Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Η δημοτικότητα του προέδρου Μπάιντεν στα τάρταρα και το ΔΝΤ φοβάται κοινωνικές εξεγέρσεις λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

Κέρδη από τον πόλεμο στην Ουκρανία υπάρχουν πολλά. Για τις Αμερικανικές πολεμικές και ενεργειακές εταιρείες, τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, Έλληνες επιχειρηματίες στον τομέα της ενέργειας που κερδοσκοπούν και τους εφοπλιστές!
Αλλά αυτός ο πόλεμος, έχει παγκόσμιες συνέπειες, φέρνει καταστροφή και προσφυγιά, ανεργία και ακρίβεια, απειλεί με πρωτόγνωρη επισιτιστική κρίση. 
Οι λαοί φοβούνται. Ανησυχούν και εκφράζουν την αντίθεση τους στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς και τους κλιμακούμενους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.
Είναι χαρακτηριστικά τα όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ. 
ΗΠΑ: Στο χαμηλότερο επίπεδο η δημοτικότητα του προέδρου Μπάιντεν
Τα ποσοστά αποδοχής του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν συνεχίζουν να πέφτουν κατά τη δεύτερη χρονιά του στον Λευκό Οίκο, με μόλις το 40% των Αμερικανών να εγκρίνει το έργο του, σύμφωνα με νέα έρευνα του NBC News.
Πρόσκειται για το χαμηλότερο ποσοστό δημοτικότητας που έχει δει ο Μπάιντεν στην προεδρία του.
Η δημοτικότητα του Αμερικανού προέδρου υποχώρησε κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες από τον Ιανουάριο, καθώς η μεγάλη πλειοψηφία των Αμερικανών εκτιμά ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες κινούνται σε λάθος κατεύθυνση, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.
Συνολικά το 71% των ερωτηθέντων στην δημοσκόπηση δήλωσε ότι πιστεύει ότι η χώρα βρίσκεται «σε λάθος δρόμο».
«Αυτό που λέει αυτή η δημοσκόπηση είναι ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν και οι Δημοκρατικοί οδηγούνται σε μια καταστροφική αναμέτρηση στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου», δήλωσε στο NBC News ο Ρεπουμπλικανός δημοσκόπος Μπιλ Μακ Ιντουρφ της Public Opinions Strategy, ο οποίος διεξήγαγε την έρευνα με τον δημοκρατικό αναλυτή Τζεφ Χόρβιτζ της Hart Research Associates.

Η ανησυχία στα αστικά επιτελεία είναι μεγάλη.
«Η κρίση στην Ουκρανία μπορεί να οδηγήσει σε αναταραχές σε άλλες χώρες» προειδοποιεί το ΔΝΤ

Η κρίση της Ουκρανίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναταραχές σε άλλες χώρες, προειδοποιεί η επικεφαλής του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.
”Όταν οι τιμές ανεβαίνουν και οι φτωχοί άνθρωποι δεν μπορούν να ταΐσουν τις οικογένειές τους, θα βγουν στους δρόμους”, είπε.
Η Γκεοργκίεβα ζήτησε μεγαλύτερη παγκόσμια συνεργασία για την κάλυψη των κενών στον εφοδιασμό εμπορευμάτων και ενέργειας. 
“Παρακαλώ, συνεργαστείτε”, είπε. 
“Οι παραγωγοί πετρελαίου, οι παραγωγοί φυσικού αερίου και οι παραγωγοί τροφίμων σήμερα είναι σε θέση να συμβάλουν στη μείωση αυτής της αβεβαιότητας.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου