοίο και ένας από τους αγνοούμενους- βρέθηκε ζωντανός στην πρύμνη του πλοίου οδήγησε σε μια συναισθηματική έκρηξη των συγγενών των υπόλοιπων 11 αγνοούμενων, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται στο λιμάνι περιμένοντας να μάθουν το οποιοδήποτε νέο. Να σημειωθεί πως το πλοίο έχει πάρει μια κλίση 3-4 μοιρών αλλά δεν κινδυνεύει.

Η Φρειδερική Μπεκιάρη, κόρη ενός εκ των τριών Ελλήνων αγνοούμενων μίλησε στο Newsbeast για την τεράστια οικογένεια της οικογένειας: « Είμαστε εδώ στο λιμάνι με την μητέρα μου τον αδερφό της, ο ξάδερφος, όλη η οικογένεια. Ο πατέρας μου λέγεται Νίκος Μπεκιάρης. Ήρθαμε χτες από την Αθήνα στην Κέρκυρα.

Δυστυχώς δεν έχουμε καμία ενημέρωση από καμία δημόσια αρχή για το τι κάνουν για τους αγνοούμενους. Περισσότερα μαθαίνουμε από τους δημοσιογράφους παρά από τις αρμόδιες αρχές. Και καθόμαστε εδώ γιατί από τη μία , τί άλλο να κάνουμε αλλά και για να κυνηγάμε τις πληροφορίες. Η μόνη βοήθεια που είχαμε ήταν τα αεροπορικά και η διαμονή στο λιμάνι που μας έδωσε για να έρθουμε εδώ το υπουργείο Ναυτιλίας. Δεν μας ενημερώνουν όμως.

Είδαμε έναν άνθρωπο να κατεβαίνει ξυπόλητος, ακάλυπτος, σε ένα περιβάλλον 600 βαθμών κελσίου. Οι υπόλοιποι; Κάθονται και ….τσουρουφλίζονται; Τι επεμβάσεις κάνουν; Θα μας πει κανείς;

Από τη μια αναπτερώθηκα που είδα έναν ζωντανό, από την άλλη έχουμε την αίσθηση ότι δεν επιχείρηση απεγκλωβισμού οπότε το άγχος μας είναι τεράστιο. Δεν κινείται φύλλο. Όσο για αυτό που είπε ο άνθρωπος που διασώθηκε ότι άκουγε φωνές μέσα στο πλοίο, αυτό δεν έχει ακόμα διασταυρωθεί, μας είπαν ότι δεν είναι σίγουρο και να μην το πάρουμε ως δεδομένο. Καταλαβαίνετε πως αλλάζει διαρκώς η ψυχολογία μας».

Μάλιστα, λίγη ώρα πριν επικοινωνήσουμε με την Φρειδερική, η μητέρα της είχε περάσει μια τρομερά έντονη κρίση άγχους εκεί όπου η οικογένεια περιμένει για κάποιο ελπιδόφορο νέο στο λιμάνι. Όπως σχολιάζει η Φρειδερίκη: «Πως να αντέξει να ξέρει ότι ο άντρας της βρίσκεται σε ένα πλοίο που καίγεται επί τόσες ώρες; Λίγο πριν πάει για ύπνο στο καράβι, ο πατέρας μου της είχε μιλήσει στο τηλέφωνο».

Η Φρειδερίκη λέει ότι ο πατέρας της είναι οδηγός φορτηγών και ταξιδεύει αδιάκοπα εδώ και 45 χρόνια. Όπως εξηγεί: «Με το συγκεκριμένο πλοίο έκανε συνέχεια δρομολόγια. Αυτή τη διαδρομή την έκανε 4 φορές το μήνα και με αυτό το πλοίο τουλάχιστον τις 2. Μας είχε μιλήσει πολλές φορές για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούσαν.

Ήταν πολύ η μεγάλη η πιθανότητα να ήταν και την Παρασκευή στο γκαράζ λόγω των άθλιων συνθηκών υγιεινής που επικρατούσαν στο καράβι. Γενικώς κοιμάται στο γκαράζ, το κάνει. Εσείς τι θα κάνατε αν σας έβαζαν σε μια βρώμικη καμπίνα μαζί με άλλα έξι άτομα, μια καμπίνα που είναι για τέσσερις και όλα αυτά εν μέσω κορονοϊού; Πρόκειται για εταιρεία που είχε και το Norman Atlantic, εταιρεία με κακά πλοία και κακή φήμη».

Να σημειωθεί πως εκτός από τη φωτιά που συνεχίζει να υφίσταται, το πλοίο έχει ήδη δεχθεί δεκάδες τόνου νερού που ερρίφθησαν για την πυρόσβεσή του. Στην έρευνα για τους αγνοούμενους, εκτός από την 5η ΕΜΑΚ, συμμετέχει ειδική ναυαγοσωστική ομάδα, αποτελούμενη από 14 άτομα. Επίσης, επιχειρούν 3 περιπολικά σκάφη του Λιμενικού και της Ακτοφυλακής και 1 πλωτό πυροσβεστικό.
ΠΗΓΗ newsbeast.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ επίσης:
Euroferry Olympia: Εφοπλιστικό έγκλημα με 12 αγνοούμενους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου