Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Ανακοίνωση για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

 

Ανακοίνωση για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Το ταξίδι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ ήρθε να σφραγίσει μια πορεία στρατηγικής σύγκλισης των συμφερόντων και των σχεδιασμών των δύο αστικών κρατών στην οποία συνέβαλαν όλες οι αστικές κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στηρίζει το σύνολο του αστικού κόσμου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι των ελληνο-αμερικανικών συνομιλιών είχαν προηγηθεί η Υπογραφή της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για την διαιώνιση και επέκταση της παρουσία των βάσεων, οι τελετές στην Αλεξανδρούπολη που αναβαθμίζεται ως στρατιωτική και ενεργειακή πύλη για τις ΗΠΑ, ενώ ταυτόχρονα το ελληνικό αστικό κράτος κάνει έργα/συμμαχίες/συμφωνίες για να αποτελέσει Ενεργειακό κόμβο, επιστρέφοντας στα Βαλκάνια που πάντα θεωρούνται «Ζωτικός Χώρος». Παράλληλα εγγυάται τα σύνορα της Ευρώπης Φρούριο από πρόσφυγες-μετανάστες. Αποκαλύπτοντας ότι η πολεμική συμπόρευση και το ενεργειακό ζήτημα είναι οι βασικοί πυλώνες της στρατηγικής σχέσης που αναπτύσσεται μεταξύ Ελληνικού και Αμερικανικού Κράτους. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε την επιθετική στάση που κράτησε και κρατά έναντι της Ρωσίας, στέλνοντας οπλισμό στον Ουκρανικό στρατό και επιβάλλοντας κυρώσεις, ενώ ολόκληρη η ελληνική επικράτεια μετατρέπεται σε κρίσιμο πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και η Ελλάδα παίζει καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια των ΗΠΑ να αρπάξουν τις ευρωπαϊκές αγορές ενέργειας από την Ρωσία.

Με βατήρα αυτή την σύγκλιση συμφερόντων μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, που σημαίνει συγκεκριμένους όρους ένταξης στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ και Ρωσίας-Κίνας, το ελληνικό αστικό κράτος επιχειρεί να αναβαθμιστεί σε περιφερειακή ιμπεριαλιστική δύναμη, να εξυπηρετήσει στρατηγικούς στόχους που εκκινούν από τα Βαλκάνια και φτάνουν μέχρι την Ασία και την Αφρική, αλλά και την επιθετική του πολιτική στην Μεσόγειο. 

Αναδεικνύοντας την πλήρη ταύτιση του με τις ΗΠΑ επιχειρεί να κερδίσει πόντους ως «ο απαραίτητος και πάντα σίγουρος σύμμαχος», για να τους προβάλλει στο πλαίσιο του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού. Ανασυγκροτεί τις Ένοπλες Δυνάμεις, προχωρά στην Στρατιωτικοποίηση του λαού, πραγματοποιεί κολοσσιαίους εξοπλισμούς επιδιώκοντας την συγκρότηση του καπιταλιστικού σχηματισμού Άμυνας/Ασφάλειας με όρους Ισραήλ των Βαλκανίων, προκειμένου να προβάλλει Πολεμική Ισχύ στην Τουρκία και να πείσει ότι μπορεί να εγγυηθεί ιμπεριαλιστικά και καπιταλιστικά συμφέροντα στο πλαίσιο της νέας Αρχιτεκτονικής Πολέμου/Καταστολής που συγκροτούν οι ιμπεριαλιστές της Δύσης.  

Η ατζέντα  των ελληνοαμερικανικών συνομιλιών παραμένει μυστική αλλά μας προϊδεάζουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι «τα Δυτικά Βαλκάνια, η Λιβύη, η Ανατολική Μεσόγειος, η δυνατότητα συνεργασιών, το σχήμα συνεργασίας 3+1, η κατάσταση στον αραβικό κόσμο, οι ευκαιρίες συνεργασίας με τον αραβικό κόσμο και πέρα, με την Ινδία, την Αίγυπτο ήταν κι αυτά κομμάτια των συνομιλιών με τον Άντονι Μπλίνκεν», ενώ σε δηλώσεις του ΥΠΕΞ Ν.Δένδια ανέφερε ότι «η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει σχέση με τη θάλασσα και είναι η χώρα που έχει τη μεγαλύτερη εμπορική ναυτιλία στον πλανήτη. Αυτό το οποίο σχεδιάζουμε μαζί με την αμερικανική πλευρά είναι κάποια πρωτοβουλία για τις θάλασσες». 

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ συμμετείχε στη Συνδιάσκεψη θαλάσσιας ισχύος 2022 (Sea Power Conference 2022). H συνδιάσκεψη διοργανώθηκε στο Σίδνεϋ και είχε θέμα «The Indo-Pacific Maritime Domain in the 21st Century – A Commonality of Purpose». Στην εκδήλωση είχαν προσκληθεί και συμμετείχαν 21 Αρχηγοί ή εκπρόσωποί τους από 42 κράτη. Η κυβέρνηση της ΝΔ ενσωματώνει τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στον ανταγωνισμό ΗΠΑ-Κίνας όχι μόνο στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά επίσης στον Ειρηνικό και σε όλο τον πλανήτη. Πριν από λίγους μήνες συγκροτήθηκε η AUKUS, η Συμμαχία ΗΠΑ, Αυστραλίας και Βρετανίας στον Ειρηνικό, συγκροτώντας στρατιωτικό μέτωπο εναντίον της Κίνας.

Τίποτε απ’ όλα αυτά δεν έχει σχέση με την Ειρήνη και την Σταθερότητα.  Έχουμε μπει σε μια νέα εποχή πολέμων και έντασης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, με τον ελληνικό αστικό κόσμο να δηλώνει παρόν για να εξυπηρετήσει τα στρατηγικά του συμφέροντα

Το Αντιπολεμικό κίνημα οφείλει να ανασυγκροτηθεί και παρέμβει. Σε αυτή την κατεύθυνση θέλει να συμβάλλει και ο ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ.

  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου