Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Ακόμη ένα αμερικανοΝΑΤΟικό καράβι στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης


Το αμερικανοΝΑΤΟϊκό οχηματαγωγό «Liberty King» στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
Συνεχίζονται οι «αποβάσεις» αμερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, καθώς σήμερα έδεσε και το οχηματαγωγό «Liberty King».
Το πελώριο αυτό πλοίο, που κατέφθασε στο ακριτικό λιμάνι, μετά το «Hartland Point» και το «Liberty Passion», μεταφέρει και επιπλέον στρατιωτικά οχήματα και κοντέινερ εξοπλισμού, τα οποία επίσης αναμένεται να διεκπεραιωθούν βορειότερα στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία.
Η Αλεξανδρούπολη μαζί με λιμάνια σε Δανία και Ολλανδία είναι σημεία εισόδου αυτόν τον μήνα για νέες αμερικανικές δυνάμεις των Αμερικανών (συγκεκριμένα, την 3η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία της 4ης Μεραρχίας Πεζικού, από το Fort Carson του Κολοράντο), που στο πλαίσιο της επιχείρησης «Atlantic Resolve» εισάγουν για 9η συνεχή χρονιά τεθωρακισμένες δυνάμεις προς την Ανατολική Ευρώπη, μεταφέροντας χιλιάδες ΝΑΤΟικούς στην πρώτη γραμμή της αντιπαράθεσης με τη Ρωσία.
Θυμίζουμε προηγούμενη ανακοίνωση μας:
Και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας Πολεμικό Ορμητήριο του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ

Φώτο Αρχείου / Νατοϊκές Δυνάμεις αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με προορισμό τη Βόρεια Μακεδονία / Πηγή: thespro.gr
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ-Μητσοτάκη ότι μετατρέπει και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας σε ένα ακόμη ορμητήριο, για το ξεδίπλωμα της αμερικανικής και νατοϊκής ιμπεριαλιστικής πολιτικής. Η διέλευση κομβόι στρατιωτικών οχημάτων διαφόρων τύπων από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας βαθαίνει την συμμετοχή του ελληνικού κράτους στις πολεμικές εξελίξεις στην Ουκρανία καθώς το ελληνικό αστικό κατεστημένο ταυτίζεται όλο και περισσότερο με τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς της Δύσης.  
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το στρατιωτικό κομβόι οχημάτων αποβιβάστηκε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας τα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου προς Κυριακή, με προορισμό το τελωνείο των Ευζώνων μέσω Εγνατίας Οδού και τελικό προορισμό τη Βόρεια Μακεδονία, προκειμένου να συμμετάσχει στη ΝΑΤΟική άσκηση «Swift Response 22».
Επαναλαμβάνουμε ότι όλα αυτά αποτελούν επικίνδυνες εξελίξεις καθώς εμπλέκουν τον λαό μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς.
Με ευθύνη των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  το ελληνικό κράτος έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο Πολεμικό Ορμητήριο, πεδίο ασκήσεων και πολεμικών προετοιμασιών, από τις βασικές πύλες εισόδου των στρατευμάτων των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια-Ανατολική Ευρώπη και Καύκασο. Ταυτόχρονα, παίζει ρόλο Ισραήλ των Βαλκανίων και διεκδικεί ευρύτερο πολεμικό ρόλο στην Αρχιτεκτονική Ασφάλειας των δυτικών ιμπεριαλιστικών χωρών στο χώρο της Μεσογείου, των Βαλκανίων, Αφρικής και Μέσης Ανατολής.
Εμείς καλούμε τον εργαζόμενο λαός μας, την νεολαία και τους συνφάνταρους με το χαμηλόβαθμο προσωπικό να αντισταθούν σε όλα αυτά.
Με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό.
Συμβάλλοντας στην ανασυγκρότηση του Αντιπολεμικού κινήματος και στην συγκρότηση του ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ.
    ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου