Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

ΑντιΝΑΤΟϊκές διαδηλώσεις και αντιπολεμική συνδιάσκεψη στη Μαδρίτη στις 25-26 Ιούνη

ΑντιΝΑΤΟϊκές διαδηλώσεις και αντιπολεμική συνδιάσκεψη στη Μαδρίτη στις 25-26 Ιούνη
Θα συμμετέχει και αντιπροσωπεία του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
▸Mε την ευκαιρία της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη στις 29 και 30 Ιουνίου, προετοιμάζονται διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις στην ισπανική πρωτεύουσα. Με πρωτοβουλία των μεγαλύτερων συνδικάτων θα πραγματοποιηθεί διαδήλωση το πρωί της 26ης Ιουνίου, ενώ αριστερές οργανώσεις, συλλογικότητες αγώνα και συνδικαλιστές καλούν σε πανευρωπαϊκή αντιπολεμική συνδιάσκεψη στις 25 Ιουνίου.

Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ έχει βασικούς στόχους να εμβαθύνει την πολιτική του πολέμου, εξαναγκάζοντας όλες τις χώρες μέλη να αυξήσουν περαιτέρω τις στρατιωτικές δαπάνες, να εγκρίνει μια νέα διεύρυνση, βαθαίνοντας την αντιπαράθεση με τη Ρωσία και τον ανταγωνισμό του δυτικού καπιταλισμού με την Κίνα στην παγκόσμια αγορά.

Στο κάλεσμα που απευθύνουν ισπανοί συνδικαλιστές καταδικάζεται η φιλοπόλεμη στάση της κυβέρνησης Σοσιαλιστών/Podemos, που σε συνεργασία με την ΕΕ λεηλατεί το εργατικό εισόδημα, ετοιμάζεται να ιδρύσει ιδιωτικά συνταξιοδοτικά ταμεία και αποφεύγει την πλήρη κατάργηση των εργασιακών αντιμεταρρυθμίσεων των κυβερνήσεων Ζαπατέρο και Ραχόι, παρά την προεκλογική της δέσμευση. Την ίδια ώρα οι περιφερειακές κυβερνήσεις συνεχίζουν να επιτίθενται στην υγεία, την εκπαίδευση και όλες τις δημόσιες υπηρεσίες.


Το κάλεσμα αναδεικνύει επίσης τη ισχυρή παράδοση αγώνα στο ισπανικό κράτος κατά του ΝΑΤΟ και του πολέμου: Μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στην ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, δημοψήφισμα το 1986 όπου πάνω από το 43% ψήφισαν υπέρ της εξόδου από το ΝΑΤΟ παρά τους κυβερνητικούς εκβιασμούς και την συστράτευση όλου του αστικού μπλοκ, διαδηλώσεις εκατομμυρίων ανθρώπων κατά του πολέμου στο Ιράκ, οι οποίες ανάγκασαν την κυβέρνηση να αποσύρει τα ισπανικά στρατεύματα.

Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση θα συμμετέχει στην αντιπολεμική διαδήλωση και στην ευρωπαϊκή συνδιάσκεψη σε συνέχεια των διεθνιστικών πρωτοβουλιών που έχει πάρει για τον κοινό αγώνα των λαών ενάντια στους πολέμους του κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου