Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

193 MLRS: Θα χρησιμοποιήσουν το Πεδίο Βολής που απειλεί τις εργατικές κατοικίες;

Ο μιλιταρισμός και η πολεμοκαπηλεία μας απειλούν ενώ καθώς το στρατιωτικό κατεστημένο δρα ανεξέλεγκτα.
Ασχολείται κανείς εκεί στο ΓΕΣ και στο Υπουργείο Άμυνας με τα όσα συμβαίνουν στην 193 MLRS στην Ελευθερούπολη Καβάλας, ή υπάρχει κατεύθυνση που εντείνει την βία εναντίον των φαντάρων και των χαμηλόβαθμων στελεχών, υπάρχει ενορχήστρωση  πολεμικών προετοιμασιών που θέτουν σε Κίνδυνο την ζωή των κατοίκων;
Ας πάρουμε ένα ένα τα ζητήματα που θέτουν οι επιστολές με τις καταγγελίες των συνφάνταρων που φτάνουν στην ΑΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΕΜΩΝ.

ΖΗΤΗΜΑ 1ο:
Αναρωτιόμαστε, εκδικούνται τους φαντάρους και τα χαμηλόβαθμα στελέχη για την προηγούμενη καταγγελίας τους;
Τονίζεται από τους φαντάρους η περίεργη σύμπτωση που θέλει να γίνονται καθημερινά Αναφορές με Ένοπλη Φρουρά, η οποία είχε καταργηθεί.
Τώρα, στο όνομα της Επιθεώρησης παρουσιάζεται ως Εκπαίδευση για την παράταξη.
Αλήθεια, τι έχει να πει ο Επιθεωρητής ΓΕΠΣ για όλα αυτά;

ΖΗΤΗΜΑ 2ο:
Γνωρίζει ο ΓΕΠΣ σε ποια κατάσταση βρίσκονται τα κινητά μαγειρεία;
Περιμένει να βγάλει συμπέρασμα για αυτά βλέποντας τα καθαρά και βαμμένα για μια ακόμη φορά;
Σύμφωνα με τις καταγγελίες τα Κινητά Μαγειρεία που δόθηκαν το 1990 από τα αποθέματα του στρατού της Ανατολικής Γερμανίας ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ!
Και δεν λειτουργούν γιατί ΔΕΝ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝΤΑΙ.
Δεν χρησιμοποιούνται καθώς τα σωληνάκια δεν έχουν καθαριστεί ΠΟΤΕ και είναι βουλωμένα.
Επιβεβαιώνει ο ΓΕΠΣ ότι έχουν σημειωθεί εκρήξεις και όπως μας γράφουν χαρακτηριστικά έχουν "σχιστεί" οι καυστήρες;
Αυτή η κατάσταση έχει ως αποτέλεσμα να μην συμμετέχουν τα κινητά μαγειρεία στις ασκήσεις  και το φαγητό να έρχεται πολύ καθυστερημένα από τα πιο κοντινά στρατόπεδα.

ΖΗΤΗΜΑ 3ο:  
Θα χρησιμοποιηθεί το Πεδίο Βολής στην Επιθεώρηση για να γίνει επίδειξη στον ΓΕΠΣ;
Μα το Πεδίο Βολής είναι δίπλα στις εργατικές κατοικίες;
Ποιος θα πάρει την ευθύνη και κυρίως από που και ως που θα τεθεί σε Κίνδυνο η ζωή των κατοίκων για τις πολεμοκάπηλες επιδείξεις σας;
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΒΟΛΗΣ

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας όλες αυτές τις καταγγελίες;
Απαιτούμε την παρέμβαση τους.
Θυμίζουμε:
193 MLRS: Θα βάλουν να μαρσάρουν δεκάδες οχήματα της μονάδας για να εκδικηθούν τους κατοίκους που μένουν γύρω από τη μονάδα;
Μια εξαιρετικά σοβαρή καταγγελία έφτασε στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ και αφορά όσα συμβαίνουν ή και όσα φέρεται ότι πρόκειται να συμβούν στο 193 MLRS στην Καβάλα.
Σύμφωνα με τα ίσα μας καταγγέλλονται, αξιωματικοί της μονάδας φαίνονται αποφασισμένοι να βάλουν να μαρσάρουν τα δεκάδες οχήματα της μονάδας, κατά τη διάρκεια της Ταγματικής Αναφοράς, αύριο Παρασκευή 15/04, για να εκδικηθούν τους κατοίκους που κατοικούν γύρω από τη μονάδα!
Ο λόγος είναι ότι οι εν λόγω Αξιωματικοί δίνουν χαρακτηριστικά βεντέτας σε αντίθεση τους με τους κατοίκους της περιοχής, γιατί αυτοί διαμαρτυρήθηκαν επειδή στο πλαίσιο των προετοιμασιών για την Επιθεώρηση της μονάδας που ακολουθεί τις επόμενες μέρες, βάζουν τους εκατοντάδες φαντάρους και χαμηλόβαθμα στελέχη να φωνάζουν κάθε πρωί το μιλιταριστικό άσμα "Το Πυροβολικό .... το Πυροβολικό..."
Κάθε φορά δημιουργείται φοβερός θόρυβος που έχει κάνει τους κατοίκους να χάσουν την ησυχία τους με τα όσα συμβαίνουν κάθε μέρα στην πρωϊνή αναφορά.
Μας καταγγέλλεται λοιπόν ότι οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν σε τηλεφωνική τους επικοινωνία με τη  μονάδα, για να εισπράξουν τις γνωστές ατάκες "εδώ είναι Στρατός και δε θα μας πεις εσύ τι να κάνουμε...", αλλά και απειλές.
Οι καταγγελίες αναφέρουν επίσης ότι στο πλαίσιο της συντήρησης που γίνεται κάθε Παρασκευή στα οχήματα της  μονάδας, θα βάλουν τα δεκάδες οχήματα -άρματα, τζιπ, φορτηγά, λεωφορεία κλπ- να μαρσάρουν όλα μαζί προκαλώντας τρομερό θόρυβο και πρωτοφανή μόλυνση του περιβάλλοντος. 
Επιβεβαιώνει η διοίκηση της μονάδας, η 1η Στρατιά και το ΓΕΣ αυτές τις καταγγελίες;
Επίσης, η άθλια παράσταση που λέγεται Επιθεώρηση σημαίνει συστηματική παραβίαση του 8ωρου εργασίας, κόψιμο αδειών και εξόδων, χώσιμο ατελείωτο καθώς πρέπει να βαφτούν, καθαριστούν γυαλιστούν όλα.
Αλήθεια, ποιος δεν γνωρίζει το πόσα στημένα είναι όλα σε μια προγραμματισμένη Επιθεώρηση;
Δεν γνωρίζουν τι εικονική πραγματικότητα πρόκειται να Επιθεωρήσουν;
Αλήθεια, γιατί δεν επισκέπτονται τις μονάδες αιφνιδιαστικά για αν δουν ποια είναι η πραγματική εικόνα τους;
Γιατί ο Γενικός Επιθεωρητής ΓΕΠΣ δεν επισκέφτηκε την 194 MLRS  για να επιβεβαιώσει αν ισχύουν έστω και στο ελέχιστο οι δεκάδες καταγγελίες των φαντάρων και χαμηλόβαθμων στελεχών που είχε κάνει το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Φαίνεται όμως ότι για το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας σημασία έχει το Γόητρο του Στρατού και όχι τι βιώνουν οι συνφάνταροι.
Εμείς απαιτούμε την παρέμβαση της Ιεραρχίας.
Και αύριο θα είμαστε εδώ για να δούμε τι τελικά θα συμβεί.
Γιατί ο Στρατός αντιμετωπίζει εχθρικά τους πολίτες, εκμεταλλεύεται οικονομικά και εργασιακά τους φαντάρους, θεωρεί αναλώσιμους τους συνφάνταρους και τα χαμηλόβαθμα στελέχη.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου