Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Tελεσίγραφο για Μαριούπολη: Η Ουκρανία να αποσύρει στρατεύματα αλλιώς επέμβαση! - Οδηγία ΥΠΕΞ για τους Έλληνες

Tελεσίγραφο για Μαριούπολη: Η Ουκρανία να αποσύρει στρατεύματα αλλιώς επέμβαση! - Οδηγία ΥΠΕΞ για τους Έλληνες
Υπουργείο Εξωτερικών: Μην ταξιδέψετε προς την Ουκρανία

Τελεσίγραφο αποχώρησης των oυκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων από την Μαριούπολη έθεσε η “Δημοκρατία” του Λουγκάνσκ αλλιώς “ρωσικές δυνάμεις θα αναγκαστούν σε στρατιωτική παρέμβαση”.

Οι ρωσόφωνοι ζητούν επιστροφή στα ιστορικά τους σύνορα.

Το γεγονός αυτό φαίνεται πως κινητοποίησε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών
“Αποχωρήστε από Μαριούπολη”

“Η “Λαϊκή Δημοκρατία” του Λουγκάνσκ θα καλέσει την Ουκρανία να αποσύρει οικειοθελώς τα στρατεύματά της από ολόκληρη την περιοχή του Λουγκάνσκ” δήλωσε ο Ντμίτρι Χοροσίλοφ, αντιπρόεδρος του τοπικού κοινοβουλίου που απειλώντας διαφορετικά με επέμβαση.

«Στο πλαίσιο της νομοθεσίας των δημοκρατιών μας, υπάρχει νόμος για τα κρατικά σύνορα, ο οποίος δηλώνει ξεκάθαρα ότι το έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ είναι το έδαφος της πρώην περιοχής του Λουγκάνσκ .

Πρέπει να καλέσουμε την Ουκρανία να αποσύρει οικειοθελώς τα στρατεύματά της», είπε ο Χοροσίλοφ.

«Εάν αυτό δεν συμβεί, νομίζω ότι θα ληφθεί μια απόφαση που θα επιτρέψει την εδραίωση της ειρήνης και την αποκατάσταση της εδαφικής μας ακεραιότητας σε ολόκληρη την επικράτεια της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ», πρόσθεσε.

Ταυτόχρονα το ρωσικό υπουργείο επεσήμανε ότι η Μόσχα πρέπει πρώτα να επικυρώσει τις συμφωνίες φιλίας με το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ, προτού συζητήσει θέματα όπως τα ακριβή σύνορα των περιοχών, μετέδωσε το πρακτορείο RIA.
Υπουργείο Εξωτερικών: Μην ταξιδέψετε προς την Ουκρανία!

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών καλεί τους Έλληνες να μην ταξιδέψουν προς την Ουκρανία, ενώ δίνει οδηγίες για όσους βρίσκονται ήδη στη χώρα μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή.

Αναλυτικά οι οδηγίες του ελληνικού ΥΠΕΞ:

Το Υπουργείο Εξωτερικών συμβουλεύει τους Έλληνες πολίτες να μην ταξιδεύουν προς το παρόν στην Ουκρανία.

Όσοι Έλληνες πολίτες επιθυμούν αρωγή για την αποχώρηση τους από την Ουκρανία, προτρέπονται να έρθουν σε επαφή με τις Ελληνικές αρχές στην Ουκρανία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου