Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Εισβολή στην Ουκρανία: Αναλυτικοί χάρτες των επιθέσεων – Οι περιοχές «κλειδιά» [pics]

Εισβολή στην Ουκρανία: Αναλυτικοί χάρτες των επιθέσεων – Οι περιοχές «κλειδιά» [pics]
Του Αριστείδη Δημητράτου

Χάρτες από διεθνή μέσα ενημέρωσης αποτυπώνουν τις κινήσεις και τις επιθέσεις που έχουν εξαπολύσει οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις για την εισβολή στην Ουκρανία, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως μαίνονται σκληρές μάχες στο Χάρκοβο. Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο πρότεινε σήμερα τη διεξαγωγή συνομιλιών ανάμεσα στη Ρωσία και στην Ουκρανία στο Μινσκ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Ο Λευκορώσος πρόεδρος είπε πως στρατεύματα από την πρώην σοβιετική δημοκρατία μπορούν να λάβουν μέρος στη στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας αν χρειαστεί, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Belta.

Χάρτες που δημοσίευσαν η βρετανική Mirror και το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu έχουν αποτυπώσει τα σημεία και τις περιοχές που έχουν δεχθεί επίσης, σύμφωνα με τις επιβεβαιωμένες πληροφορίες που επικαλούνται.

 


Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν επικεντρωθεί στο να καταστρέψουν στρατηγικής σημασίας υποδομές και εγκαταστάσεις. Οι πρώτες πυραυλικές επιθέσεις με βλήματα cruise και με στοιχεία πυροβολικού έχουν πλήξει, όπως φαίνεται βάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας, με στόχο να εξουδετερώσουν τις ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας, ώστε στη συνέχεια να επιτεθούν με μαχητικά αεροσκάφη εγγύς αεροπορικής υποστήριξης τύπου Su-25, υποστηρίζοντας τις τεθωρακισμένες και μηχανοκίνητες δυνάμεις τόσο των φιλορώσων αυτονομιστών όσο και των συμβατικών ρωσικών στρατευμάτων.

Το Χάρκοβο, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας φαίνεται πως είναι προτεραιότητα στις ρωσικές επιθέσεις, κυρίως λόγω γεωγραφικής εγγύτητας, ενώ στο νότιο τμήμα η Οδησσός αποτελεί εξίσου «περιοχή – κλειδί», καθώς αν τελικώς κατακτηθεί από τις ρωσικές και φιλορωσικές δυνάμεις, θα επιτρέψει στη Μόσχα να αποκόψει την πρόσβαση στην -ήδη αποκλεισμένη- Αζοφική Θάλασσα, κάτι που διαφαίνεται και στους παραπάνω χάρτες. Ακόμα, ιδιαίτερη σημασία έχουν οι επιθέσεις στην Ιβάνο- Φρανκίφσκ, μια πόλη με ακμάζουσα οικονομική, βιομηχανική και τεχνολογική ανάπτυξη δραστηριότητα και με σημαντικές στρατιωτικές βάσεις.

Δείτε αναλυτικούς χάρτες με επιθέσεις και τις θέσεις των φιλορώσων αυτονομιστών από το RFERL:



https://www.onalert.grhttps://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου