Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

Νέες Απειλές του Ρώσου πρέσβη με πολλούς αποδέκτες και στην Αθήνα: "H ασφάλεια είτε υπάρχει για όλους είτε δεν υπάρχει καθόλου"!

Ένα σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα προς τη Δύση αλλά και την Αθήνα στέλνει ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μασλόφ, σύμφωνα με τη «Βραδυνή της Κυριακής» του Κώστα Μελισσόπουλου.
Ο Ρώσος πρέσβης έστειλε μια νέα κεκαλυμμένη απειλή λέγοντας πως “ασφάλεια θα υπάρχει είτε για όλους είτε για κανέναν”.
Όπως έχει κάνει ξεκάθαρο το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ελληνική εμπλοκή στην Ουκρανική κρίση υπάρχει ήδη, είτε με τα αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη που σηκώνονται από την αμερικανική βάση της Σούδας, είτε με την συμμετοχή στις πολεμικές προετοιμασίες του ΝΑΤΟ, με χαρακτηριστικά επεισόδια τις συνεκπαιδεύσεις του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και Αεροπορίας με στόλους των δυτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.
Ο Ρόλος της Αλεξανδρούπολης είναι πολύ σημαντικός για την υλοποίηση των επιθετικών σχεδιασμών του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.
Ήδη έχει προκαλέσει τις ρωσικές αντιδράσεις που Απειλούν και ασκούνται στοχοποιώντας τις αμερικανικές βάσεις σε Ελλάδα (Σούδα) και Τουρκία (Ιντσιρλίκ).     
Δεν είναι τυχαία άλλωστε πως έλαβε χώρα άσκηση στην Μεσόγειο με υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal.
Σε αποκλειστική δήλωσή του στην “Βραδυνή”, ο Μασλόφ προειδοποιεί αναφορικά με την κατάσταση στην Ουκρανία, πως «η ασφάλεια είτε υπάρχει για όλους είτε δεν υπάρχει καθόλου», με ό,τι σημαίνει αυτό.
Ο Ρώσος πρέσβης εξηγεί αναλυτικά πώς έφτασαν τα πράγματα στο σημείο καμπής που βρίσκονται σήμερα, και επισημαίνει την πρόταση της Μόσχας, τον περασμένο Δεκέμβριο, για νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις ασφαλείας σε μορφή συμφωνιών με ΝΑΤΟ και ΗΠΑ, για μη επέκταση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς και μη τοποθέτηση οπλικών συστημάτων κοντά στα σύνορα.

Ολόκληρη η δήλωση Α.Μασλόφ
«Νομίζω πως όλοι συμφωνούν στο ότι η κατάσταση ασφαλείας στην κοινή μας ευρωπαϊκή ήπειρο είναι οδυνηρή. Τα τελευταία χρόνια οι ΗΠΑ κατέστρεψαν τα θεμέλια του συστήματος ελέγχου εξοπλισμών και αποσύρθηκαν από τις συμφωνίες για την αντιπυραυλική άμυνα, τους πυραύλους μικρού και μεσαίου βεληνεκούς, και από τη Συνθήκη Ανοιχτών Ουρανών. Την ίδια στιγμή, το ΝΑΤΟ έχει ήδη φτάσει στο κατώφλι της Ρωσίας. Πιστεύουμε ότι απαιτούνται επείγουσες κινήσεις για την εκτόνωση της συσσωρευμένης έντασης στην Ευρώπη.
Ακριβώς με αυτόν το στόχο, τον Δεκέμβριο του 2021, η Ρωσία  υπέβαλε προτάσεις για νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις ασφαλείας σε μορφή προσχεδίων συμφωνιών με τις ΗΠΑ και τις χώρες του ΝΑΤΟ. Τα κυριότερα σημεία τους είναι η αποτροπή της περαιτέρω επέκτασης του ΝΑΤΟ προς ανατολάς, η μη τοποθέτηση επιθετικών οπλικών συστημάτων κοντά στα σύνορα, και η επαναφορά των δυνάμεων μάχης της Συμμαχίας στην Ευρώπη στη γραμμή του 1997, όπως ορίζει ρητά η Ιδρυτική Πράξη Ρωσίας – ΝΑΤΟ.

“H ασφάλεια είτε υπάρχει για όλους είτε δεν υπάρχει καθόλου”
Ο πυρήνας της πρότασής μας είναι η διασφάλιση της θεμελιώδους αρχής της ισότιμης και αδιαίρετης ασφάλειας στην Ευρώπη, που έχουν προσυπογράψει όλοι οι Δυτικοί εταίροι μας. Στη Χάρτα Ευρωπαϊκής Ασφαλείας, που υιοθετήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΑΣΕ στην Κωνσταντινούπολη το 1999, όπως και σε άλλα επίσημα έγγραφα του Οργανισμού, δεσμεύτηκαν ότι κανένα κράτος δεν θα ενισχύει την ασφάλειά του εις βάρος της ασφάλειας των άλλων.
 Δηλαδή, η ασφάλεια είτε υπάρχει για όλους είτε δεν υπάρχει καθόλου. Πριν από ένα μήνα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σ. Λαβρόφ, απέστειλε επιστολές στους ομολόγους του στις χώρες του ΟΑΣΕ και τους ζήτησε να εξηγήσουν πώς θα εφαρμόσουν αυτή τη δέσμευση. Αναμένουμε τις απαντήσεις.
Η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στην Ουκρανία, σε μεγάλο βαθμό πηγάζει από τα περίπλοκα προβλήματα που προανέφερα. Γι’ αυτό θεωρούμε ότι σήμερα υπάρχει επιτακτική ανάγκη να επικεντρωθούμε στην επίλυση ακριβώς αυτών των ζητημάτων που είναι κρίσιμα για το μέλλον της Ευρώπης.
Ευελπιστούμε στην έναρξη σοβαρού διαλόγου για τα θέματα που θέσαμε στα προσχέδια των συμφωνιών με τις ΗΠΑ και τις χώρες του ΝΑΤΟ”.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα προειδοποιεί.
Ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα Αντρέι Μάσλοφ στη συνέντευξη του στο RIA NOVOSTI, δηλώνει ότι «το έδαφος στην Ελλάδα δεν είναι ευνοϊκό για αντιρωσική προπαγάνδα». Τόνισε την εμπλοκή του ελληνικού κράτους στην Ουκρανική Κρίση και εμμέσως προειδοποίησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη-ΝΔ.
Τι ακριβώς είπε:
Ερώτηση: Εκτός από τη θετική ατζέντα, δυστυχώς, υπάρχουν και προβλήματα. Νέες αμερικανικές βάσεις εμφανίστηκαν στην Ελλάδα και μια από αυτές, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, εμπλέκεται στη μεταφορά όπλων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Ποια είναι η απάντηση της Ελλάδας στις ανησυχίες της ρωσικής πλευράς; Και στην ανησυχία για την επέκταση του ΝΑΤΟ και την προώθηση των στρατιωτικών υποδομών της συμμαχίας προς την Ανατολή;

Αντρέι Μάσλοφ: Οι ρωσικές προτάσεις για τις εγγυήσεις ασφαλείας, που επισημοποιήθηκαν με τη μορφή σχεδίου συνθήκης με τις ΗΠΑ και συμφωνίας με χώρες του ΝΑΤΟ, στοχεύουν ακριβώς στην διευθέτηση, μεταξύ άλλων, του προβλήματος που αναφέρατε. Ο αντίστοιχος διάλογος δια της διπλωματικής οδού συνεχίζεται και με την Ελλάδα, ως χώρα της συμμαχίας. Το βασικό ζήτημα είναι η τήρηση της αρχής του αδιαίρετου της ασφάλειας. Ο Χάρτης για την Ευρωπαϊκή Ασφάλεια, που υπογράφηκε στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΑΣΕ στην Κωνσταντινούπολη τον Νοέμβριο του 1999, δηλώνει ότι κάθε κράτος μέλος του οργανισμού έχει το δικαίωμα να επιλέξει ή να αλλάξει ελεύθερα τον τρόπο εγγύησης της ασφάλειάς του, συμπεριλαμβανομένων και των συνθηκών ένταξής του, σύμφωνα με τον τρόπο που εξελίσσονται, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα ενισχύσει τη δική του ασφάλεια σε βάρος της ασφάλειας των άλλων. Αυτές οι δεσμεύσεις επιβεβαιώνονται στη δήλωση που εγκρίθηκε στη σύνοδο κορυφής του ΟΑΣΕ στην Αστάνα τον Δεκέμβριο του 2010. Δεν μπορούμε να δεχτούμε τις προσεγγίσεις των δυτικών χωρών, οι οποίες απομονώνουν από αυτό το σύμπλεγμα αλληλένδετων διατάξεων μόνο εκείνες τις θέσεις που τους συμφέρουν και συγκεκριμένα το δικαίωμα των κρατών να επιλέγουν ελεύθερα τις συμμαχίες που θα ενταχθούν. Το νόημα των συμφωνιών για το αδιαίρετο της ασφάλειας έγκειται στο γεγονός ότι είτε είναι μία για όλους, είτε δεν υπάρχει για κανέναν. Όσο αφορά στην “ανησυχία” για την οποία με ρωτάτε, τότε πρέπει να την βιώσουν ακριβώς οι ίδιες οι χώρες που προσφέρουν το έδαφός τους για να χρησιμοποιηθεί ως σημείο διέλευσης για τη μεταφορά προσωπικού, όπλων και τεχνικού εξοπλισμού στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, στα σύνορα με τη Ρωσία. Παλαιότερα, οι χώρες της περιοχής αξιολογούσαν πιο υπεύθυνα και νηφάλια τις πιθανές συνέπειες που θα είχαν για τις ίδιες παρόμοια βήματα.

Η προειδοποίηση και η Απειλή του Ρώσου πρέσβη είναι ξεκάθαρη!
Πρέπει να βιώσουν "Ανησυχία" οι χώρες που προσφέρουν το έδαφός τους για να χρησιμοποιηθεί ως σημείο διέλευσης για τη μεταφορά προσωπικού, όπλων και τεχνικού εξοπλισμού στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, στα σύνορα με τη Ρωσία, λέει ο Ρώσος πρέσβης και απευθύνεται στην κυβέρνηση ΝΔ-Μητσοτάκη που έχουν καταστήσει ολόκληρη την ελληνική επικράτεια στο Ποελμικό Ορμητήριο των ΗΠΑ και εμπλέκουν τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που κορυφώνονται με την Κρίση στην Ουκρανία. 
Είμαστε ενάντια σε όλες τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις -ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ρωσία, Κίνα- και τους ανταγωνισμούς που επιδιώκουν τον καθορισμό Ζωτικών Χώρων, την επιβολή των όρων Ηγεμονίας και Παγκόσμιας Κυριαρχίας τους
Ιμπεριαλιστικές δυνάμεις εχθρικές στον κόσμο της εργασίας και την νεολαία, εκμεταλλευτικές και καταπιεστικές,  που προβαίνουν αδίστακτα στην καταστολή των λαϊκών εξεγέρσεων για να επιβάλλουν την καπιταλιστική κυριαρχία και τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, επεμβαίνουν σε όλο τον πλανήτη αιματοκυλώντας τους λαούς για να αρπάξουν πλουτοπραγωγικές πηγές και ζώνες ελέγχου, προκαλώντας ποτάμια προσφυγιάς και ανθρώπινης δυστυχίας, αντιμετωπίζοντας πρόσφυγες-μετανάστες με τον πιο απάνθρωπο και εγκληματικό τρόπο.  
Ανταγωνισμοί που επιδιώκουν να επιβάλλουν καπιταλιστικά και ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, Απειλώντας τους λαούς ακόμη και με χρήση Πυρηνικών όπλων!

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στέκεται απέναντι σε όλους αυτούς τους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς, στον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό, το απάνθρωπο κυνήγι προσφύγων και την όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας-Κίνας.
Καλούμε τους συνφάνταρους-σμηνίτες-ναύτες και το μόνιμο προσωπικό να Αρνηθούν την Συμμετοχή τους με κάθε τρόπο.
Το Αντιπολεμικό Κίνημα πρέπει να μπλοκάρει την οποιαδήποτε συμμετοχή των βάσεων στην Ελλάδα και την συμμετοχή ελληνικών στρατευμάτων και μέσων στον επικίνδυνο αυτό γύρο του ενδοιμπεριαλιστικού γύρου του ανταγωνισμού με επίκεντρο την Ουκρανία.
Η απειλή πολεμικής εμπλοκής και εκδικητικού πλήγματος είναι ορατός σε περίπτωση όξυνσης αφού ο πολεμικός ρόλος της Ελλάδας στην εκδήλωση της αμερικανικής επιθετικότητας είναι καθοριστικός.
Μόνο με Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό μπορούμε να Υπερασπίσουμε τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, να σταθούμε απέναντι σε όλους τους ιμπεριαλιστές, τις ΗΠΑ και τις βάσεις τους, τον Ευρωστρατό και τους τυχοδιωκτισμούς του Μακρόν, τον εθνικισμό και τον μιλιταρισμό, τον ρατσισμό και το φασισμό.
Πρέπει να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου και να μην κυρωθεί η Ελληνο-αμερικανική πολεμική συμφωνία.
  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου