Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Μαζικές αντιΝΑΤΟϊκές αντιπολεμικές διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα (φωτο+βίντεο)

Πανελλαδική μέρα πάλης κατά του ΝΑΤΟ και του πολέμου

«Ούτε σταγόνα αίμα για τα συμφέροντά τους» φώναξαν οι διαδηλωτές

Μαζικές αντιπολεμικές αντιΝΑΤΟϊκές διαδηλώσεις και άλλες παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν χθες Τετάρτη 29 Ιουνίου, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και πολλές ακόμα πόλεις της Ελλάδας ως απάντηση του λαϊκού και αντιπολεμικού κινήματος στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, τα επιθετικά σχέδια της ατλαντικής συμμαχίας και την πολεμική κλιμάκωση.

Βασικά αιτήματα της διαδήλωσης ήταν η έξοδος της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και η απομάκρυνση των αμερικάνικων βάαεων, η απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο στην Ουκρανία, η κατάργηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων και η εναντίωση στον επικίνδυνο και άδικο ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό.

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στα Προπύλαια και ακολούθησε πορεία στη βουλή, στα γραφεία της ΕΕ και στην αμερικανική πρεσβεία. Στην πορεία καλούσαν η Αντιπολεμική Πρωτοβουλία αριστερών οργανώσεων, ο Αντιπολεμικός Διεθνιστικός Συντονισμός, σωματεία και φοιτητικοί σύλλογοι, καθώς και πολλές ακόμα αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες. Μαζικό ήταν το μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ ιδιαίτερο παλμό είχε το μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων.

Κυριάρχησαν συνθήματα ενάντια στις βάσεις, το ΝΑΤΟ και την πολεμική εμπλοκή: «Αγώνας για ειρήνη και ελευθερία, στις εντολές του ΝΑΤΟ να γίνει απειθαρχία», «Κυριάκο και ΝΑΤΟ ακούστε το καλά, για τα συμφέροντά σας κανείς δεν πολεμά», «ΕΕ και ΝΑΤΟ πολέμου συνδικάτο», «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί» «Λεφτά για την υγεία, λεφτά για την παιδεία και όχι για όπλα και την αστυνομία», «Ούτε σταγόνα αίμα για τα συμφέροντά τους, εμείς δεν πολεμάμε για τα πετρέλαιά τους», ήταν μερικά από τα συνθήματα που φώναξαν οι διαδηλωτές.

Στην πανελλαδική μέρα πάλης κατά του ΝΑΤΟ συμμετείχε ο Αντιπολεμικός Διεθνιστικός Συντονισμός και άλλες συλλογικότητες, καθώς και η Αντιπολεμική Πρωτοβουλία αριστερών οργανώσεων, στην οποία συμμετέχουν οι ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΠΟ, ΔΕΑ, ΕΚΚΕ, Κόκκινο Νήμα, ΝΑΡ και νΚΑ, Ξεκίνημα, ΟΚΔΕ, ΟΚΔΕ Σπάρτακος. Στις κινητοποιήσεις ακόμα πήραν μέρος πολλές ακόμα οργανώσεις της Αριστεράς και συλλογικότητες όπως το ΚΚΕ (μ-λ), το Μ-Λ ΚΚΕ, η Αναμέτρηση, το Κ-Σχέδιο-ΑΡΑΝ, ο πολιτικός χώρος “Ηλέκτρα Αποστόλου”, η Ταξική Αντεπίθεση και άλλοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου