Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

Αντιπολεμικός Διεθνιστικός Συντονισμός: Διαδικτυακή Σύσκεψη την Πέμπτη στις 09/06 στις 20.00 για τη διοργάνωση Πανελλαδικής μέρας δράσης ενάντια στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ 28-30 Ιουνίου

 

Αντιπολεμικός Διεθνιστικός Συντονισμός: Πανελλαδική μέρα δράσης ενάντια στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ 28-30 Ιουνίου

Σε πανελλαδική και διεθνή μέρα αντιπολεμικής αντιιμπεριαλιστικής δράσης κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της συνόδου του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη στις 28-30 Ιούνη στην Μαδρίτη καλεί ο Αντιπολεμικός Διεθνιστικός Συντονισμός.

Όπως τονίζει «η επερχόμενη Σύνοδος πρέπει να σημάνει συναγερμό και να αποτελέσει casus belli για όλες τις μαχόμενες δυνάμεις του εργατικού, λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος και της αντικαπιταλιστικής και αντιιμπεριαλιστικής αριστεράς, των εργατικών, τοπικών, νεολαιίστικων και φεμινιστικών κινήσεων, σχημάτων και συλλογικοτήτων. Χρειάζεται αμέσως να αρχίσει μια καμπάνια πανελλαδικής εμβέλειας για την δημιουργία αντιπολεμικού αντι-νατοϊκού κλίματος».
Ο Αντιπολεμικός Διεθνιστικός Συντονισμός τονίζει την ανάγκη «να παλέψουμε για να φύγουν οι βάσεις, για την έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ και την διάλυση του! Για το Μπλοκάρισμα της Πολεμικής Μηχανής και των Πολεμικών Προετοιμασιών σε εθνικό, ευρωπαϊκό και νατοϊκό επίπεδο».

Πιο συγκεκριμένα ο ΑΔΣ καλεί το επόμενο διάστημα στη διεξαγωγή πολύπλευρων αντιπολεμικών δράσεων που θα αποκορυφωθούν σε μια πανελλαδική και διεθνής μέρα δράσης και κινητοποίησης ενάντια στο ΝΑΤΟ και τις βάσεις την Τετάρτη 29 Ιούνη.

Καλεί επίσης στις 9 Ιούνη στις 8 μ.μ. σε διαδικτυακή πανελλαδική συζήτηση οργανώσεις, συλλογικότητες, σχήματα, κινήσεις, με αντικείμενο την πανελλαδική μέρα δράσης και κινητοποίησης, έτσι ώστε να είναι όσο πιο μαζική και οργανωμένη.

Ολόκληρο το κάλεσμα του Αντιπολεμικού Διεθνιστικού Συντονισμού έχει ως εξής:

Κάλεσμα σε πανελλαδική μέρα δράσης ενάντια στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 28-30 Ιουνίου

Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 28-30 Ιουνίου θα διεξαχθεί σε μια περίοδο όπου το διεθνές γεωπολιτικό περιβάλλον θερμαίνεται ακόμη περισσότερο, καθώς ο ανταγωνισμός μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσία-Κίνα οξύνεται και απειλεί όλο τον πλανήτη, με την χρήση ακόμη και πυρηνικών όπλων. Εχθρός του ΝΑΤΟ είναι η Ρωσία, βασικός ανταγωνιστής των ΗΠΑ είναι η Κίνα και οι εξελίξεις στον Ειρηνικό σκορπούν ανησυχία, όπου συγκροτείται η συμμαχία AUKUS. Ο πόλεμος διαρκεί και εξελίσσεται σε πόλεμο χωρίς ορατή διέξοδο, με την Ρωσία να επιδιώκει τον έλεγχο των ανατολικών και νότιων περιοχών της Ουκρανίας και τις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ να παρέχουν στην αντιδραστική ουκρανική κυβέρνηση οπλισμό και χρηματική βοήθεια ώστε να φθείρουν την Ρωσία όσο το δυνατόν περισσότερο. Το ενεργειακό ζήτημα αποτελεί κεντρική συνιστώσα των εξελίξεων, ενώ τα τεράστια κέρδη των ενεργειακών-πολεμικών βιομηχανιών και των εφοπλιστών είναι ανάλογα της Καταστροφής, Προσφυγιάς, Ακρίβειας και Επισιτιστικής κρίσης που οι εργαζόμενοι και οι λαοί βιώνουν ως αποτέλεσμα (ή με αφορμή) τον πόλεμο.

Στην επερχόμενη Σύνοδο επιδιώκεται να “σφραγιστεί” η λεγόμενη “Νέα Στρατηγική Αντίληψη” για την αναβάθμιση του ΝΑΤΟ, έτσι ώστε αυτό να μπορεί να εγγυηθεί τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα του “Δυτικού κόσμου”. Η επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά με την περικύκλωση της Ρωσίας, η μεταφορά αμερικανικών στρατευμάτων στην Ευρώπη και η ενίσχυση της “εδαφικής άμυνας” των χωρών – μελών του με την απογείωση των εξοπλισμών των ευρωπαϊκών κρατών, η αίτηση ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας, αποκαλύπτουν τα επιθετικά ΝΑΤΟϊκά σχέδια από την Αρκτική, Βαλτική και Μαύρη Θάλασσα, μέχρι Μεσόγειο, Μ. Ανατολή, Αφρική, Ινδικό και Ειρηνικό Ωκεανό.

Η ελληνική αστική τάξη και η κυβέρνηση της ΝΔ με την συναίνεση των αστικών κομμάτων και σε συνέχεια της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων, με την συστράτευση τους με τις ΗΠΑ και με τα καθήκοντα που απορρέουν από την στρατηγική των καπιταλιστικών – ιμπεριαλιστικών οργανισμών ΕΕ και ΝΑΤΟ στους οποίους συμμετέχει το ελληνικό κράτος, εμπλέκουν ακόμη περισσότερο την χώρα μας στον πόλεμο και τα ιμπεριαλιστικά σχέδια των δυτικών.

Έπειτα και από τη νέα ελληνοαμερικανική «αμυντική» συμφωνία για τις βάσεις η χώρα μετατρέπεται σε τεράστιο πολεμικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, σε βασική ενεργειακή πύλη των ΗΠΑ για να αρπάξουν τις ευρωπαϊκές αγορές ενέργειας από την Ρωσία και στο σημαντικότερο πέρασμα για τη μεταφορά στρατευμάτων των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και οπλισμού στην Ουκρανία. Ο ελληνικός στρατός και οι βάσεις στην Ελλάδα εμπλέκονται-συμμετέχουν στην πολεμική αναμέτρηση, ενώ η κυβέρνηση στέλνει συνεχώς όπλα στην Ουκρανία. Οι κυβερνητικές επιλογές στοχεύουν στην αναβάθμιση του ρόλου του ελληνικού αστικού κράτους σε στρατιωτικό, πολιτικό και ενεργειακό επίπεδο, και στην ενίσχυσή του στον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό, ο οποίος τροφοδοτείται από τον πόλεμο στην Ουκρανία και οξύνεται!

Η εμπειρία των αγώνων ενάντια στο ΝΑΤΟ και τις βάσεις στη χώρα μας είναι πολύ πλούσια και χρήσιμη, ιδιαίτερα τώρα που μπαίνουμε αποφασιστικά σε μια νέα εποχή παγκόσμιων πολεμικών αναμετρήσεων για τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Δεν ξεχνούμε πως το ΝΑΤΟ υπήρξε η πιο δολοφονική πολεμική μηχανή στην ιστορία, άμεσα ή έμμεσα υπεύθυνο για αμέτρητα πραξικοπήματα και εισβολές σε χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Μέσης Ανατολής, για την στήριξη σε στρατιωτικές χούντες όπως η ελληνική, τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία, τον πόλεμο του Ιράκ κ.α.

Η επερχόμενη Σύνοδος πρέπει να σημάνει συναγερμό και να αποτελέσει casus belli για όλες τις μαχόμενες δυνάμεις του εργατικού, λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος και της αντικαπιταλιστικής και αντιιμπεριαλιστικής αριστεράς, των εργατικών, τοπικών, νεολαιίστικων και φεμινιστικών κινήσεων, σχημάτων και συλλογικοτήτων. Χρειάζεται αμέσως να αρχίσει μια καμπάνια πανελλαδικής εμβέλειας για την δημιουργία αντιπολεμικού αντι-νατοϊκού κλίματος.

Να παλέψουμε για να φύγουν οι βάσεις, για την έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ και την διάλυση του! Για το Μπλοκάρισμα της Πολεμικής Μηχανής και των Πολεμικών Προετοιμασιών σε εθνικό, ευρωπαϊκό και νατοϊκό επίπεδο.

Καλούμε το επόμενο διάστημα στην διεξαγωγή πολύπλευρων αντιπολεμικών δράσεων που θα αποκορυφωθούν σε μια πανελλαδική και διεθνής μέρα δράσης και κινητοποίησης ενάντια στο ΝΑΤΟ και τις βάσεις την Τετάρτη 29-6.

Καλούμε στις 9 Ιούνη στις 8 μ.μ. σε διαδικτυακή πανελλαδική συζήτηση οργανώσεις, συλλογικότητες, σχήματα, κινήσεις με στόχο αυτή η πανελλαδική μέρα δράσης και κινητοποίησης να είναι όσο πιο μαζική και οργανωμένη.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ


Facebook: Αντιπολεμικός Διεθνιστικός Συντονισμός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου