Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Επιτροπή Στρατευμένων 80 ΑΔΤΕ: Απαιτούμε Κατάσταση Επιβίβασης και κινήσεις για τους φαντάρους στις διακοπές του Πάσχα

 

Επιτροπή Στρατευμένων 80 ΑΔΤΕ:
Απαιτούμε Κατάσταση Επιβίβασης και κινήσεις για τους φαντάρους στις διακοπές του Πάσχα
Η συντριπτική πλειονότητα των στρατευμένων της 80ης Ταξιαρχίας υπηρετεί πολλά χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο κατοικίας της. Αυτό έχει ως συνέπεια το δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος για μας και τις οικογένειές μας. Πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν η Ταξιαρχία και η ίδια η κεντρική διοίκηση έδειξε πλήρη αδιαφορία για αυτό, καθώς ούτε οι απαραίτητες καταστάσεις επιβίβασης δόθηκαν ούτε εκδόθηκαν κινήσεις για τη μεταφορά φαντάρων από λιμάνι και αεροδρόμιο προς τα στρατόπεδα. Με την υποχρεωτική άδεια του Πάσχα να καταφτάνει, ζητάμε ξανά (δες εδώ) να παρθούν μέτρα ώστε να διευκολυνθεί η μετακίνηση των φαντάρων από και προς τα στρατόπεδα. Έχουμε επισημάνει πολλάκις πως η δωρεάν μετακίνηση μας στο τόπο διαμονής μας στις υποχρεωτικές άδειες θα έπρεπε να αποτελεί ένα αυτονόητο μέτρο. Παρόλα αυτά εδώ και χρόνια το ΓΕΣ και οι κυβερνήσεις κάνουν ξεκάθαρο πως παρότι δαπανούν δισεκατομμύρια σε όπλα δεν είναι διατεθειμένοι να διευκολύνουν τους φαντάρους. Ίσως άλλωστε αποτελεί και συνειδητή επιλογή να κάνουν αρπαχτές οι μεγάλες αεροπορικές και ναυτιλιακές εταιρείες...
Εν όψει του ερχόμενου Πάσχα λοιπόν, που το κύμα ακρίβειας έχει γονατίσει τις λαϊκές τάξεις της χώρας διατυπώνουν για ακόμα μια φορά το αυτονόητο αίτημα μας: ΝΑ ΕΚΔΟΘΟΥΝ ΚΑΡΤΕΣ ΕΠΙΒΙΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ.
Για τη νέα διοίκηση της 80 ΑΔΤΕ το φετινό Πάσχα αποτελεί ένα πρώτο στοίχημα να αποδείξει πως πραγματικά ενδιαφέρεται για τους στρατευμένους που είναι υπ' ευθυνης της και διαφέρει από την προηγούμενη που ελάχιστα ασχολήθηκε (και αυτό κατόπιν πολλαπλών καταγγελιών) για την μεγάλη πλειοψηφία των φαντάρων.
Καλούμε τους συναδέλφους της 80ης και κάθε ταξιαρχίας να απαιτήσουν την έκδοση καταστάσεων επιβίβασης και τη διασφάλιση στρατιωτικών κινήσεων από και προς αεροδρόμια και λιμάνια. Ειδικότερα ενθαρρύνουμε τους συναδέλφους μας που βιώνουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα να ζητήσουν την καταβολή των οικονομικών αντιτίμων των εισιτηρίων από το στρατό.
Περιμένουμε από την διοίκηση της 80ης ΑΔΤΕ να ζητήσει από το ΓΕΣ να της επιτρέψει να εκδώσει καταστάσεις επιβίβασης και να μεριμνήσει ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα κατά την έκδοση κινήσεων από και προς τα αεροδρόμια και τα λιμάνια της Ταξιαρχίας.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου