Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Εθνικιστικά και αλυτρωτικά συνθήματα από τη Σχολή Ικάρων (βίντεο)

Εθνικιστικά και αλυτρωτικά συνθήματα από τη Σχολή Ικάρων (βίντεο)
▸Ακραία αλυτρωτικά και εθνικιστικά συνθήματα φώναξε το τμήμα της Σχολής Ικάρων κατά τη διάρκεια της παρέλασης στην Αθήνα στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

«Η Κύπρος είναι ελληνική και η Μακεδονία», «Ο Πόντος είναι ελληνικός και η Μικρά Ασία» ήταν μερικά από αυτά που ακούστηκαν. Από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν υπήρξε κάποια αντίδραση, ούτε ανακοινώθηκε άσκηση πειθραρχικής δίωξης εναντίον των εκπαιδευόμενων τουρκοφάγων «ιπτάμενων» κάτι που δείχνει ότι ο αλυτρωτισμός αποτελεί τμήμα της εκπαίδευσης τους. Ειδικά σε μια περίοδο που στην Ευρώπη έχει ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ των δύο μεγαλύτερων σε έκταση κρατών με σημαία τις αλυτρωτικές διεκδικήσεις οι πρακτικές αυτές είναι εξαιρετικά επικίνδυνες.

Να θυμισουμε ότι τις περασμένες χρονιές μέλη των Ειδικών Δυνάμεων με προτροπή τον εκπαιδευτή τους φώναζαν χυδαία φασιστικά συνθήματα μεταξύ των οποίων τα «Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε, γουρούνι Αλβανέ», «θα γίνει μακελειό, μετά θα εκδικηθώ, όταν θα προσκυνήσετε σημαία και σταυρό».


Τα αλυτρωτικά συνθήματα που ακούστησαν με την ανοχή της στρατιωτικής ηγεσίας αποτέλεσαν την ηχητική υπόκρουση για το προκλητικό μιλιταριστικό σόου που έστησε η κυβέρνηση. Πάνω από την Αθήνα πέταξαν δύο μαχητικά αεροσκάφη Rafale και ένα σμήνος ίδιου τύπου γαλλικών μαχητικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου