Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

Επίθεση – αντίποινα της Σαουδικής Αραβίας εναντίον των Χούθι της Υεμένης


Στον βρώμικο αυτό ιμπεριαλιστικό πόλεμο, όπου η Σαουδική Αραβία συμμετέχει σε ένα πόλεμο δια αντιπροσώπων με το Ιράν, ωθώντας στη γενοκτονία τον λαό της Υεμένης, αφενός δεν ξεσηκώνεται η Δύση, αφετέρου συμμετέχει ο Ελληνικός Στρατός.
Οι ελληνικές συστοιχίες PATRIOT  προστατεύουν τις εγκαταστάσεις της πετρελαϊκής εταιρείας Aramco που συνεργάζεται με τον όμιλο Βαρδινογιάννη.   
Επίθεση – αντίποινα της Σαουδικής Αραβίας εναντίον των Χούθι της Υεμένης
Φώτο Αρχείου / Βομβαρδισμός της Σαναά, πρωτεύουσας της Υεμένης από την Πολεμική Αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας
Η στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, που έχει εμπλακεί στον πόλεμο της Υεμένης, εξαπέλυσε σήμερα επιθέσεις κατά περιοχών που ελέγχονται από τους αντάρτες Χούθι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, η συμμαχία εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές στο ελεγχόμενο από τους Χούθι τμήμα της υεμενίτικης πρωτεύουσας Σαναά και στη Χοντέιντα, μια πόλη-λιμάνι στην Ερυθρά Θάλασσα.

Στην ανακοίνωση υποστηρίζει ότι στόχος είναι «η προστασία των παγκόσμιων ενεργειακών πηγών από εχθρικές επιθέσεις και η διασφάλιση της εφοδιαστικής αλυσίδας» και ότι η επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος της.

Σαουδαραβικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν νωρίτερα ότι η στρατιωτική συμμαχία σκόπευε «να αντιμετωπίσει άμεσα τις πηγές της απειλής», αφού πρώτα προειδοποίησε τον άμαχο πληθυσμό να μείνει μακριά από τοποθεσίες ή εγκαταστάσεις πετρελαίου στη Χοντέιντα.

Χθες Παρασκευή, οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης εξαπέλυσαν επιθέσεις κατά πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στη Σαουδική Αραβία. Όπως ανακοίνωσε η συμμαχία, χτυπήθηκε ένας σταθμός διανομής της πετρελαϊκής εταιρείας Aramco, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά σε δύο δεξαμενές, χωρίς να προκληθούν θύματα.      Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θυμίζουμε την επίθεση που προηγήθηκε:
Σαουδική Αραβία: Επιθέσεις σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις από τους Χούθι
Φώτο αρχείου
Πετρελαϊκές εγκαταστάσεις και άλλες υποδομές στην Σαουδική Αραβία έπληξαν σήμερα οι Χούθι της Υεμένης.

Στην πόλη Τζέντα χτυπήθηκε ο πετρελαϊκός κολοσσός «Aramco», με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά σε δύο δεξαμενές, χωρίς να προκληθούν θύματα. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο αργότερα, σύμφωνα με τον συνασπισμό.

Στρατιωτικός εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε ότι οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους σε εγκαταστάσεις της «Aramco» στη Τζέντα και drones στα διυλιστήρια Ρας Τανούρα και Ραντίχ. Ανέφερε ότι οι επιθέσεις στόχευσαν επίσης «ζωτικής σημασίας εγκαταστάσεις» στην πρωτεύουσα Ριάντ.

Κρατικά μέσα ενημέρωσης της Σαουδικής Αραβίας είχαν μεταδώσει νωρίτερα ότι αναχαιτίστηκαν επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ρουκέτες από τους Χούθι. Ακόμη, η αεράμυνα της Σαουδικής Αραβίας αναχαίτισε έναν βαλλιστικό πύραυλο που εκτοξεύτηκε προς την πόλη-λιμάνι της Τζαζάν, που προκάλεσε περιορισμένη πυρκαγιά σε μονάδα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, ανέφεραν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου