Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι «στοχεύουν» ανατολικά και νότια – Τι επιδιώκουν ;

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι «στοχεύουν» ανατολικά και νότια – Τι επιδιώκουν ;
Ο ρωσικός στρατός έχει σκοπό να συνεχίσει τη δραστηριότητά του και να εδραιώσει την παρουσία του σε ανατολικούς και νότιους τομείς στην Ουκρανία, ανέφερε το ουκρανικό γενικό επιτελείο σε ενημερωτικό δελτίο του νωρίς σήμερα. Έκανε λόγο για προσπάθειες των Ρώσων να στήσουν κυβερνητικό μηχανισμό στις κατεχόμενες περιοχές του Ντανιέτσκ, του Λουγκάνσκ, της Ζαπορίζιας και της Χερσώνας. Οι μάχες αναμένεται να συνεχιστούν στις περιοχές αυτές, συνέχισε.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποιεί πως η Μόσχα θέλει να οργανώσει αυτό που αποκάλεσε ψευτοδημοψήφισμα στην περιφέρεια της Χερσώνας για να σχηματιστεί «λαϊκή δημοκρατία» όπως αυτές που είχαν ιδρυθεί στα εδάφη των αυτονομιστών στην Ουκρανία.

Το ουκρανικό επιτελείο διαβεβαίωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν μπορέσει να κερδίσουν εδάφη οπουδήποτε. Το Χάρκοβο συνεχίζει να βομβαρδίζεται, ενώ προσπάθεια των Ρώσων να διαπεράσουν τις ουκρανικές άμυνες κοντά στην Ιζιούμ απέτυχε.

Αποτυχημένη ήταν επίσης η προσπάθεια προέλασης στη Μικολάγιεφ, ανέφερε η ίδια πηγή. Στον βορρά, ορισμένες μονάδες αποσύρθηκαν. Η Μόσχα ανέφερε πως οι ρωσικές δυνάμεις θα αποκλιμακώσουν την επίθεση στο Κίεβο και θα επικεντρωθεί στο Ντονμπάς.

Ο πρόεδρος Ζελένσκι δήλωσε εξάλλου «βέβαιος πως είναι πολύ ευχάριστο για όλους εσάς να διαβάζετε τις ειδήσεις και να βλέπετε ότι οι ουκρανικές πόλεις σταδιακά απελευθερώνονται από τις δυνάμεις κατοχής», σε μαγνητοσκοπημένο διάγγελμά του, προειδοποιώντας πως δεν είναι ώρα για εφησυχασμό. «Όλοι θέλουμε τη νίκη», όμως «θα γίνουν κι άλλες μάχες. Έχουμε πολύ δύσκολο δρόμο μπροστά μας για να επιτύχουμε όλα όσα θέλουμε».

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters
onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου