Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Κείμενο Υπογραφών Φαντάρων από 56 Στρατόπεδα Ενάντια στην Εμπλοκή της Ελλάδας στον Πόλεμο στην Ουκρανία-Να Μπλοκάρουμε τη Μηχανή του Πολέμου

 

Μεγαλώνει συνεχώς η στήριξη των συνφάνταρων αλλά και των χαμηλόβαθμων στελεχών στην Αντιπολεμική Πρωτοβουλία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.

Κείμενο Υπογραφών Φαντάρων από 56 Στρατόπεδα Ενάντια στην Εμπλοκή της Ελλάδας στον Πόλεμο στην Ουκρανία-Να Μπλοκάρουμε τη Μηχανή του Πολέμου

Κείμενο Υπογραφών Φαντάρων

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται, ενώ παράλληλα τα στρατόπεδα, όπως και όλη η κοινωνία, βράζουν. Οι συζητήσεις, καθημερινές, παίρνουν φωτιά. Συζητήσεις πολυποίκιλες έχουν ανοίξει σε όλα τα πεδία. Στις πρωινές αναφορές μεταξύ διοίκησης και προσωπικού, στις εργασίες μεταξύ φαντάρων και στελεχών, στις εκπαιδεύσεις-ασκήσεις και στα ΚΨΜ μεταξύ μας.

Οι απόψεις διαφορετικές-αλληλοσυγκρουόμενες για το ποιος έχει δίκιο, για το τι πρέπει να γίνει, για το ποια η θέση της Ελλάδας στον διεξαγόμενο πόλεμο. Το κοινό στοιχείο αυτών των αντιπαραθέσεων, ιδιαίτερα μεταξύ των φαντάρων αλλά και των κατώτερων στελεχών, είναι ο φόβος. Και αυτό, διότι οι κυβερνώντες έχουν φροντίσει να μας καταστήσουν σαφές τόσο κατά τη διάρκεια της καθημερινότητας στα στρατόπεδα, όσο και στις ασκήσεις που κάνει ο ελληνικός στρατός ότι είμαστε αναλώσιμοι, ότι σε περίπτωση εμπλοκής μας στον πόλεμο θα είμαστε οι πρώτοι νεκροί.

Το ελληνικό κράτος και οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών μας εμπλέκουν με όλο και μεγαλύτερη ένταση στην προετοιμασία των συγκρούσεων που φέρνουν οι μεγάλοι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί των Ν.Α.Τ.Ο/Η.Π.Α./Ε.Ε – Ρωσία/Κίνα. Οι συνεχείς ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις που συμμετέχει η Ελλάδα στις περιοχές των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου, στρατηγικός αντίπαλος των οποίων είναι η Ρωσία· η μετατροπή της Ελλάδας σε ένα μεγάλο ορμητήριο των Η.Π.Α., μέσω της αύξησης των βάσεων· η ανάληψη του ελέγχου των εναέριων χώρων κρατών των Βαλκανίων από την ελληνική αεροπορία και ο υπερεξοπλισμός του ελληνικού κράτους, αναδεικνύουν την ένταση της πολεμικής προετοιμασίας του ελληνικού κράτους και την ενεργή του συμμετοχή στους σχεδιασμούς της δυτικής συμμαχίας απέναντι στη Ρωσία.

Η πολεμοκάπηλη κυβέρνηση της Ν.Δ. αναβαθμίζει την εμπλοκή της στον διεξαγόμενο πόλεμο, ουσιαστικά συμμετέχοντας σε αυτόν. Η αποστολή πολεμικού εξοπλισμού στο κράτος της Ουκρανίας, αλλά και οι δηλώσεις Μητσοτάκη ότι, αν του ζητηθεί, θα σταλθούν ελληνικά στρατεύματα να πολεμήσουν απέναντι στη Ρωσία εμπλέκει εμάς που είμαστε μέσα στα στρατόπεδα, αλλά και συνολικά τον ελληνικό λαό σε σοβαρές περιπέτειες, όπως έχει φροντίσει να καταστήσει σαφές το Ρωσικό ΥΠΕΞ. Οι δηλώσεις της κυβέρνησης ότι «βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας», ουσιαστικά σημαίνουν ότι στον τζόγο του πολέμου, το ελληνικό κράτος ποντάρει στη δυτική συμμαχία προσδοκώντας ότι η ελληνική αστική τάξη θα κλείσει μπίζνες και θα αξιώσει κέρδη από την έκβασή του.

Στον τζόγο του πολέμου, οι μάρκες του ελληνικού κράτους είμαστε εμείς. Συμφέροντες αναλώσιμοι, αρίστης ποιότητας. Ζούμε μέσα σε στρατόπεδα με άθλιες εγκαταστάσεις, με έλλειψη θέρμανσης, με κακίστης ποιότητας φαγητό, παρέχοντας στο ελληνικό κράτος πολύωρη και εξαντλητική εργασία για 8,62 το μήνα και ξοδεύοντας χιλιάδες ευρώ για να διεκπεραιώσουμε τη θητεία μας, ενώ την ίδια ώρα οι κυβερνώντες, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι δεν έχουν λεφτά για να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης μέσα στα στρατόπεδα, ξοδεύουν δισεκατομμύρια σε πολεμικούς εξοπλισμούς. Πολεμικοί εξοπλισμοί που καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα της Ελλάδας, όπως οι ίδιοι πλέον μας το ανακοίνωσαν ανοιχτά, αλλά επιχειρείται να χρησιμοποιηθούν για τους μεγάλους πολέμους που έρχονται, μαζί, βέβαια, με εμάς. Γιατί, όπως ακριβώς χρησιμοποιούν τα όπλα σε πολέμους για την εξασφάλιση των συμφερόντων τους, έτσι ακριβώς θα χρησιμοποιήσουν και εμάς.

Οφείλουμε, τώρα, να πάρουμε θέση απέναντι στον πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία, απέναντι στην Ρωσική εισβολή, στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, στην Ουκρανική κυβέρνηση που ταυτίζεται με τα σχέδια του Δυτικού ιμπεριαλιστικού στρατοπέδου και την εμπλοκή των Η.Π.Α.-Ε.Ε.-Ν.Α.Τ.Ο., με θύμα τους λαούς της Ουκρανίας. Οφείλουμε τώρα να εκφράσουμε την Αλληλεγγύη μας σε όλους τους λαούς της περιοχής, σε όλους τους πρόσφυγες, Ρωσόφωνους και μη, αλλά και στους πρόσφυγες της Συρίας, του Αφγανιστάν, της Υεμένης, της Αφρικής, να καταδικάσουμε την ρατσιστική και απάνθρωπη αντιπροσφυγική κυβερνητική πολιτική, απαιτώντας να σταματήσουν οι άθλιες Επαναπροωθήσεις, δηλώνοντας ότι δεν συμμετέχουμε στο αισχρό κυνήγι προσφύγων-μεταναστών. Οφείλουμε, τώρα, να αντισταθούμε και να αρνηθούμε την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο. Με τις μαζικές μας αντιστάσεις αφενός να καταστήσουμε σαφές ότι δεν πρόκειται να πολεμήσουμε για κανενός τα συμφέροντα και αφετέρου να μπλοκάρουμε την ελληνική πολεμική μηχανή που επιχειρούν οι κυβερνώντες να κινητοποιήσουν. Έχουμε μέγιστη ευθύνη να αντιταχθούμε στον πόλεμο, να διασφαλίσουμε την ειρήνη.

Απαντάμε ξεκάθαρα σε αυτό: 
Δεν έχουμε καμία δουλεία να πάμε να πολεμήσουμε για ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ- Ελληνική Ολιγαρχία!
Να αντισταθούμε στην αποστολή ελληνικών στρατευμάτων και πολεμικών μέσων στο εξωτερικό.
Να σταματήσει η εμπλοκή του Ελληνικού Στρατού στον πόλεμο της Ουκρανίας! Να σταματήσουν οι διευκολύνσεις και η διέλευση στρατευμάτων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ από την Αλεξανδρούπολη. 
Να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα! 
ΟΧΙ στην Στρατιωτικοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στους πολεμικούς εξοπλισμούς και τον Ευρωστρατό.
Λέμε ΟΧΙ στις κολοσσιαίες αγορές όπλων και τις προσλήψεις δεκάδων χιλιάδων Μισθοφόρων Στρατιωτών που προωθεί η κυβέρνηση ΝΔ-Μητσοτάκη.
Να σταματήσει ΤΩΡΑ η ρωσική ιμπεριαλιστική εισβολή στην Ουκρανία!
Να φύγουν τα Αμερικανικά στρατεύματα από την Ευρώπη-Να κλείσουν οι βάσεις τους. 
Να Απαγορευτούν και να Καταστραφούν τα Πυρηνικά όπλα
Είμαστε ενάντιοι στις πολεμικές συμφωνίες μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, Γαλλίας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους που υπηρετούν τη θητεία τους να υπογράψουν αυτό το κάλεσμα και να παλέψουμε για την πραγματική ειρήνη στον τόπο. Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν!
ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΖΩΓΚΟΥ
ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΖΗΣΗ
ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΑΝΤΗΛΑΠΤΗ
ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΑΤΣΟΥΚΑ
ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΗΛΙΔΩΝΗ
ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ
ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΒΟΓΙΑΤΖΗ
294 ΤΕ 
545 ΑΜ ΤΠ
124 ΠΒΕ
12 ΕΜΑ
88 ΣΔΙ
31 ΤΥΠ
297 Μ/Κ ΤΕ
71η Ταξιαρχία
601 Α/Μ ΤΠ
239 ΜΚ/ΤΕ Σάμος
99 ΑΔΤΕ Λέσβος
Ηλιοπούλου Κομοτηνή
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΑΧΕΩΝ ΣΚΑΦΩΝ
ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
23 ΕΜΑ
88 ΤΥΓ 
96 ΤΕ-ΜΕΘ
289 ΤΠ
289 ΙΜΑ
289 ΑΚ ΠΜΠ ΠΕΠ
172 ΠΕΑ/ΑΠ
41 ΣΠ
295 ΜΚ Τ.Ε
265 ΜΚ Τ.Ε
ΚΕΔΑ ΡΟΔΟΥ
ΚΕΝ ΠΟΡΟΥ
ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΣ ΚΡΗΤΗΣ
ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΑΡΠΑΘΟΥ
ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΩΣ
ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΠΑΣΤΙΔΑΣ ΡΟΔΟΥ
535 M/K ΤΠ
617 M/K TΠ 
ΚΕΝ ΠΟΡΟΥ
ΣΣΕ
282 Μ/Κ ΤΕ
ΕΛΔΥΚ
ΚΕΠΒ ΘΗΒΑΣ
79 ΑΔΤΕ ΣΑΜΟΣ
526 Μ/Κ ΤΠ
33η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ
Στρατόπεδο Παράσχου
34η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ
165 ΜΠΕΠ ΔΡΑΜΑΣ
ΜΥΠ/ΣΠΒ
643 ΤΕ
ΜΟΦΑΤ
ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΧΑΤΖΗΠΕΝΤΗ
647 Μ/Κ ΤΠ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com 
diktiospartakos@hotmail.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου