Σάββατο 11 Ιουνίου 2022

Μπασάρ Αλ Άσαντ: Η Συρία θα «αντεπιτεθεί» στις στρατιωτικές επιθέσεις της Τουρκίας

Μπασάρ Αλ Άσαντ: Η Συρία θα «αντεπιτεθεί» στις στρατιωτικές επιθέσεις της Τουρκίας
Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις θα αντιμετωπίσουν άμεσα τις προγραμματισμένες στρατιωτικές εισβολές και επιθέσεις της Τουρκίαςμεση όπου υπάρχουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις, δήλωσε σήμερα Παρασκευή ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ.

«Εάν οι τουρκικές δυνάμεις εξαπολύσουν επίθεση σε περιοχές όπου υπάρχουν συριακά στρατεύματα, οι τελευταίοι σίγουρα θα αντεπιτεθούν και θα αμυνθούν», ανέφερε ο Άσαντ σε συνέντευξή του στο ρωσικό αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο RT.

Τον περασμένο μήνα, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα στοχεύσει κουρδικές ένοπλες ομάδες σε δύο πόλεις της βόρειας Συρίας σε μια επερχόμενη στρατιωτική επιχείρηση.

Η επίθεση θα στοχεύσει τις δυνάμεις του YPG, που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ και συνδέονται με τις SDF στη βόρεια Συρία, μια μαχητική ομάδα που συμμάχησε με τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλους εταίρους του ΝΑΤΟ στον πόλεμο κατά του ISIS.

«Πριν από δυόμισι χρόνια, υπήρξε μια άμεση σύγκρουση μεταξύ των συριακών και τουρκικών δυνάμεων και Σύροι στρατιώτες κατάφεραν να χτυπήσουν έναν αριθμό τουρκικών μονάδων που είχαν εισβάλει στα εδάφη μας», είπε ο Σύρος πρόεδρος.
«Στρατηγική συμμαχία» με τη Ρωσία

Ο Άσαντ υπερασπίστηκε επίσης τη θέση της Ρωσίας, λέγοντας ότι «η Ρωσία αντιμετωπίζει έναν πόλεμο που συνδέεται με το θέμα της επέκτασης του ΝΑΤΟ».

Περιγράφοντας τη Ρωσία ως σύμμαχο, δήλωσε: «Μπορούμε λοιπόν να δούμε τη Ρωσία από δύο οπτικές γωνίες. Η πρώτη είναι αυτή ενός συμμάχου· εάν ο σύμμαχός μας θριαμβεύσει στη μάχη ή εάν η πολιτική του θέση ενισχυθεί στη διεθνή σκηνή, τότε αυτό είναι μια νίκη και για εμάς».

«Από μια δεύτερη προοπτική, η ισχύς της Ρωσίας σήμερα αποτελεί μια αποκατάσταση μιας διεθνούς ισορροπίας. Αυτή η επανεξισορρόπηση που επιδιώκουμε, θα επηρεάσει μικρότερες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Συρίας. Αυτή είναι η στρατηγική μου άποψη, χωρίς να υπεισέλθω σε άλλες νομικές πτυχές», πρόσθεσε ο Άσαντ.

Mε πληροφορίες από: Ahval

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου