Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

Javelin: Η Εσθονία ενισχύει την Ουκρανία με περισσότερους αντιαρματικούς πυραύλους

Η Εσθονία παρέδωσε σήμερα αντιαρματικούς πυραύλους Javelin στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

«Αυτή τη στιγμή, οι πύραυλοι Javelin είναι πιο χρήσιμοι για την ασφάλεια της Εσθονίας ευρισκόμενοι στην Ουκρανία, παρά σε μια άσκηση με πραγματικά πυρά στην Εσθονία» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο αντισυνταγματάρχης Μάρτιν Χέρεμ.

«Είναι ένα μικρό βήμα της Εσθονίας για τη στήριξη της Ουκρανίας, αλλά είναι μια πραγματική και απτή συμβολή για την άμυνά της απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα», πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις είπε στους ηγέτες των χωρών της Βαλτικής ότι η Ουάσινγκτον εξετάζει το ενδεχόμενο να τις ενισχύσει στρατιωτικά, καθώς εντείνεται η ρωσοουκρανική κρίση.

«Μας ειπώθηκε ότι ναι, αυτή τη στιγμή συζητούν το ζήτημα της ενίσχυσης των βαλτικών κρατών, επειδή οι απειλές απαιτούν μια απάντηση, τόσο από το ΝΑΤΟ όσο και από τη σύμμαχό μας, τις ΗΠΑ», ανέφερε ο Λιθουανός πρόεδρος Γκιτάνας Ναουσέντα σε βιντεοσκοπημένη δήλωσή του από το Μόναχο.

«Πιστεύω ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν σύντομα. Ελπίζω ότι οι υπουργοί Άμυνας θα μπορέσουν να συζητήσουν τις λεπτομέρειες στο Βίλνιους», πρόσθεσε. Οι ηγέτες των βαλτικών χωρών, της Λετονίας, της Λιθουανίας και της Εσθονίας, συναντήθηκαν με τη Χάρις στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια του Μονάχου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου