Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022

ΚΕΔΔΑ: Οι ναζί να μείνουν στη φυλακή, κάλεσμα για συγκέντρωση στο εφετείο

ΚΕΔΔΑ: Οι ναζί να μείνουν στη φυλακή, κάλεσμα για συγκέντρωση στο εφετείο
▸Kάλεσμα την Τετάρτη 15/6 στις 9 πμ στην αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο, ημέρα έναρξη της δίκης της Χ.Α σε δεύτερο βαθμό απευθύνει η ΚΕΔΔΑ. «Οι ναζί να μείνουν στη φυλακή. Ποτέ ξανά φασισμός» σημειώνεται στο κάλεσμα.
Στις 15 Ιουνίου 2022 αρχίζει στο Εφετείο η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» σε δεύτερο βαθμό. Στον πρώτο βαθμό στις 7 Οκτωβρίου 2020 το δικαστήριο έκρινε ένοχους και έστειλε στη φυλακή τους ηγέτες της Χρυσής Αυγής ως διευθυντές εγκληματικής οργάνωσης (επτά κατηγορούμενους), και καταδίκασε άλλους σαράντα-τρεις για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και κατά περίπτωση για την τέλεση σοβαρότατων κακουργημάτων όπως η ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα και η απόπειρα ανθρωποκτονίας του Αιγύπτιου αλιεργάτη Αμπουζίντ Εμπάρακ. Δεκάδες άλλες επιθέσεις, όπως οι επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, η ανθρωποκτονία του Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν, κοκ, κρίθηκε ότι τελέστηκαν στα πλαίσια δράσης της εγκληματικής οργάνωσης και στα πλαίσια εντολής της ηγεσίας της.

Καμιά ανοχή στο φασισμό!

Στη δεύτερη δίκη στο εφετείο τίποτα δεν είναι δεδομένο. Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός, όταν ήδη με διάφορες προφάσεις έχουν αποφυλακιστεί αρκετοί καταδικασμένοι ναζί εγκληματίες. Μόνο οι αγώνες του αντιφασιστικού κινήματος, μπορούν να επιβάλλουν να μείνουν οι δολοφόνοι στη φυλακή. Δεν επιτρέπεται καμία βεβαιότητα ότι το κεκτημένο της πρωτόδικης απόφασης θα επαναληφθεί. Κάθε κατηγορούμενος που έχει ασκήσει έφεση επιδιώκει την αθώωσή του και η δίκη είναι ανοιχτή σε όλα τα ενδεχόμενα, από την αθώωση μέχρι και τη μείωση των ποινών.


Παράλληλα, η φασιστική βία δεν εξέλιπε. Υπολείμματα της Χ.Α, παραφυάδες της και αντίστοιχες φασιστικές συμμορίες δραστηριοποιούνται ξανά με σωρεία τραμπούκικων επιθέσεων, αλλά και νέων δολοφονικών επιθέσεων σε βάρος μεταναστών, αριστερών, αντιφασιστών ακόμα και όσων έχουν διαφορετική εμφάνιση από τα δικά τους πρότυπα.

Το ναζιστικό μόρφωμα δεν μπορεί να επανέλθει σε καθεστώς διαχρονικής ατιμωρησίας. Το κοινό περί δικαίου αίσθημα απαιτεί να μην υπάρχει καμιά ανοχή στις εγκληματικές δολοφονικές δράσεις των φασιστών και να καταδικαστούν παραδειγματικά και αμετάκλητα και να μείνουν στη φυλακή.

Με την αποφασιστική μας παρουσία μέσα κι έξω από το εφετείο να μην αφήσουμε περιθώρια να υπονομευτεί η ιστορική επιτυχία της πρωτόδικης απόφασης.

Να μην πέσουν στα μαλακά οι φασίστες δολοφόνοι με μείωση των ποινών τους διεκδικώντας αντίστοιχα να αυξηθούν.

Καλούμε στη συγκέντρωση στο Εφετείο, Λ. Αλεξάνδρας, Τετάρτη 15/6 στις 9 πμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου