Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

Ιαπωνικά πολεμικά πλοία νότια των Χανίων: η κυβέρνηση της ΝΔ μας εμπλέκει στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσίας-Κίνας

Τι δουλειά έχουν τα Ιαπωνικά πολεμικά πλοία νότια των Χανίων;
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Γιώργο Κώνστα σημειώνονται "Ασυνήθιστες… επισκέψεις νότια της Κρήτης, αφού δύο πλοία του στόλου της Ιαπωνίας βρίσκονται νότια της Παλαιόχωρας.
Πρόκειται για το πυραυλοκίνητο αντιτορπιλικό “JS Shimakaze” (φωτ. αρχείου) και το εκπαιδευτικό σκάφος “JS Kashima”. Τα δύο σκάφη έφτασαν από την Ερυθρά θάλασσα και θα παραμείνουν στη Μεσόγειο στα πλαίσια εκπαιδευτικού ταξιδιού".
Φυσικά τα εκπαιδευτικά αυτά ταξίδια του Ιαπωνικού Πολεμικού Ναυτικού παραξενεύουν τον δημοσιογράφο, αλλά μπορούν να ερμηνευτούν από την ένταξη του ελληνικού κράτους στους αμερικανικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επιδιώξεις του ΝΑΤΟ.
Συνηθίζουν οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης ΝΔ και το αντιδραστικό στρατιωτικό κατεστημένο να τονίζουν ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις εξασφαλίζουν την "ασφάλεια και την σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο", υπονοώντας ότι εξασφαλίζουν τα συμφέροντα του δυτικού ιμπεριαλιστικού κόσμου απέναντι στην Ρωσία και την Κίνα, με τον έλεγχο των θαλασσών σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.
Εδώ εξάλλου βρίσκονται και τα βασικά επίδικα του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού που δεν είναι άλλα από τις ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα και τον έλεγχο των θαλάσσιων περασμάτων.
Οι φιλοδοξίες όμως του ελληνικού αστικού κατεστημένου δεν σταματούν εδώ.
Ταυτισμένο το ελληνικό αστικό κράτος με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ επεκτείνει τους προσανατολισμούς του και τα επιχειρησιακά πεδία των Ενόπλων Δυνάμεων στον Περσικό Κόλπο, τον Ινδικό και Ειρηνικό Ωκεανό.
Και αν σας φαίνονται υπερβολικά όλα αυτά σας θυμίζουμε:
Τι δουλειά έχει το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό στον Ειρηνικό Ωκεανό;
Λίγες μέρες πριν ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης επισκεφτεί τις ΗΠΑ και τονίσει την απόλυτη ταύτιση του ελληνικού αστικού κράτους με τους Αμερικανικούς επιθετικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ συμμετείχε στην Συνδιάσκεψη θαλάσσιας ισχύος 2022 που πραγματοποιήθηκε στην Αυστραλία.
Πιο συγκεκριμένα, από την Τρίτη 10 έως την Πέμπτη 12 Μαΐου 2022 ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ συμμετείχε στη Συνδιάσκεψη θαλάσσιας ισχύος 2022 (Sea Power Conference 2022), μετά από πρόσκληση του Αρχηγού του Βασιλικού Ναυτικού της Αυστραλίας Vice Admiral Mike Noonan. H συνδιάσκεψη διοργανώθηκε στο Σίδνεϋ και είχε θέμα «The Indo-Pacific Maritime Domain in the 21st Century – A Commonality of Purpose». Στην εκδήλωση είχαν προσκληθεί και συμμετείχαν 21 Αρχηγοί ή εκπρόσωποί τους από 42 κράτη.
Η κυβέρνηση της ΝΔ ενσωματώνει τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στον ανταγωνισμό ΗΠΑ-Κίνας όχι μόνο στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά επίσης στον Ειρηνικό και σε όλο τον πλανήτη.
Πριν από λίγους μήνες συγκροτήθηκε η AUKUS, η Συμμαχία ΗΠΑ, Αυστραλίας και Βρετανίας στον Ειρηνικό, συγκροτώντας στρατιωτικό μέτωπο εναντίον της Κίνας.
Οι ΗΠΑ θέλουν να δώσουν στρατιωτική διάσταση στον νέο Ψυχρό Πόλεμο που στήνουν -πάντα σύμφωνα με την προπαγάνδα τους- ανάμεσα στα Δημοκρατικά και τα Ολοκληρωτικά κράτης.
Και η κυβέρνηση Μητσοτάκη-ΝΔ δήλωσε αμέσως συμμετοχή!
Σκοπός της συνδιάσκεψης ήταν η διερεύνηση των γεωπολιτικών και θαλάσσιων παραγόντων στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού, καθώς και η ανάδειξη της σημασίας των εταιρικών σχημάτων περιφερειακής συνεργασίας στην εν λόγω περιοχή.

Έχουμε μπει σε μια νέα εποχή πολέμων και έντασης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.
Το Αντιπολεμικό κίνημα οφείλει να ανασυγκροτηθεί και παρέμβει.
Σε αυτή την κατεύθυνση θέλει να συμβάλλει και ο ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ.
  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου