Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Άσκηση – πρόβα πολέμου «Swift Response 2022»στη Βόρεια Μακεδονία με την συμμετοχή Αξιωματικών και Υπαξιωματικών της ΔΕΠ

Η Άσκηση – πρόβα πολέμου «Swift Response 2022» που πραγματοποιείτε στη Βόρεια Μακεδονία με την συμμετοχή Αξιωματικών και Υπαξιωματικών της Διεύθυνσης Ειδικού Πολέμου αποδεικνύει τον ειδικό ρόλο που έχουν αναλάβει οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στα Βαλκάνια για λογαριασμό του ΝΑΤΟ, με συγκεκριμένο σχεδιασμό εναντίον της Ρωσίας, αλλά και για πιο λόγο συγκροτήθηκε η ΔΕΠ. 
Από το Σάββατο 7 Μαΐου 2022, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν στην Πολυεθνική Εκπαιδευτική Άσκηση «Swift Response 2022» (Ταχεία Απάντηση) , η οποία διεξάγεται στην Krovolak Training Area της Βόρειας Μακεδονίας.
Η «Swift Response 2022» είναι η συνεκπαίδευση σε επιχειρήσεις τακτικού επιπέδου που περιλαμβάνουν αεροκίνηση και αναγνωρίσεις υποστήριξης αερομεταφερόμενων τμημάτων με σκοπό την ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της διαλειτουργικότητας και της μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων σε διασυμμαχικό επίπεδο.
Το ελληνικό κράτος συμμετέχει στην άσκηση με Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ.
Η «Swift Response 2022» αποτελεί μέρος της ευρύτερης διακλαδικής πολυεθνικής άσκησης «Defender Europe 2022» την οποία σχεδιάζει και πραγματοποιεί το United States Army Europe and Africa (USAREUR-AF), με την συμμετοχή των Ειδικών Δυνάμεων της Αλβανίας, της Γαλλίας, της Βόρειας Μακεδονίας, της Ελλάδας, του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ, της Ιταλίας και του Μαυροβουνίου.
Είναι μια ακόμη πολεμική προετοιμασία εκτός συνόρων που αποδεικνύει τον σύγχρονο ρόλο του Ελληνικού Στρατού Χωροφύλακα των λαών και εγγυητή καπιταλιστικών και ιμπεριαλιστικών συμφερόντων.
Με την ελληνική αστική τάξη να ταυτίζεται πλήρως με τους επιθετικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και στρατολογεί τα φτωχόπαιδα για να μετατρέψει σε Πραιτοριανούς των καπιταλιστικών ελληνικών Ομίλων, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου