Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Πέντε βασικά ερωτήματα που αναδεικνύουν τον επικίνδυνο ρόλο της Ελλάδας και της Άσκησης ΗΝΙΟΧΟΣ-συνολική ενεργοποίηση του κράτους Άμυνας/Ασφάλειας

Σε πρόσφατη ανακοίνωση μας αναφερόμασταν σε μελέτη του ΝΑΤΟ στην οποία αναδεικνύονταν ότι στο πλαίσιο των πολεμικών προετοιμασιών του ΝΑΤΟ και ενώ η πολεμική σύγκρουση μεταξύ Ουκρανίας-Ρωσίας βαθαίνει τρεις χώρες παίζουν καθοριστικό ρόλο:
η Πολωνία, η Ρουμανία και η Ελλάδα.
Μπορεί η Πολωνία με την Ρουμανία να παίζουν κεντρικό ρόλο μεταξύ άλλων ως πυλώνες της Αντιπυραυλικής Ασπίδας του ΝΑΤΟ, αλλά ο ρόλος του ελληνικού κράτους εκτιμάται ως αντίστοιχα σοβαρός ως το βασικό πέρασμα των Νατοϊκών και Αμερικανικών στρατευμάτων και μέσων, για την συμβολή του στον ιμπεριαλιστικό έλεγχο των Βαλκανίων για τη Δύση και την συμβολή του στην πολεμική προετοιμασία των Ενόπλων Δυνάμεων των κρατών της Βαλκανικής, για τον έλεγχο των θαλάσσιων περασμάτων και εναέριων διαδρομών, την παρουσία των αμερικανικών βάσεων, αλλά και την συμβολή του στην διεξαγωγή κρίσιμων πολεμικών ασκήσεων. Δεν πρέπει να υπάρχει άλλο κράτος του ΝΑΤΟ που να διεξάγονται συνεχώς τόσο πολλές και τόσο σημαντικές διεθνείς πολεμικές ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις. Το επιπλέον κρίσιμο χαρακτηριστικό των ασκήσεων αυτών είναι το γεγονός ότι αφορούν το σύνολο των Πολεμικών Όπλων, δηλαδή του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ αξίζει να καταγραφεί και η ένταση των ασκήσεων των Ειδικών Δυνάμεων.
Τα στοιχεία αυτά, όπως επίσης και όσα θα παραθέσουμε αποκαλύπτουν ότι η Ελλάδα αποτελεί ήδη το Ισραήλ των Βαλκανίων, εξοπλίστηκε και εξοπλίζεται, ανασυγκροτεί τις στρατιωτικές της δυνάμεις και συνολικά το Κράτος Άμυνας/Ασφάλειας για να παίξει αυτόν τον διευρυμένο ρόλο περιφερειακής ιμπεριαλιστικής δύναμης στο πλαίσιο της Αρχιτεκτονικής Ασφάλειας που συγκροτούν οι Δυτικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. 
Και το ελληνικό κράτος παίζει ένα μοναδικό ρόλο για τους επιθετικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ: ΠΩΣ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΤΟΪΚΟΥΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ;
Στην πρόσφατη Σύνοδο του ΝΑΤΟ αποφασίστηκε η ανάπτυξη τεσσάρων νέων ομάδων μάχης του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη και ειδικότερα στη Σλοβακία, την Ουγγαρία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ είπε ότι αυτό ισοδυναμεί με μια μεγάλη, μακροπρόθεσμη αύξηση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στην περιοχή, διπλασιάζοντας τον υπάρχοντα αριθμό των ομάδων μάχης. Πρόσθεσε πως «με τις νέες ομάδες μάχης και τις υπάρχουσες δυνάμεις στις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία, το ΝΑΤΟ θα έχει οκτώ πολυεθνικές ομάδες κατά μήκος της ανατολικής πλευράς της συμμαχίας».
Επίσης, τόνισε την ανάγκη να αναβαθμιστούν και ενταθούν οι ασκήσεις του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Δεν είναι δύσκολο να κατανοήσεις ότι ο Γ.Γραμματέας του ΝΑΤΟ έδειχνε την Ελλάδα,  καθώς σημειώνεται μια τεράστια συγκέντρωση νατοϊκών δυνάμεων λόγω ασκήσεων με την συμμετοχή αεροπλανοφόρων από ΗΠΑ-Γαλλία-Βρετανία, κάτι που ενταντικοποίησε η απόφαση της Τουρκίας, όταν έκλεισε τα Στενά και απαγόρευσε τη διέλευση των πολεμικών πλοίων.

ΕΡΩΤΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΕΓΕΘΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΚΗΣΗ ΗΝΙΟΧΟΣ;
Γαλλικό και Αμερικανικό αεροπλανοφόρο για πρώτη φορά θα συμμετέχουν μαζί στην Πολυεθνική Διακλαδική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας «ΗΝΙΟΧΟΣ 22» (ξεκίνησε την Δευτέρα, ολοκληρώνεται στις 7/4, διεξάγεται με επίκεντρο την αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, στην ευρύτερη περιοχή του FIR Αθηνών), καθώς τα δύο ιμπεριαλιστικά κράτη ενισχύουν την Ανατολική ΝΑΤΟϊκή πτέρυγα.
Σύμφωνα με αρμόδιες αμερικανικές πηγές, το αεροπλανοφόρο ΧΑΡΡΥ ΤΡΟΥΜΑΝ  και η αρμάδα συνοδεία του επιχειρούν ήδη από τον Δεκέμβρη στη Μεσόγειο, κύρια στην Αδριατική και στο Ιόνιο. Στην αρμάδα του είναι ενταγμένα το καταδρομικό «San Jacinto» και τα αντιτορπιλικά «Cole», «Bainbridge», «Gravely», «Jason Dunham» και «Gonzalez», όπως και η νορβηγική φρεγάτα «Fridtjof Nansen».
Επίσης το σύμβολο ναυτικής ισχύος της Γαλλίας που είναι το μήκους 242 μέτρων πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο Charles De Gualle, το οποίο μεταφέρει 24 πανίσχυρα Rafale “M”, αλλά και το ιπτάμενο ραντάρ «E2C Hawkeye».
Εκτός όμως από τα αεροπλανοφόρα και τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, θα συμμετέχουν και οι εξής δυνάμεις:
  • Αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη «F-15» και μη επανδρωμένο αεροσκάφος «MQ-9 Reaper» (στο αεροπορικό σκέλος της Σούδας έχει μετασταθμεύσει και ιπτάμενο τάνκερ που στο πλαίσιο της άσκησης θα κάνει εναέριους ανεφοδιασμούς).
  • Το Ισραήλ με μαχητικά αεροσκάφη «F-16», ιπτάμενο ραντάρ «G-550» και ιπτάμενο τάνκερ «B-707».
  • Η Ιταλία με μαχητικά αεροσκάφη «Tornado».
  • Η Κυπριακή Δημοκρατία με ελικόπτερο «AW139». 
  • Η Σλοβενία με αεροσκάφη «PC-9Μ».
Επίσης στην Άσκηση θα συμμετέχουν με προσωπικό η Αυστρία και ο Καναδάς, και με παρατηρητές η Αίγυπτος, η Αλβανία, η Αυστρία, η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ινδία, το Κουβέιτ, η Κροατία, το Μαρόκο και η Σαουδική Αραβία.

ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟΝ: ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΣΚΟΥΝΤΑΙ Ή ΚΑΙ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ;
Καθημερινά γίνονται 80 με 90 απονηώσεις αεροσκαφών από το αεροπλανοφόρο ΧΑΡΡΥ ΤΡΟΥΜΑΝ, με πτήσεις έως τη Λιθουανία, σε μια ευρεία γκάμα αποστολών στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία. 
Η έκδοση ΕΑ-18G, δηλαδή ηλεκτρονικού πολέμου, που απονηώνονται και επιχειρούν από το Truman, διαθέτουν όλα εκείνα τα συστήματα για την καταγραφή ηλεκτρονικής διάταξης του πεδίου μάχης και καταστολής της εχθρικής αεράμυνας. 
Αμερικανικά ΕΑ-18G επομένως κάθε μέρα δια μέσου του FIR Αθηνών πετούν έως τη Μαύρη Θάλασσα και τη Ρουμανία όπου με τα εξελιγμένα ηλεκτρονικά που διαθέτουν δίνουν την απαραίτητη τακτική εικόνα στο έδαφος και τη θάλασσα. Πληροφορίες που μεταδίδονται στο ΝΑΤΟ και στην συνέχεια στον Ουκρανικό στρατό!
Ανάλογες αποστολές εκτελούν και ανάλογο ρόλο παίζουν και τα αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που εμπλέκονται-συμμετέχουν επομένως στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία! 
Αποστολές εξάλλου που βρίσκονται ήδη στα σενάρια της άσκησης ΗΝΙΟΧΟΣ. Αποδεικνύοντας ότι δεν μιλούμε μόνο για πολεμικές προετοιμασίες, αλλά και για εξελισσόμενες ενεργές πολεμικές αποστολές. Είναι σημαντικό αυτό να τονιστεί γιατί τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ προπαγανδίζουν ότι δεν εμπλέκονται ενεργά στο πόλεμο στην Ουκρανία γιατί κάτι τέτοιο θα προκαλούσε σύγκρουση ΝΑΤΟ-Ρωσίας!


Γαλλικό και Αμερικανικό αεροπλανοφόρο μαζί στην άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ

ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟ: ΤΙ ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΕΧΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ FIR;
Η γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας φανερώνεται γι’ ακόμη μια φορά λόγω της Ουκρανο-Ρωσικής κρίσης και παράλληλα το Ελληνικό Επιτελείο δείχνει μέσω της μεγάλης διασυμμαχικής άσκησης Ηνίοχος που έχει σχεδιάσει το Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής ότι η παραμονή των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Ελληνικό έδαφος, χερσαίο, θαλάσσιο ή εναέριο, είναι ο πλέον κατάλληλος τόπος για τη διαλειτουργικότητα που απαιτεί το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ και παράλληλα επιτυγχάνεται στην ευρύτερη περιοχή η απαραίτητη γι’ αυτή την περίοδο επίδειξη ισχύος.
Άλλωστε τόσο τα Γαλλικά Rafale “M” του Marine Nationale, όσο και τ’ Αμερικανικά ΕΑ-18G κάθε μέρα δια μέσου του FIR Αθηνών πετούν έως τη Μαύρη Θάλασσα και τη Ρουμανία όπου με τα εξελιγμένα ηλεκτρονικά που διαθέτουν δίνουν την απαραίτητη τακτική εικόνα στο έδαφος και τη θάλασσα. Και όσα μένουν πίσω, εκτός των readiness μαχητικών, θα λάβουν μέρος στην άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ.
Εντός του FIR Αθηνών οι Σύμμαχοι γνωρίζουν πως όποτε έρχονται έχουν τη δυνατότητα να πετούν και σε μεγάλο εύρος αλλά και σε ύψη από το πιο χαμηλό έως το υψηλότερο. «Απολαμβάνουν» θα έλεγε κανείς, όπως εξηγούν πηγές από την Πολεμική Αεροπορία το γεγονός πως υπάρχει η δυνατότητα να δεσμεύονται για αυτές τις ασκήσεις μεγάλες περιοχές, που στις χώρες τους είναι ιδιαίτερα δύσκολο έως ακόμη και απαγορευτικό.
Παράλληλα η εγγύτητα του ηπειρωτικού κορμού με το θαλάσσιο περιβάλλον είναι μια λεπτομέρεια που δεν την βρίσκουν οι αεροπόροι της Συμμαχίας καθημερινά εκεί που υπηρετούν, γεγονός που τους δίνει τη δυνατότητα για πτήσεις ξεχωριστές για τους ίδιους. 
(Πηγή hellasjournal.com)

ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΕΜΠΤΟ: ΠΩΣ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ Η ΑΣΚΗΣΗ ΗΝΙΟΧΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΩΡΙΩΝ 22 ΚΑΙ ΛΑΙΛΑΨ – 1/22
Ο συνδυασμός της άσκησης ΗΝΙΟΧΟΣ 2022 με τις υπόλοιπες ασκήσεις αποκαλύπτει ότι έχουμε ενεργοποίηση όλων των Όπλων και συνολικά του κράτους Άμυνας/Ασφάλειας. Αφενός γιατί παρανομαστής αυτών των πολεμικών προετοιμασιών δεν είναι μόνο οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, αλλά και το σύνολο των λεγόμενων ασύμμετρων απειλών, ενώ δεν κρύβουν τους απάνθρωπους σχεδιασμούς του για τους πρόσφυγες. Οι Επαναπροωθήσεις δεν έχουν σταματήσει ούτε στιγμή. Αφετέρου ο στρατός αναλαμβάνει Αστυνομικά καθήκοντα, εμπλέκεται  στην εσωτερική ασφάλεια και η Αστυνομία Στρατιωτικοποιείται, ενώ η συνεργασία μεταξύ τους εντείνεται!
Παράλληλα με την άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 22» διεξάγεται και η «ΩΡΙΩΝ 22», στην οποία εκτός από τις ελληνικές Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ) και Ειδικές Μονάδες των Σωμάτων Ασφαλείας  συμμετέχουν μέσα και προσωπικό από Βουλγαρία, Γαλλία, ΗΠΑ, Ισραήλ και Κυπριακή Δημοκρατία, και επιπλέον παρατηρητές από την Αίγυπτο, την Αυστρία και το Μαυροβούνιο.
Κατά τη διάρκεια της «ΩΡΙΩΝ 22», την οποία σχεδιάζει και διεξάγει η Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ, πραγματοποιούνται αποστολές «αυξημένης δυσκολίας», καθώς και συνεκπαιδεύσεις «σε σύνθετα επιχειρησιακά αντικείμενα», όπως: 
  • Διείσδυση σε εχθρική περιοχή με άλμα ελεύθερης πτώσης. 
  • Καθοδήγηση πυρών αεροπορίας και πυροβολικού. 
  • Τακτική ελεύθερων σκοπευτών. 
  • Μη συναινετικές νηοψίες. 
  • Εκκαθάριση εχθρικής ακτής.
Τέλος θα γίνει και διασύνδεση των «ΗΝΙΟΧΟΣ 22» και «ΩΡΙΩΝ 22» με την άσκηση «ΛΑΙΛΑΨ – 1/22», στην οποία συμμετέχουν φρεγάτες, πυραυλάκατοι, κανονιοφόροι, πλοίο γενικής υποστήριξης και ιπτάμενα μέσα του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο επιχειρεί όλο αυτό το διάστημα, ενταγμένο στα ΝΑΤΟικά σχέδια περί ελέγχου κρίσιμων θαλάσσιων διαύλων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο ευρύτερα, όπου κινούνται και μονάδες του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού.

Από τα παραπάνω κατανοούμε το πως το ελληνικό αστικό κατεστημένο επιχειρεί να διασυνδέσει εθνικούς στόχους του ελληνικού κεφαλαίου και διεθνείς ιμπεριαλιστικές ανάγκες, αναβαθμίζοντας τον ρόλο του ελληνικού αστικού κράτους ως περιφερειακή ιμπεριαλιστική δύναμη.
Εδώ ακριβώς εγγράφονται σοβαρές διαστάσεις του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού που έχουν να κάνουν με τον καθορισμό εναέριων χώρων και χωρικών υδάτων, καθώς από πίσω κρύβουν τον έλεγχο θαλάσσιων περασμάτων και εναέριων διαδρόμων.
  
Το ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ πρέπει να Αντισταθεί σε όλα αυτά. Ήδη στην Πάτρα υπάρχουν πρωτοβουλίες που κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση.
Η εναντίωση του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας σε αυτές τις Ασκήσεις και στο πλέγμα των Συνεκπαιδεύσεων είναι καθοριστικό ζήτημα.
Αντίστοιχο του μπλοκαρίσματος των εξοπλισμών, της πρόσληψης Μισθοφόρων, της αποστολής στρατευμάτων στο εξωτερικό.

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ 
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΗΠΑ
Καλούμε τους συναδέλφους και τα χαμηλόβαθμα στελέχη να δηλώσουν Άρνηση συμμετοχής σε αυτούς τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς.
Κανένας στρατιώτης και πολεμικό μέσο εκτός συνόρων.
Να κλείσουν οι αμερικανικές βάσεις του θανάτου.
Να ακυρωθούν οι πολεμικές συμφωνίες μεταξύ Ελληνικού κράτους και ΗΠΑ-Γαλλίας. 

Κίνημα Μαζικό, Μέσα και Έξω από τον στρατό ενάντια στην κυβέρνηση της αντεργατικής λαίλαπας, της κρατικής τρομοκρατίας και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.
Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια-Μεσόγειο ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου