Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Μήνυμα φαντάρων της Σαμοθράκης; Μετά την 12μηνη θητεία της εργασιακής εκμετάλλευσης σε περιμένει μια ζωή στα κάτεργα των Νόμων της Αγοράς και του Κέρδους!

Μήνυμα φαντάρων της Σαμοθράκης
Δεν είναι λίγοι οι συνάδελφοι που κατευθείαν μετά την απόλυσή τους ή και πιο νωρίς ξεκινούν τη δουλειά. Πριν καλά καλά τελειώσουν τη θητεία και χωρίς καθόλου χρήματα στην άκρη αναγκάζονται να δουλέψουν για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Η μεγάλη διάρκεια της θητείας και τα συνεχόμενα έξοδα των φαντάρων για μεταφορικά και αγαθά πρώτης ανάγκης έχουν ως αποτέλεσμα την οικονομική επιβάρυνση και αδυναμία πολλών λαϊκών οικογενειών.
Μετά από την πολύμηνη και κουραστική θητεία πολλούς συναδέλφους τους περιμένουν τα 10ωρα και 12ωρα και οι χαμηλές παροχές σε κάποιο νησί στην εργασιακή γαλέρα του τουρισμού ή κάπου αλλού. 
Κι αν αυτό θεωρείται λογικό για πολλούς εδώ και χρόνια πρέπει να σημειωθεί ότι πλέον με την ραγδαία αύξηση στα είδη πρώτης ανάγκης, στο ρεύμα και στα καύσιμα, η πλειοψηφία των φαντάρων αναγκάζεται να δουλέψει για να επιβιώσει. 
Η ακρίβεια χτυπάει όλο και περισσότερο κόσμο, ακόμα και πολλά χαμηλόβαθμα στελέχη αδυνατούν να πληρώνουν όλα αυτά. 
Η απουσία στήριξης των φαντάρων και των οικογενειών τους από το κράτος και την κυβέρνηση έχουν ως συνέπεια την εξαθλίωση και την απόγνωση των φτωχότερων στρωμάτων της κοινωνίας. 
Εμείς στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον κόσμο της δουλειάς και απαιτούμε από το κράτος αύξηση στον μισθό των φαντάρων ώστε να ικανοποιούνται οι ανάγκες τους και μείωση της στρατιωτικής θητείας.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ συνεχίζει την αγωνιστική προσπάθεια για την ανάδειξη του θέματος του μισθού της ξεφτίλας των φαντάρων (8,7 ευρώ) και απαιτεί:
Να αυξηθεί ο μισθός του κάθε φαντάρου στο ύψος του Βασικού Μισθού.
Να εγγραφόμαστε στο Ταμείο Ανεργίας αμέσως μετά την απόλυση μας από τον Στρατό και να λαμβάνουμε το αντίστοιχο επίδομα.
Να μας αναγνωρίζονται όλα τα ένσημα για τους 9 ή 12 μήνες της Στρατιωτικής θητείας.
Το Υπουργείο Άμυνας να αναλάβει το κόστος Μετακίνησης σε Εξόδους και Άδειες.

Καλούμε τους συνφάνταρους να αγωνιστούν μαζί μας και να εγγραφούν με την απόλυση τους στα σωματεία και να πλαισιώσουν τις Εργατικές Λέσχες.
Μόνο Αγωνιζόμενοι για τα συλλογικά μας δικαιώματα μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Αυτό φοβούνται όλες οι κυβερνήσεις και τα Αφεντικά.
Για αυτό σπέρνουν τον Ατομισμό και τον Ανταγωνισμό, για αυτό θέλουν να διαλύσουν το εργατικό κίνημα και να εξαφανίσουν τις κοινωνικές διεκδικήσεις.
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ

 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου