Σάββατο 4 Ιουνίου 2022

Ουκρανία: Μόνο το 53% των στρατευμάτων του Καντίροφ είναι πραγματικά Τσετσένοι

Ουκρανία: Μόνο το 53% των στρατευμάτων του Καντίροφ είναι πραγματικά Τσετσένοι

Η υπηρεσία πληροφοριών στην Ουκρανία, έπειτα από έρευνες κατέληξε στο γεγονός ότι μόνο το 53 τοις εκατό των ανδρών που αναφέρονται ως εθελοντές από την Τσετσενία είναι στην πραγματικότητα Τσετσένοι. Οι υπόλοιποι στην πλειοψηφία τους είναι Ρώσοι.

Δεδομένης της προσοχής που έχουν προσελκύσει οι μονάδες του Ραμζάν Καντίροφ λόγω του αριθμού τους και της βαρβαρότητάς τους στην Ουκρανία, αυτή η δήλωση είναι σημαντική για τρεις τουλάχιστον λόγους:

Πρώτον, υποδηλώνει ότι το αφεντικό της Τσετσενίας ήταν πολύ λιγότερο επιτυχημένο στην προσέλκυση Τσετσένων στις μονάδες του από ό,τι ισχυρίζεται. Παρά τη χρήση κατασταλτικών μέτρων για να βάλει τους πολίτες του να «προσφέρουν εθελοντικά», ο Καντίροφ δεν είχε το αποτέλεσμα που ήλπιζε.

Δεύτερον, εξηγεί γιατί συγκρούονται οι μονάδες του Καντίροφ με μονάδες μη-Ρώσων του ρωσικού στρατού, όπως για παράδειγμα οι Μπουριάτ. Οι συγκρούσεις αυτές αποδεικνύουν την εχθρότητα των μη Ρώσων, που βρίσκονται στις χαμηλότερες βαθμίδες της διοίκησης προς τους Ρώσους που κυριαρχούν σε αυτήν.

Και τρίτον –και αυτό είναι μακράν το πιο σημαντικό– δείχνει ότι μεγάλο μέρος της βαρβαρότητας στην οποία έχει επιδοθεί η δύναμη Καντίροφ έχει να κάνει λιγότερο με Τσετσένους, παρά με την επιθυμία του πιστού του Πούτιν, Καντίροφ, να δείξει πόσο σκληρός είναι. Οι Ρώσοι είναι τελικά ένοχοι για πολλά παραπάνο από όσα τους καταλογίζονται.

Μετά τη δημοσίευση αυτών των δεδομένων και την προσφορά της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών με μια λίστα με τα ονόματα, το Κρεμλίνο δεν θα μπορεί πλέον να ισχυρίζεται ότι οι Τσετσένοι και άλλοι μη Ρώσοι είναι υπεύθυνοι για οποιαδήποτε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στην Ουκρανία.

Αυτοί οι αριθμοί δείχνουν ότι οι Ρώσοι διαδραματίζουν τον κυρίαρχο ρόλο ακόμη και όταν δραστηριοποιούνται με το όνομα «Τσετσενικές» μονάδες.

Πηγή: Euromaidan Press / Φωτογραφία αρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου