Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

(Κορονο)πάρτι αδιαφορίας και κυνισμού-Ξεπέρασαν τους 30.000 οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα

(Κορονο)πάρτι αδιαφορίας και κυνισμού-Ξεπέρασαν τους 30.000 οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα

Ούτε δύο μήνες δεν έχουν περάσει απ’ όταν ο Γκίκας Μαγιορκίνης εκτιμούσε ότι το επόμενο διάστημα στην Ελλάδα θα καταγραφεί «είτε επιπέδωση των μολύνσεων είτε μία μικρή αύξηση», ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι «δεν θα υπάρξει έξαρση του ιού, που θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα». Κι όμως, πριν ακόμα φτάσουμε στην «καρδιά» της τουριστικής σεζόν, ο κορονοϊός «θερίζει» στους τουριστικούς προορισμούς: Την εβδομάδα 6-12 Ιουνίου καταγράφηκε θετικότητα 36,98% στη Μύκονο, 25,32% στη Σαντορίνη, 16,14% στην Κάρπαθο, 14,77% στην Πάρο. Συνολικά, την τελευταία εβδομάδα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 35% σε σχέση με την προηγούμενη, ενώ η αυξημένη κυκλοφορία του ιού στην κοινότητα έχει αρχίσει να αποτυπώνεται και στους λεγόμενους «σκληρούς δείκτες», κυρίως με αύξηση εισαγωγών στα νοσοκομεία. Με αυτά τα δεδομένα, ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης προειδοποίησε την Πέμπτη ότι θα υπάρξει νέο πανδημικό κύμα το καλοκαίρι, που «δεν αναμένεται να μας επηρεάσει» (!), ενώ μετέθεσε την όποια τυχόν λήψη μέτρων για τον Σεπτέμβριο.

Στο ίδιο έργο θεατές για τρίτη χρονιά: «Πάρτι» της τουριστικής «βαριάς βιομηχανίας», με μηδαμινά μέτρα προστασίας, και κατόπιν, στην εκπνοή της τουριστικής περιόδου, η δαμόκλειος σπάθη των περιοριστικών μέτρων ή/και των διαχωρισμών να κρέμεται πάνω από τους κατοίκους της χώρας, ντόπιους και μετανάστες, που μαζεύουν τα «σπασμένα» της σεζόν.

Και, φυσικά, όλα αυτά στην πλάτη των ξεχασμένων «ηρώων» υγειονομικών, προς τους οποίους, όπως κατήγγειλε ο ΓΓ της ΟΕΝΓΕ Πάνος Παπανικολάου προκαλώντας τη μήνιν της «στρατιάς» διαδικτυακών τρολς του Μαξίμου, το κράτος έχει κηρύξει «στα μουλωχτά» στάση πληρωμών όσον αφορά τις δεδουλευμένες εφημερίες. Ταξική, τοξική και βαθιά ανθυγιεινή η κυβερνητική πολιτική για την υγεία, δυόμισι χρόνια μετά την έκρηξη της πανδημίας.
ΠΡΙΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου