Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

Όταν το Ακροδεξιό καθεστώς «εξαφάνισε» με νόμο την ελληνική γηγενή μειονότητα στην Ουκρανία-οι ευθύνες της κυβέρνησης ΝΔ-Μητσοτάκη

Η στάση της κυβέρνησης απέναντι στην ελληνική μειονότητα της Ουκρανίας αποκαλύπτει ότι είναι αποφασισμένη να ακολουθήσει αδίστακτα την πολιτική ταύτισης με τα πιο επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ χρησιμοποιώντας τους μειονοτικούς πληθυσμούς ως πιόνι.
Πρόσφατα ο ΥΠΕΞ Ν.Δένδιας συγκρούστηκε με το ρωσικό ΥΠΕΞ όταν κατηγόρησε τους Ρώσους στρατιώτες για τη δολοφονία Ελλήνων μειονοτικών, που είχαν εκτελέσει Ουκρανοί φασίστες.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΑΤΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχει καταγγείλει με απόλυτο τρόπο, από την πρώτη στιγμή την Εισβολή του Ρωσικού Στρατού, θεωρώντας όμως την πολεμική σύγκρουση αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσίας.
Και στο πλαίσιο αυτό οφείλουμε να αναδείξουμε τις ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη-ΝΔ που ανέχτηκαν την επίθεση του φασιστικού καθεστώτος απέναντι στους μειονοτικούς πληθυσμούς και συνέβαλε στο δράμα του συνόλου του Ουκρανικού λαού προωθώντας την είσοδο της Ουκρανίας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.
Χρειάζεται μήπως να θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση ΝΔ-Μητσοτάκη αδιαφόρησε για την επίθεση του φασιστικού Ουκρανικού καθεστώτος στους Ρωσόφωνους πληθυσμούς;
Διαβάζουμε σε άρθρο με ημερομηνία 04-07-2021 απο το pontosnews.gr:


Την ιστορία της Ουκρανίας επιχειρεί να ξαναγράψει ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι με νόμο που εισήγαγε προκειμένου να εξαφανιστούν ως… διά μαγείας τα πολλά εκατομμύρια των Ρώσων που κατοικούν στο ουκρανικό έδαφος. 
Έτσι δεν χαρακτηρίζονται ως εθνική γηγενής μειονότητα ούτε οι Ρώσοι, αλλά ούτε οι Έλληνες. 
Μαζί τους και οι Ούγγροι και οι Λευκορώσοι της Ουκρανίας.
Όπως μετάδωσε ο ανταποκριτής του OPEN Θανάσης Αυγερινός, με αυτόν τον τρόπο… σβήνονται τόσο οι Έλληνες της Μαριούπολης, όσο και αυτοί της Κριμαίας, που για το Κίεβο παραμένει ουκρανικό εδαφος.
Οι προθέσεις του Βολοντίμιρ Ζελένσκι γίνονται ακόμα πιο ξεκάθαρες με την αναγνώριση μόνο των τουρκογενών Τατάρων, λόγω των σχέσεων που αναπτύσσει το Ουκρανικό φασιστικό καθεστώς με την Τουρκία.
«Είναι πολύ λεπτό ζήτημα διπλωματίας. Η Ρωσία έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Ευρώπης, τη στηρίζουν μια σειρά από χώρες», σχολίασε ο Θανάσης Αυγερινός.
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά πραγματοποιείται επίσημη επίσκεψη του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια στην Ουκρανία. 
Διαβάζουμε: 
Αύριο στην Ουκρανία θα βρίσκεται για προγραμματισμένη επίσκεψη εργασίας ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Ντμιτρό Κουλέμπα.
«Κύρια θέματα η αύξηση του εμπορίου και των επενδύσεων, η υποστήριξη της ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ και η απλοποίηση ταξιδίων», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ουκρανικής διπλωματίας, και προστίθεται ότι θα συζητηθεί και το ζήτημα της ένοπλης σύγκρουσης με τη Ρωσία.  ΠΗΓΗ lapolitica.gr

Αξίζουν δύο επισημάνσεις.
Καταρχήν διαπιστώνουμε ότι ενώ οι κυβερνήσεις μιλούν για εθνική, ελληνική μειονότητα στην Αλβανία γιατί έτσι απαιτεί η πολιτική τους, με ιστορικά ισχυρό το ρεύμα του Αλυτρωτισμού που κάνει λόγο για Βόρειο Ήπειρο, φτάνοντας ακόμη και σε πολεμικά επεισόδια με πρωτοβουλία του Ελληνικού κράτους όταν στο Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκονταν ο Αντώνης Σαμαράς....
Στην περίπτωση της Ουκρανίας, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η αμερικανική-νατοϊκή στρατηγική, αλλά και τα συμφέροντα του αστικού κόσμου και κράτους, το φασιστικό καθεστώς της Ουκρανίας χαρακτηρίζεται "φίλος και σύμμαχος", με αποτέλεσμα η ελληνική μειονότητα να μένει απροστάτευτη.  
Και προωθείται η είσοδος του στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, βασικοί λόγοι της πολεμικής σύγκρουσης.
Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει ο λαός μας να Εξεγερθεί ενάντια στον πόλεμο, στους ιμπεριαλιστές και την κυβέρνηση ΝΔ-Μητσοτάκη.
Οι λαοί πρέπει να σταματήσουν να γίνονται έρμαια των εθνικών-αστικών επιδιώξεων και των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών.
Πρέπει να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας και να Αγωνιστούμε.

Μόνοι οι λαοί με τον αγώνα τους μπορούν να σταματήσουν τους πολέμους για τα συμφέροντα του κεφαλαίου
Η πρόταση της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος», που έχει ήδη κατατεθεί, έχει ωριμάσει και πρέπει να προχωρήσει το επόμενο διάστημα. Τώρα έχει έρθει η ώρα να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, καθώς χρειάζεται μόνιμη και αναβαθμισμένη συνεργασία και συντονισμός στο αντιπολεμικό κίνημα.

Σας καλούμε για να συζητήσουμε την πρότασή μας την Πέμπτη 10 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., στο Παιδαγωγικό, ΜΑΝΧ.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com 
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου