Σάββατο 23 Απριλίου 2022

Δελτίο τύπου για την συγκρότηση του Αντιπολεμικού Διεθνιστικού Συντονισμού

Δελτίο τύπου για την συγκρότηση του Αντιπολεμικού Διεθνιστικού Συντονισμού

Την Τρίτη 12 Απριλίου συγκροτήθηκε στην Αθήνα ο Αντιπολεμικός Διεθνιστικός Συντονισμός έπειτα από την απόφαση της Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο ΜΑΝΧ του Παιδαγωγικού.

Στην Συνέλευση συμμετείχαν δεκάδες αγωνιστές και αγωνίστριες απο εργατικά και νεολαιίστικα σχήματα, κινήσεις, συλλογικότητες του κινήματος και της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Εκεί έγινε μια εκτενής και πλούσια συζήτηση γύρω από τα βασικά ζητήματα της περιόδου όπως οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και σχεδιασμοί, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν, τα εξοπλιστικά προγράμματα, οι βάσεις, η επερχόμενη αναβάθμιση της ελληνο-αμερικανικής συμφωνίας, η φτώχεια και η ακρίβεια, το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα κ.α.

Η συγκρότηση του Αντιπολεμικού Διεθνιστικού Συντονισμού στην Αθήνα αποτελεί σημαντικό βήμα καθώς κρίθηκε επιτακτικά αναγκαία η διαμόρφωση ενός χώρου μόνιμου αντιπολεμικού συντονισμού πανελλαδικού χαρακτήρα, με διεθνιστικό και ταξικό προσανατολισμό, η απουσία του οποίου έγινε αισθητή τα προηγούμενα χρόνια. Ο Συντονισμός έχει ανοιχτό χαρακτήρα για τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες του μαζικού κινήματος με στόχο την συγκρότηση του αναγκαίου αντιπολεμικού κινήματος στην χώρα.

Η Συνέλευση συμφώνησε στην πολιτική βάση του προηγούμενου καλέσματος και αποφάσισε επίσης στη σύσταση αιρετού και ανακλητού συντονιστικού με 9 μέλη (μέχρι στιγμής) με επιδίωξη να αποκτήσει σταδιακά πιο μόνιμη και σταθερή λειτουργία ο Συντονισμός.

Το επόμενο διάστημα ο συντονισμός θα ακολουθήσει μια σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων που θα ανακοινωθούν και η επόμενη Συνέλευση επιδιώκεται να πραγματοποιηθεί μέχρι τα μέσα του Μάη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου