Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Που το πάνε οι Αμερικανοί; Δυνάμεις τους εισήλθαν στην Καμισλί – Επιχείρηση εντός τουρκικής στρατιωτικής Ζώνης!

Που το πάνε οι Αμερικανοί; Δυνάμεις τους εισήλθαν στην Καμισλί – Επιχείρηση εντός τουρκικής στρατιωτικής Ζώνης!
Διπλό μήνυμα στην Άγκυρα έστειλαν οι Αμερικανοί λίγες ώρες μετά την σαφέστατη προειδοποίηση του Κογκρέσου να απέχει από οποιαδήποτε επιχείρηση στην Β. Συρία.

Αμερικανικές δυνάμεις εισήλθαν στην πόλη Καμισλί προς υποστήριξη των Κούρδων ενώ οι ΗΠΑ διεξήγαγαν στρατιωτική επιχείρηση εντός τουρκικής Ζώνης στην Συρία.

Και οι δύο κινήσεις της Ουάσιγκτον θα ανεβάσουν την ένταση στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, καθώς οι Αμερικανοί δεν υποχωρούν από περιοχές που θα λάβει χώρα η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση. Το ακριβώς αντίθετο συνέβη.

Επιχείρηση των Αμερικανών εντός τουρκικής στρατιωτικής Ζώνης!

Αμερικανικά ελικόπτερα κατευθύνθηκαν προς το κατεχόμενο από τους Τούρκους χωριό al-Humayrah στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπίου της Συρίας.

Η αμερικανική δύναμη έφτασε στο χωριό, το οποίο βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της πόλης Jarablus, με έξι ελικόπτερα που προήλθαν από περιοχές της ΒΑ Συρίας, όπου ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ διατηρεί αρκετές βάσεις.

Τα ελικόπτερα, ένας συνδυασμός Black Hawks και Chinooks, έγιναν στόχος ισλαμιστών που υποστηρίζονται από την Τουρκία ενώ κατευθύνονταν προς την περιοχή al-Humayrah.

Κατά την διάρκεια της επιδρομής έλαβαν χώρα συγκρούσεις καθώς οι ισλαμιστές άνοιξαν πυρ εναντίον των Αμερικανών. Συνολικά η αμερικανική επιχείρηση διήρκεσε επτά λεπτά.

Μαχητικά και ελικόπτερα πετούσαν πάνω από την al-Humayrah και τις γειτονικές περιοχές που βρίσκονται υπό τουρκική κατοχή. Ωστόσο, δεν αναφέρθηκαν αεροπορικές επιδρομές.

Μετά το τέλος της επιδρομής, τα ελικόπτερα αποσύρθηκαν στη βορειοανατολική Συρία, και συγκεκριμένα προς τη βάση του εργοστασίου Lafarge στη βορειοανατολική ύπαιθρο του Χαλεπίου.

Η βάση αυτή είχε βομβαρδιστεί προ ημερών από το τουρκικό πυροβολικό.

Πηγές των ισλαμιστών εικάζουν ότι η επιδρομή είχε στόχο έναν ανώτερο διοικητή του ISIS, ή τον Horas al-Din που συνδέεται με την Αλ Κάιντα. Ωστόσο, αυτό δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Στις 3 Φεβρουαρίου, ο ηγέτης του ISIS Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurashi σκοτώθηκε όταν μια αμερικανική δύναμη ειδικής επιχείρησης εισέβαλε στο κρησφύγετό του στη βορειοδυτική συριακή περιοχή Idlib.

Μετά την επιδρομή, το ISIS διόρισε τον Abu al-Hassan al-Hashimi al-Qurashi ως νέο ηγέτη του. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από τον περασμένο Μάιο ανέφεραν ότι ο Abu al-Hassan συνελήφθη από τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας στην πόλη της Κωνσταντινούπολης. Ωστόσο, αυτό δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Υπήρξε συντονισμός με την Ρωσία;

Προς το παρόν παραμένει άγνωστο εάν η επιχείρηση συντονίστηκε με τη ρωσική πλευρά, αφού για να εισέλθουν αμερικανικά ελικόπτερα στον εναέριο χώρο της βόρειας Συρίας, τα τελευταία θα έπρεπε να περάσουν από τον εναέριο χώρο που ελέγχεται από τον συριακό και ρωσικό στρατό.

Ωστόσο, το γεγονός ότι τα ελικόπτερα πετούσαν σε χαμηλό ύψος, προσπαθώντας προφανώς, να κρυφτούν από τα συστήματα αεράμυνας, προβληματίζει.

Η συριακή επαρχία του Χαλεπίου βρίσκεται στα δυτικά της Αραβικής Δημοκρατίας και ο εναέριος χώρος πάνω από αυτήν ελέγχεται από συστήματα αεράμυνας της αεροπορικής βάση Khmeimim.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή πέταξαν και μαχητικά ενώ ένα Αμερικάνικο drone εντοπίστηκε πάνω από την περιοχή Al-Gandura στα νότια προάστια του Manbij.
Αμερικανικές δυνάμεις εισήλθαν στo Qamishli

Παράλληλα, οι Κούρδοι παρείχαν στα αμερικανικά στρατεύματα πρόσβαση στο έδαφος της συριακής πόλης Καμισλί, όπου βρίσκεται στρατιωτικό αεροδρόμιο, με εξοπλισμό των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων.

Αυτό αποδεικνύεται από τα σχετικά πλάνα, όπου μπορείτε να δείτε πώς μια στρατιωτική αυτοκινητοπομπή, αποτελούμενη από αμερικανικά τεθωρακισμένα οχήματα, μπήκε στην πόλη.

Όπως έγινε γνωστό, οι Κούρδοι, που ουσιαστικά ελέγχουν αυτήν την περιοχή, παρείχαν στον αμερικανικό στρατό ανεμπόδιστη πρόσβαση στην πόλη, αν και παλαιότερες αμερικανικές στρατιωτικές φάλαγγες είχαν αποκλειστεί λίγα μόλις χιλιόμετρα πριν εισέλθουν στο Καμισλί.

Σύμφωνα με μια σειρά στοιχείων, αυτό οφείλεται στην αυξημένη συνεργασία μεταξύ των Κούρδων και του αμερικανικού στρατού στο πλαίσιο της τουρκικής απειλής για στρατιωτική επιχείρηση εντός μιας ζώνης 30 χιλιομέτρων στη βόρεια Συρία.

Αυτή τη στιγμή παραμένει άγνωστο για ποιο σκοπό τα αμερικανικά στρατεύματα εισήλθαν στο έδαφος της συριακής πόλης Qamishli.

Ωστόσο, η εμφάνιση του αμερικανικού στρατού κοντά στην ρωσική αεροπορική βάση, στο έδαφος της οποίας είχαν προηγουμένως εμφανιστεί βομβαρδιστικά Su-34 και ελικόπτερα Ka-52, δείχνει ξεκάθαρα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επιθυμούν να επιδείξουν την παρουσία στην περιοχή , ειδικά στο πλαίσιο μιας σαφούς επιδείνωσης των σχέσεων μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας.

Το Κογκρέσο καλεί την Τουρκία να βάλει φρένο στα σχέδια της

Την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει η Τουρκία μια νέα στρατιωτική εισβολή στη Συρία εξέφρασαν τα ηγετικά στελέχη της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας και της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Στην κοινή τους ανακοίνωση τα μέλη του Κογκρέσου κάλεσαν την Άγκυρα να απέχει από μια τέτοια ενέργεια, καθώς, όπως ανέφεραν, μια νέα εισβολή θα υπονόμευε τις προσπάθειες που συνεχίζονται για την ολοκληρωτική εξάλειψη του Ισλαμικού Κράτους και θα ενέτεινε ακόμα περισσότερο την υπάρχουσα ανθρωπιστική κρίση.

«Ανησυχούμε εξαιρετικά για τις συνεχιζόμενες απειλές από την Τουρκία για την έναρξη μιας νέας στρατιωτικής εισβολής στη βόρεια Συρία. Προηγούμενες τουρκικές εισβολές έχουν διακόψει τις επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους από τις δυνάμεις των ΗΠΑ και των συνεργατών τους και επιδείνωσαν την τρομερή ανθρωπιστική κρίση της Συρίας.

Μια επιπλέον τουρκική εισβολή θα είχε τα ίδια καταστροφικά αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένου του εκτοπισμού αμέτρητων ευάλωτων Σύριων. Προτρέπουμε σθεναρά την τουρκική κυβέρνηση και τις δυνάμεις που συνδέονται μαζί της να απέχουν από οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση, ώστε η εστίαση στη βόρεια Συρία να παραμείνει στη διασφάλιση της διαρκούς ήττας του Ισλαμικού Κράτους και στην αποφυγή περαιτέρω ανθρωπιστικής καταστροφής», σημειώνουν τα ηγετικά στελέχη του Κογκρέσου στην ανακοίνωση τους.

Την ανακοίνωση υπέγραψαν:

O πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Μπομπ Μενέντεζ.
Ο επικεφαλής της μειοψηφίας της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Τζιμ Ρις.
Ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Γκρέγκορι Μικς.
Ο επικεφαλής της μειοψηφίας της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Μάικλ Μακόλ.

Δείτε εικόνες από την είσοδο των Αμερικανών στην πόλη Καμισλί









warnews247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου