Maitre, Reseau International
Mετάφραση: Μ. Στυλιανού
Τον τελευταίο καιρό, τα σημάδια διαζυγίου Ισραήλ-Ρωσίας πολλαπλασιάζονται, δίνοντας την εντύπωση του τέλους μιας εποχής.
Αφού κατηγόρησαν τη Ρωσία για έγκλημα πολέμου στη Μπούτσα και ψήφισαν για την εκδίωξη της Ρωσίας από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ εν μέσω σφαγών στην Παλαιστίνη, το Κουντς, το Τζενίν και τη Γάζα, σιωνιστές αξιωματούχοι έσπρωξαν ακόμη πιο πέρα σχεδιάζοντας μια “μακρά διάρκεια” για τη στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία. Αυτό σημαίνει ότι οι Σιωνιστές, με τους οποίους οι Ρώσοι έχουν από καιρό καταφέρει να έχουν την εύνοια των 2 εκατομμύρια εποίκων ρωσικής καταγωγής, συμμετέχουν στις μάχες στο Χάρκοβο, τη Μαριούπολη και αλλού και κάνουν τα πάντα για να νικήσουν τη Ρωσία.
Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Ουάσινγκτον, Μάικλ Χέρζογκ, δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι θα υπάρξει διπλωματική λύση στον πόλεμο στην Ουκρανία στο εγγύς μέλλον. Πρόσθεσε ότι το Ισραήλ έχει λάβει “πολύ σαφή θέση” κατά της ρωσικής επιχείρησης στην Ουκρανία: “Παρά τις διπλωματικές προσπάθειές μας, δεν βλέπω διπλωματική έκβαση στον πόλεμο στην Ουκρανία στο εγγύς μέλλον”, ανέφερε. Πρόσθεσε: “Έχουν υπερεκτιμηθεί οι επιδόσεις του ρωσικού στρατού. Η απόδοσή του δεν είναι πολύ εντυπωσιακή. Εξακολουθούν να αποτελούν υπερδύναμη, ωστόσο τα γεγονότα αυτά ενδέχεται να αποδυναμώσουν την αποτροπή της Ρωσίας”.
Τελείωσαν επομένως οι μέρες της προσποίησης, το Ισραήλ είναι σαφώς προσηλωμένο στα οικονομικά και στρατιωτικά μέτωπα, έτσι ώστε ο Ζελένσκι, που αναδείχτηκε ως πρόεδρος από το ισραηλινό λόμπι, να κερδίσει το στοίχημά του και να νικήσει τη Ρωσία.
Την Πέμπτη, ένα αποκαλυπτικό επεισόδιο αυτής της αυξανόμενης έντασης ολοκληρώθηκε με την επίθεση με αντιπυραυλικούς πυραύλους από την Οδησσό, ένα λιμάνι που κατοικείται από “Ουκρανούς Σιωνιστές” συνδεόμενους με το Ισραήλ, εναντίον του ρωσικού πλοίου Μόσκβα, το οποίο κατέληξε να βυθιστεί το πρωί της Παρασκευής.
Η ισραηλινή εφημερίδα Yediot Aharonot αποκάλυψε ότι μια μυστική εκπαιδευτική μονάδα, αποτελούμενη από πρώην αξιωματικούς των ειδικών μονάδων του IDF, συμπεριλαμβανομένης της Sayeret Matkal, είχε αναπτυχθεί στην Ουκρανία για να παρέχει στρατιωτική εκπαίδευση σε Ουκρανούς πολιτοφύλακες. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την ίδια μονάδα που σκοτώνει Παλαιστίνιους στους δρόμους της Τζενίν, του Κουντς και της Γάζας. Ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στην κατεχόμενη Παλαιστίνη, Γεβγκέν Κορνιτσούκ, δήλωσε πρόσφατα ότι αρκετοί Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν ταξιδέψει στην Ουκρανία για να πολεμήσουν τη Ρωσία.
Ερωτηθείς για τη συμμετοχή ισραηλινών/ουκρανών εποίκων στον πόλεμο κατά της Ρωσίας, ο Ουκρανός πρέσβης στο Τελ Αβίβ απάντησε: «Όποιος έχει ουκρανικό διαβατήριο και θέλει να πάει σε πόλεμο, θα είναι σε θέση να το κάνει». Αναφέρθηκε επίσης σε αρκετούς κατοίκους των κατεχομενων εδαφών με ουκρανικά διαβατήρια που ήθελαν να πολεμήσουν στο πλευρό του ουκρανικού στρατού. “Δεν γνωρίζουμε πόσοι Ισραηλινοί στρατιώτες πήγαν να πολεμήσουν στο πλευρό του ουκρανικού στρατού”, δήλωσε ο Κορνιγιτσούκ.
Σκοπεύει η Ρωσία να καταπιεί τέτοια φίδια επ ‘αόριστον;
Προφανώς η απάντηση θα ήταν όχι. Για πρώτη φορά από τότε που το Ισραήλ καθιερώθηκε στη Μέση Ανατολή, η Ρωσία μόλις καταδίκασε τη σιωνιστική κατοχή των κατεχομένων εδαφών της Παλαιστίνης. Ευαίσθητη στα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα επί του παρόντος στην αλ-Άκσα, η Ρωσία απαίτησε τον τερματισμό τους, καταγγέλλοντας παράλληλα την ισραηλινή κατοχή με πολύ ισχυρούς όρους.
Η Ρωσία επέκρινε το Ισραήλ για παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας συνεχίζοντας την κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών. Η βίαιη εισβολή μιας ομάδας Ισραηλινών στρατιωτών στο τζαμί Αλ-Άκσα, όπου παλαιστίνιοι πιστοί συμμετείχαν στις τελετουργίες του μήνα του Ραμαζανιού, οδήγησε σε έντονες συγκρούσεις που άφησαν αρκετούς τραυματίες και προκάλεσαν την αντίδραση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
“Το Ισραήλ συνεχίζει να καταπατά πολυάριθμα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, συνεχίζοντας την παράνομη κατοχή παλαιστινιακής γης”, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε δήλωσή του.
Αλλά αυτή η κριτική κατά της ισραηλινής κατοχής θα παραμείνει εκεί, ή είναι το προοίμιο μιας πιο προφανής υποστήριξης προς την Παλαιστίνη; Το ερώτημα παραμένει άλυτο στο βαθμό που δεν μπορεί να αποκλειστεί μια βαλλιστική κλιμάκωση μεταξύ Ισραήλ και Γάζας. Τον Μάιο του 2021, το ρωσικό Κορνέτ στη Γάζα εκτροχίασε τις πρώτες απόπειρες εισβολής του σιωνιστικού στρατού στη Γάζα, ο οποίος έχασε τρία από τα άρματα μάχης του σε διάστημα τριών ημερών. Μετά την καταστροφή ρωσικών αρμάτων μάχης από ισραηλινούς πυραύλους στο ουκρανικό μέτωπο, ο πειρασμός είναι μεγάλος. Τι θα γινόταν αν πέρα από το Γκολάν, όπου η Ρωσία δείχνει σημεία ότι θέλει να συμμαχήσει με την Αντίσταση κατά του Ισραήλ, η Μόσχα σκέφτηκε επίσης να υποστηρίξει τον Τζενίν, τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα κατά της σιωνιστικής κατοχής;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου