Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Δυνατές εκρήξεις και πυρκαγιά στην πόλη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ-πληροφορίες ότι επλήγη αποθήκη πυρομαχικών από τον Ουκρανικό στρατό [vid]

Ρωσία: Δυνατές εκρήξεις και πυρκαγιά στην πόλη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ-πληροφορίες ότι επλήγη αποθήκη πυρομαχικών από τον Ουκρανικό στρατό [vid]
Αλλεπάλληλες εκρήξεις ακούστηκαν απόψε έξω από τη πόλη Μπέλγκοροντ στη Ρωσία, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, ανέφερε ο κυβερνήτης της περιοχής, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν θύματα.

Ο Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ έγραψε σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο ότι οι εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά στο χωριό Κράσνι Οκτιάμπρ, που απέχει 30 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Μπέλγκοροντ. Δεν διευκρίνισε πού οφείλονταν, όμως υποσχέθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες αργότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ξέσπασε τεράστια φωτιά σε μία αποθήκη πυρομαχικών στη πόλη Μπέλγκοροντ, η οποία οφείλεται σε πολλαπλές εκρήξεις που ακούστηκαν σήμερα, Τρίτη 29 Μαρτίου 2022.

Η πόλη Μπέλγκοροντ βρίσκεται στη δυτική Ρωσία, κοντά στα ουκρανικά σύνορα, λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από το Χάρκοβο, την ουκρανική πόλη που έχει δεχτεί σφοδρούς βομβαρδισμούς από τις ρωσικές δυνάμεις τις τελευταίες εβδομάδες.. Η φωτιά και οι εκρήξεις δεν είναι ακόμα γνωστό σε τι οφείλονται. Ήδη υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες που μιλούν για επίθεση των ουκρανικών δυνάμεων, ή λάθος του ρωσικού στρατού.

Δεν υπάρχουν ακόμα αναφορές για νεκρούς και τραυματίες.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Ρωσία, στις 24 Μαρτίου, είχε κατηγορήσει την Ουκρανία για επίθεση στην ίδια πόλη, ενώ είχαν δημοσιευθεί και βίντεο με ουκρανικούς πυραύλους που κατευθύνονταν προς την περιοχή αλλά αναχαιτίστηκαν με επιτυχία από τις ρωσικές δυνάμεις.

Δείτε τα βίντεο με την φωτιά στην αποθήκη πυρομαχικών στο Μπέλγκοροντ:

 onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου