Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Το Ισραήλ θα προκαλέσει γενικευμένο πόλεμο από την Συρία μέχρι το Ιράν

Αστοί δημοσιογράφοι και αναλυτές, αστικά κράτη και ιμπεριαλιστικές δυνάμεις συνηθίζουν να τονίζουν τον ρόλο του κράτους Τρομοκράτη Ισραήλ "στην Ασφάλεια και Σταθερότητα της περιοχής"....Φυσικά όλοι αυτοί κάνουν ότι δεν βλέπουν και επί της ουσίας στηρίζουν την Κατοχή και το καθεστώς Απαρτχάιντ που έχουν επιβάλλει οι Ισραηλινοί κατακτητές στον λαό της Παλαιστίνης.
Και τον αποσταθεροποιητικό ρόλο του Ισραήλ, αυτή τη διαρκή απειλή για τους λαούς της Μέσης Ανατολής αναδεικνύουν   οι τελευταίες εξελίξεις.
Πρόσφατα περιγράψαμε ότι "το Ισραήλ και αραβικές χώρες που συμμερίζονται τις ανησυχίες του για το Ιράν πρέπει να αναπτύξουν κοινή στρατιωτική δύναμη υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με το κείμενο ομιλίας του ισραηλινού υπουργού Αμυνας Μπένι Γκαντς εν όψει της επίσκεψης του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στην περιοχή".
Την σκυτάλη των απειλών και του πολέμου πήρε ο Ισραηλινός Α/ΓΕΕΘΑ που απεύθυνε μήνυμα  προς κατοίκους Λιβάνου: “Να φύγετε πριν πέσει η πρώτη σφαίρα – Θα γίνει χρήση συντριπτικής ισχύος κατά Χεζμπολάχ!
Θα βομβαρδίσουμε και το παλάτι του Μ.Άσαντ!
Ο ισραηλινός Α/ΓΕΕΘΑ κατά την διάρκεια ομιλίας του, αποκάλυψε πως η επόμενη σύγκρουση με την Χεζμπολάχ είναι πολύ κοντά. Ο Αρχηγός του Στρατού του Ισραήλ, Αβίβ Κοτσάβι, προειδοποίησε πως οι κάτοικοι του Λιβάνου θα πρέπει να φύγουν από τις περιοχές τους πριν πέσει η πρώτη σφαίρα.
“Ο επόμενος πόλεμος με τον Λίβανο θα είναι πολύ βαρύς, καταστροφικός και άνευ προηγουμένου, θα γίνει χρήση συντριπτικής ισχύος με καταιγιστικό ρυθμό επιθέσεων” ανέφερε χαρακτηριστικά

Ταυτόχρονα, για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό έχουμε απειλές και εναντίον του ίδιου του Μ.Άσαντ κάτι που δείχνει, εκτός από κλιμάκωση, πως ο χρόνος τελειώνει…
Ισραηλινό think-tank ανέφερε πως ο επόμενος πόλεμος θα είναι καθοριστικός για την περιοχή. Στο πλευρό της Χεζμπολάχ θα πολεμήσουν Αφγανοί και Πακιστανοί σιίτες μέσω μιας “Λεγεώνας Ξένων Σιιτών” που θα συσταθεί…

Έρχεται “καταιγίδα” στην Μέση Ανατολή
“Θα χρησιμοποιηθεί συντριπτική ισχύς – Να φύγουν οι κάτοικοι”
Ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού, Aviv Kochavi, προειδοποίησε με χρήση συντριπτικής ισχύος στον επόμενο πόλεμο με τη Χεζμπολάχ.
Μιλώντας στην πρώτη Εθνική Διάσκεψη για το Εσωτερικό Μέτωπο, ο Kochavi παρουσίασε λεπτομερώς τη στρατηγική του Ισραηλινού Στρατού για μια απάντηση σε επίθεση της Χεζμπολάχ.
Είπε σχετικά:
«Θα προχωρήσουμε σε πολύ μεγάλες επιδρομές στον επόμενο πόλεμο, αλλά θα προειδοποιήσουμε τους κατοίκους και θα τους επιτρέψουμε να φύγουν από τις περιοχές»
«Λέω στους κατοίκους του Λιβάνου: Σας συμβουλεύω να φύγετε, όχι μόνο στην αρχή του πολέμου, αλλά από την αρχή της έντασης και πριν φύγει ο πρώτος πυροβολισμός.
Σας συμβουλεύω να φύγετε από αυτές τις περιοχές γιατί η δύναμη επίθεσης θα είναι αδιανόητη, δεν θα το έχετε ξαναδεί αυτό», είπε ο Κοτσάβι.
Είπε ότι ο ισραηλινός στρατός θα στοχοποιήσει εκτοξευτές πυραύλων μέσα σε σπίτια και κτίρια και θα ανατινάξει κτίρια που χρησιμοποιούνται ως αρχηγεία του εχθρού.
«Κάθε στόχος που σχετίζεται με πυραύλους και ρουκέτες θα στοχοποιηθεί στον επόμενο πόλεμο.
Ένα σπίτι στο οποίο ένας πύραυλος βρίσκεται μέσα ή βρίσκεται κοντά σε έναν πύραυλο, ένας ακτιβιστής που ασχολείται με έναν πύραυλο, ένα αρχηγείο διοίκησης που ασχολείται με έναν πύραυλο ή ηλεκτρική ενέργεια που συνδέεται με μια ομάδα πυραύλων – όλο αυτό το δίκτυο θα χτυπηθεί στην ημέρα του πολέμου».
«Ένας εκτοξευτής πυραύλων μέσα σε σπίτι θεωρείται στρατιωτικός στόχος, αποθήκη πυραύλων μέσα σε σπίτι θεωρείται στρατιωτικός στόχος, αποθήκη πυραύλων στο υπόγειο κτιρίου θεωρείται στρατιωτικός στόχος, αρχηγείο διοίκησης μέσα σε πολυώροφο κτίριο. θεωρείται στρατιωτικός στόχος και οι στόχοι διπλής χρήσης που χρησιμεύουν για την καταπολέμηση του εχθρού θεωρούνται στρατιωτικοί στόχοι», πρόσθεσε.
Είπε ότι ο Ισραηλινός Στρατός εντόπισε χιλιάδες στόχους στον Λίβανο για να τους καταστρέψει σε περίπτωση πολέμου, συμπεριλαμβανομένων των αρχηγείων της Χεζμπολάχ, των πυραύλων και των εκτοξευτών.
“Θα βομβαρδίσουμε και το παλάτι του Μ.Άσαντ”
Ταυτόχρονα, το Ισραήλ προειδοποίησε τον Άσαντ ότι θα βομβαρδίσει το παλάτι του εάν συνεχιστούν οι επιχειρήσεις του Ιράν μέσω της Συρίας. Η ισραηλινή αυτή απειλή ήρθε μετά τον βομβαρδισμό του Αεροδρομίου της Δαμασκού από ισραηλινά μαχητικά. Στόχος ήταν ιρανικά φορτία όπλων.
Πιο αναλυτικά, το Ισραήλ απείλησε να βομβαρδίσει τα ανάκτορα του Σύρου προέδρου Μπασέρ Άσαντ εάν δεν σταματήσει ή δεν μειώσει τη στρατιωτική συνεργασία με το Ιράν εντός της επικράτειάς του, ανέφερε η αραβική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Elaph.
Με έδρα το Λονδίνο και ιδιοκτησία Σαουδάραβων που έχουν σχέσεις με την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, το Elaph έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από Ισραηλινούς αξιωματούχους για να προσεγγίσει τον αραβικό κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της διάσημης πρώτης συνέντευξης που παραχώρησε ο τότε αρχηγός των IDF Gadi Eisenkot. το 2017.
Ο Eisenkot είχε αποκαλύψει στον Elaph ότι ο IDF και οι Σαουδάραβες μοιράζονταν πληροφορίες σε συνεχή βάση.
Σύμφωνα με το Elaph, «ανώτερη πηγή αποκάλυψε ότι το Ισραήλ έστειλε μήνυμα στον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ, προειδοποιώντας τον να μην συνεχίσει να συγκαλύπτει τις επιχειρήσεις του Ιράν στη χώρα του και τη μεταφορά “ποιοτικών όπλων” στη Συρία, και τον ενημέρωσε ότι ένα από τα ανάκτορά του θα είναι στόχος στην επόμενη επιδρομή που θα πραγματοποιήσουν Ισραηλινά μαχητικά στη Συρία».
Το ρεπορτάζ του πρακτορείου με έδρα το Λονδίνο επικαλείται μια ανώνυμη ανώτερη ισραηλινή πηγή που είπε ότι ένα τέτοιο χτύπημα θα μπορούσε να είναι μέρος των επιδρομών βαθιά μέσα στο συριακό έδαφος που ετοιμάζει ο IDF για να αντιμετωπίσει την ιρανική παρουσία στη Συρία.
Βομβάρδισαν το Αεροδρόμιο Δαμασκού
Η απειλή έρχεται μέρες αφότου το Ισραήλ φέρεται να βομβάρδισε το Διεθνές Αεροδρόμιο της Δαμασκού, στοχεύοντας αποστολές προηγμένων ιρανικών όπλων που μεταφέρθηκαν από το Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν στη Συρία με πολιτικά αεροπλάνα.
Η ImageSat International (ISI) και η Maxar Technologies δημοσίευσαν φωτογραφίες από τις επιπτώσεις της επίθεσης το βράδυ της Παρασκευής, ώρες αφότου το Υπουργείο Μεταφορών της Συρίας ανακοίνωσε ότι το αεροδρόμιο έξω από τη συριακή πρωτεύουσα ανέστειλε τις πτήσεις λόγω τεχνικών προβλημάτων.
Το κρατικά ελεγχόμενο πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας SANA ισχυρίστηκε ότι το Ισραήλ πραγματοποίησε επιδρομές εναντίον στόχων νότια της Δαμασκού γύρω στις 4:20 π.μ. την Παρασκευή, τραυματίζοντας ένα άτομο και προκαλώντας υλικές ζημιές.
Οι δορυφορικές εικόνες έδειξαν τρεις κρατήρες τόσο στους στρατιωτικούς όσο και στους πολιτικούς διαδρόμους, καθιστώντας τους ανενεργούς, γεγονός που «απενεργοποίησε ολόκληρο το αεροδρόμιο μέχρι την επισκευή», ανέφερε η ISI.

Ρωσική απάντηση
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, καταδίκασε τις αεροπορικές επιδρομές, λέγοντας ότι τέτοιες ενέργειες θέτουν σε κίνδυνο μη στρατιωτικές αεροπορικές εταιρείες και πολίτες.
«Είμαστε αναγκασμένοι να επαναλάβουμε ότι ο συνεχιζόμενος ισραηλινός βομβαρδισμός του εδάφους της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας, κατά παράβαση των βασικών κανόνων του διεθνούς δικαίου, είναι απολύτως απαράδεκτος», είπε. «Καταδικάζουμε σθεναρά την προκλητική επίθεση του Ισραήλ στο πιο σημαντικό αντικείμενο της συριακής αστικής υποδομής».
Τέτοιες «ανεύθυνες ενέργειες δημιουργούν σοβαρούς κινδύνους για τη διεθνή εναέρια κυκλοφορία και θέτουν σε πραγματικό κίνδυνο τις ζωές αθώων ανθρώπων», είπε η Ζαχάροβα, προσθέτοντας ότι «απαιτούμε από την ισραηλινή πλευρά να σταματήσει αυτή την φαύλο πρακτική».
Ήταν το τρίτο χτύπημα εναντίον στόχων στη Συρία για το οποίο κατηγορήθηκε το Ισραήλ σε λιγότερο από μια εβδομάδα και θεωρείται κλιμάκωση στον συνεχιζόμενη μάχη του Ισραήλ για να αποτρέψει και να καταστρέψει τη στρατιωτική παρουσία του Ιράν στην χώρα.
Πριν από αρκετές εβδομάδες δημοσιοποιήθηκαν πληροφορίες που έδειχναν ότι ένας αξιωματούχος της Χεζμπολάχ χρησιμοποιούσε πολιτικές πτήσεις από την Τεχεράνη προς τη Δαμασκό για να μεταφέρει όπλα στις δυνάμεις της στη Συρία καθώς και στη σιιτική ομάδα της Χεζμπολάχ με έδρα τον Λίβανο.

Και ποιοι είναι οι σύμμαχοι του Ισραήλ; 
Μια ιδιαίτερα περιεκτική επίσκεψη δύο ημερών στο Ισραήλ ολοκλήρωσε την Πέμπτη ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κ.Φλώρος, ο οποίος πραγματοποίησε μια σειρά από συναντήσεις συνδεδεμένες άμεσα με την πολύ στενή αμυντική συνεργασία που αναπτύσσεται ανάμεσα στις δύο χώρες και έχει αποκτήσει δική της δυναμική. Ο κ. Φλώρος συναντήθηκε με τον υπουργό Αμυνας Μπένι Γκαντζ, ενώ είχε εκτενείς συνομιλίες με τον ομόλογό του Αβίβ Κοχάβι (ο οποίος και είχε απευθύνει την πρόσκληση στον κ. Φλώρο) για τις διμερείς σχέσεις, αλλά και για το περιβάλλον ασφάλειας στην περιοχή Ανατολικής Μεσογείου, Βόρειας Αφρικής – Μέσης Ανατολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου