Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

Το επιτελικό κράτος πήρε πάλι… φωτιά στον Υμηττό

Δεν πάει να έλεγε πριν από δύο εβδομάδες ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, για «δύο νέες καινοτομίες» που δήθεν θα αλλάξουν τα δεδομένα στη φετινή αντιπυρική περίοδο, η πραγματικότητα άλλα δείχνει καθώς η πυρκαγιά που ξεκίνησε από άγνωστα μέχρι στιγμής αίτια στην Ανω Γλυφάδα, γρήγορα πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις κατακαίγοντας μέσα σε λίγες ώρες χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης, αλλά και αρκετά σπίτια.
Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυρκαγιάς στην Γλυφάδα, συνολικά επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζ/ρων τμημ. και 20 οχμτα. Από αέρος επιχειρούν περιοδικά 6 Α/Φ, 3 Ε/Π καθώς & 1 Ε/Π για εναέριο συντονισμό. Επίσης κινητοποιήθηκε 1 Ε/Π του Ε.Σ. Συνδρομή εθελοντές πυρ/στες & ΟΤΑ.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) June 4, 2022

Η κυβέρνηση έλεγε ότι από νωρίς φέτος, 250 πυροσβέστες από ευρωπαϊκές χώρες θα έρθουν την Ελλάδα και θα εγκατασταθούν σε Αθήνα, Λάρισα και Τρίπολη και ότι έτσι δεν θα χαθεί χρόνος όπως συνέβαινε κάθε χρονιά όπου η χώρα μας απευθυνόταν για βοήθεια στον ευρωπαϊκό μηχανισμό και οι διαδικασίες χρειάζονταν χρόνο. Αγνωστο βέβαια γιατί δεν προσλαμβάνει πυροσβέστες σε όλη τη χώρα… Προφανώς για τους γνωστούς δημοσιονομικούς λόγους… Κι όταν τα κενά είναι πολλές χιλιάδες…
Επίσης είχε αναφέρει ο υπουργός ότι φέτος θα περιπολούν έμφορτα με νερό περισσότερα εναέρια μέσα, ώστε να είναι άμεση η επέμβαση από αέρος σε μία πυρκαγιά και επίσης για να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος.

Δεν ξέρουμε τι από όλα αυτά ξεκίνησαν ή αν «θα» ξεκινήσουν, η ουσία είναι ότι όπως και πέρσι με την τεράστια φωτιά στις παρυφές της Αθήνας έτσι και φέτος στον πολύπαθο Υμηττό, η κατάσταση ξέφυγε, και πλέον έχουμε μια πολύ μεγάλη σε έκταση πυρκαγιά που κατακαίει δάσος και περιουσίες.
ΠΡΙΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου