Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Έκτακτη ανακοίνωση: Ο Στρατός αναπτύσσεται απέναντι στους 94 πρόσφυγες που βρίσκονται σε νησίδα του Έβρου-Απαιτούμε τη διάσωση τους

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ, την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων που ευθύνονται για την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων απέναντι στους δυστυχείς πρόσφυγες από την Συρία που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε νησίδα του Έβρου. 
Κύριο μέλημα των στρατιωτικών και κατασταλτικών μηχανισμών, που βαρύνονται με πλήθος καταγγελιών για παράνομες Επαναπροωθήσεις και απίστευτες αγριότητες εναντίον προσφύγων και μεταναστών, δεν είναι η σωτηρία τους αλλά η απομάκρυνση τους. Ανάμεσα στους πρόσφυγες, βρίσκονται 30 ανήλικα παιδιά, μεταξύ των οποίων και ασυνόδευτοι ανήλικοι.
Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν στην «Εφ.Συν.» και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Αγγελίδη οι οργανώσεις HumanRights360 και Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, οι πρόσφυγες βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε νησίδα του ποταμού Έβρου από την Κυριακή 25.05.2022
Άνδρες με μαύρα ρούχα καταγράφονται σε βίντεο στην ελληνική όχθη του Έβρου, το απόγευμα της Τετάρτης, να αρνούνται να προχωρήσουν σε διάσωση Σύρων προσφύγων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε νησίδα του ποταμού από την Κυριακή και τους προειδοποιούν σε αυστηρό ύφος να επιστρέψουν στην Τουρκία, ενώ πάνω από τη νησίδα πετούν drone.
«Σας το λέμε για τελευταία φορά. Γυρίστε πίσω στην Τουρκία» ακούγεται ένας από τους άντρες να φωνάζει στα αγγλικά στους πρόσφυγες, οι οποίοι τους ενημερώνουν ότι έχουν ζητήσει άσυλο μέσω των οργανώσεων HumanRights360 και Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες.
Οι πρόσφυγες στέλνουν επαναλαμβανόμενα επείγοντα μηνύματα για διάσωση, σημειώνοντας ότι υπάρχει ανάμεσά τους τραυματίας, ενώ ένας πρόσφυγας αγνοείται από τη στιγμή που πήγε να φέρει νερό από το ποτάμι το μεσημέρι της Τετάρτης και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του.
Την ώρα που οι μαυροντυμένοι άντρες στα ελληνικά σύνορα απειλούν τους πρόσφυγες να γυρίσουν στην Τουρκία, αρνούμενοι να διασώσουν ανθρώπους που είναι εκτεθειμένοι σε κίνδυνο όπως και να τους επιτρέψουν να ζητήσουν άσυλο, και ενώ τα drone συνεχίζουν να πετούν πάνω τους, η ΕΛ.ΑΣ. ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να βρει τους πρόσφυγες και ότι δεν υπάρχει καμία εξέλιξη σχετικά με το κατεπείγον αίτημα εντοπισμού και διάσωσης που είχαν υποβάλει από την Τρίτη το απόγευμα οι δύο οργανώσεις.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν στην «Εφ.Συν.» οι δύο οργανώσεις, ενημερώθηκαν την Τρίτη για την παρουσία των προσφύγων στη νησίδα από την Κυριακή. Οι οργανώσεις απηύθυναν με ηλεκτρονικό μήνυμα κατεπείγουσα έκκληση στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, Προστασίας Συνόρων, όπως επίσης στη Frontex και στον αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112 του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, αναφέροντας λεπτομερώς την κατάσταση, παραθέτοντας το γεωγραφικό στίγμα των προσφύγων και αναλυτικά τα στοιχεία των προσφύγων που τις εξουσιοδοτούν να ενημερώσουν εκ μέρους τους τις ελληνικές αρχές ότι επιθυμούν να ζητήσουν άσυλο και ότι κινδυνεύουν από την παραμονή τους στη νησίδα ή από τυχόν επαναπροώθησή τους στην Τουρκία.



Γραπτή απάντηση υπήρξε μόνο από τη Frontex, η οποία ενημέρωσε τις οργανώσεις ότι έχει ενημερώσει με τη σειρά της τις ελληνικές αρχές για την κατάσταση.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία της ΕΛ.ΑΣ. με τις δύο οργανώσεις, η αστυνομία ισχυρίζεται μέχρι και αργά το απόγευμα της Τετάρτης ότι δεν έχει εντοπίσει τους πρόσφυγες.

Σήμερα όμως Πέμπτη 26/05 ο Στρατός αναπτύσσει δυνάμεις και αντί να τους απεγκλωβίσει, ουσιαστικά ορθώνει ένα ένοπλο Τείχος απέναντι τους.
Καλούμε το Αντιπολεμικό και εργατικό κίνημα, την Αριστερά και τις οργανώσεις για τα δικαιώματα των προσφύγων-μεταναστών να πάρουν θέση.
Καλούμε τους συναδέλφους να σταθούν Αλληλέγγυοι των προσφύγων και να Αρνηθούν την συμμετοχή τους σε κάθε βιαιότητα.
Να έρθουν αμέσως σε επικοινωνία με την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.
Μας υποχρέωσαν σε μια στρατιωτική θητεία σε έναν στρατό που ήδη εμπλέκεται σε δύο πολέμους.
Ενώ η κυβέρνηση στέλνει στρατιωτικές δυνάμεις και πολεμικά μέσα στο εξωτερικό, συμμετέχοντας στο ξεδίπλωμα των επιθετικών σχεδιασμών των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ που προκαλούν ποτάμια προσφυγιάς και στην συνέχεια ορθώνει Τείχη του Αίσχους στον Έβρο, πραγματοποιεί άθλιες απάνθρωπες Επαναπροωθήσεις.
Προκειμένου να διαφυλάξει την "καθαρότητα" της Ευρώπης του ρατσισμού και των ακροδεξιών, αντιδραστικών αντιλήψεων, που στρατιωτικοποιείται και επανεξοπλίζεται για να επεμβαίνει παντού και να επιβάλλει τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα της.   

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ
ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ πρόσφυγες και μετανάστες.

Εκφράζουμε την Αλληλεγγύη μας σε πρόσφυγες-μετανάστες και Αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου