Σάββατο 4 Ιουνίου 2022

Έβρος: επικίνδυνο πινγκ πονγκ δυστυχισμένων προσφύγων μεταξύ Ελληνικού και Τουρκικού στρατού

Για μια ακόμη φορά δυστυχείς πρόσφυγες βρίσκονται σε καθεστώς Ομηρείας, εγκλωβισμένοι του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού.
Ενώ στον Έβρο σημειώνονται καθημερινά περιστατικά ακραίας και εξίσου ασύδοτης κρατικής βίας, με τις Επαναπροωθήσεις να δίνουν τον τόνο στην απάνθρωπη αντιπροσφυγική κυβερνητική πολιτική, δεκάδες πρόσφυγες έχουν εγκλωβιστεί εκ νέου σε πυκνόφυτη ελληνική νησίδα στον ποταμό Έβρο, στα βόρεια του ομώνυμου νομού και ζητούν από τις ελληνικές αρχές να τους πάρουν και να τους μεταφέρουν εφαρμόζοντας όλες τις προβλεπόμενες διατάξεις.
Οι πρόσφυγες είναι 52 ή 54, μεταξύ των οποίων βρίσκονται αρκετά παιδιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι ελληνικές αρχές δηλώνουν επίσημα ότι αγνοούν την παρουσία τους, αλλά και στις δύο όχθες του ποταμού φέρονται να έχουν αναπτυχθεί στρατιωτικές δυνάμεις του ελληνικού και τουρκικού κράτους.
Εμείς καταγγέλλουμε τον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό που αλέθει τους πρόσφυγες και μετανάστες.
Καταγγέλλουμε την κατάπτυστη αντιπροσφυγική συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, με τα ευρωπαϊκά κράτη να απαγορεύουν την είσοδο προσφύγων στην Ευρώπη, αλλά να "δέχονται" ι πολεμικές τους βιομηχανίες πουλούν όπλα και να επεμβαίνουν σε Ασία και Αφρική, καταστρέφοντας τους λαούς.
Απαιτούμε να υπάρξει ασφαλής δίοδος για τους πρόσφυγες, να αφεθούν ελεύθεροι να πάνε σε όποιο Ευρωπαϊκό κράτος επιλέξουν και να γίνουν σεβαστά όλα τα δικαιώματα τους.
    Συνφάνταροι δεν συμμετέχουμε στο αισχρό κυνήγι Προσφύγων – Καταγγέλλουμε τις απάνθρωπες Επαναπροωθήσεις – Εμποδίζουμε τις πράξεις βίας!
ΞΑΝΑ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΟΜΗΡΟΙ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
Συνφάνταροι, το τελευταίο χρονικό διάστημα εκτός από τις συνήθεις αγγαρείες και ατελείωτες υπηρεσίες, το Υπουργείο Άμυνας μας Διατάζει να εμπλακούμε στο άθλιο κυνήγι των προσφύγων και μεταναστών. 
Να εντείνουμε την παρουσία μας στα κοινά περίπολα Στρατού-Αστυνομίας που επιδιώκουν την σύλληψη τους, ώστε να ακολουθήσουν τα απάνθρωπα περιστατικά βίας και οι άθλιες Επαναπροωθήσεις από τους αδίστακτους Συνοριοφύλακες.
Μιλούν για εργαλειοποίηση του προσφυγικού ζητήματος από τον Ερντογάν, εφαρμόζουν Δόγματα Αποτροπής απέναντι στους δυστυχείς πρόσφυγες που βαφτίζουν εισβολείς, η ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ που καλοδέχεται τους πρόσφυγες από την Ουκρανία αλλά εφαρμόζει την πιο ακραία ρατσιστική πολιτική απέναντι στους πρόσφυγες από την Συρία και το Ιράκ, το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και την Υεμένη, τους Πολιτικούς πρόσφυγες από την Τουρκία και τους Κούρδους, την Αφρική και το Σαχέλ.
Και όμως αν δει κάποιος προσεχτικά τις χώρες προέλευσης των προσφύγων θα διαπιστώσει ότι είναι εμπόλεμες περιοχές που το ελληνικό κράτος εμπλέκεται -συμμετέχει στις συγκρούσεις καθώς Ελληνικός στρατός και πολεμικά μέσα στάλθηκαν και στέλνονται στο Αφγανιστάν, τη Μοζαμβίκη, την Σαουδική Αραβία....
Νέα Τείχη του Αίσχους ορθώνονται στον Έβρο, ο Στρατός, η FRONTEX και οι Συνοριοφύλακες μαζί με τους ντόπιους ακροδεξιούς των Ταγμάτων Εθνοφυλακής λαμβάνουν θέση μάχης, σύγχρονα μηχανήματα τρομοκράτησης των προσφύγων αναπτύσσονται στα σύνορα, το Λιμενικό υπερεξοπλίζεται.
Βλέπεις, όσο αυξάνονται οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που προκαλούν την προσφυγιά τόσο θα σηκώνονται Τείχη απέναντι στους πρόσφυγες.
Το ελληνικό κράτος που στέλνει τους PATRIOT και 100 στελέχη της Π.Α. στην Σαουδική Αραβία εναντίον του λαού της Υεμένης, όπλα και πυρομαχικά στον Ουκρανικό στρατό και εμπλέκεται-συμμετέχει την σύγκρουση, αναβαθμίζοντας τον ιμπεριαλιστικό του ρόλο μέσω της συμμετοχής στους βάρβαρους πολέμους, ταυτόχρονα, εγγυάται το απαραβίαστο των συνόρων της Ευρώπης Φρούριο.
Ο κόσμος μοιράζεται και ξαναμοιράζεται, οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ-Κίνας-Ρωσίας βουλιάζουν τους λαούς στο αίμα όπως στην Ουκρανία, πόλεμοι δια αντιπροσώπων σε Αφρική και Μέση Ανατολή έχουν την σφραγίδα της όξυνσης των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, των παρεμβάσεων Αραβικών σκοταδιστικών καθεστώτων, Τουρκία, Ιράν, κλπ, αλλά οι πρόσφυγες πρέπει να κάτσουν στις κατεστραμμένες χώρες τους να υποστούν όλα τα δεινά των βρόμικων επεμβάσεων, της φτώχειας και της καταστροφής του περιβάλλοντος, όπου πρωταγωνιστούν οι πολυεθνικές εταιρείες των Μεγάλων Δυνάμεων!

Το ελληνικό κράτος βρήκε διάφορους τρόπους “διαχείρισης” των “προσφυγικών ροών”.
Οι απάνθρωπες επαναπροωθήσεις, το κυνήγι απλών ανθρώπων, πολλές φορές και γυναικόπαιδων, τα περιστατικά βίας κατά προσφύγων στα περίπολα, είναι δραματικά γεγονότα που πιθανώς να αντιμετωπίσει ένας φαντάρος κατά τη διάρκεια της θητείας του.
Κόντρα σε ένα ακραίο μισαλλόδοξο κλίμα που υπάρχει στο στρατό.
Με την συνεχή εθνικιστική προπαγάνδα και τη ρατσιστική ρητορεία που δικαιολογεί την απάνθρωπη πολιτική της ακραίας καταστολής των προσφύγων, τους οποίους ταυτίζει με τους μουσουλμάνους φονταμενταλιστές, από τους οποίους προσπαθούν να σωθούν.
Ή τους παρουσιάζει πράκτορες της Τουρκίας….
Για να εφαρμοστούν τα δόγματα Αποτροπής και αντιμετώπισης των Ασύμμετρων Απειλών…
Απαιτώντας την συνδρομή των φαντάρων, επιβραβεύοντας την συμμετοχή στη κτηνωδία με το “τυράκι” των τιμητικών αδειών…
Εμείς λέμε πως Εχθρός είναι τα αστικά κράτη και οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που δημιουργούν πολέμους και τη φτώχεια.
Όχι οι κατατρεγμένοι συνάνθρωποι μας. 

Γιατί οι πρόσφυγες είναι οι δικοί μας άνθρωποι!
Δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι, ΠΕΠ (ο “επίσημος” όρος που μπορεί να ακούσεις μέσα) ή όποια άλλη ορολογία μπορεί κατεβάσει το μυαλό του κάθε ακραίου Στρατιωτικού ή ακόμα και του διπλανού φαντάρου που πελαγοδρομεί στο εθνικιστικό και ρατσιστικό μίσος.
Υπάρχουν μόνο άνθρωποι, φοβισμένοι, απελπισμένοι, όπως πιθανώς να έχει αισθανθεί ο κάθε φαντάρος που βρίσκεται σε υπηρεσία σε κάποιο φυλάκιο, εξαντλημένος από την εργασιακή εκμετάλλευση και την τεράστια πίεση των στρατιωτικών, έτοιμος να πάρει αναβολή γιατί δεν αντέχει την κακομεταχείριση, τις απειλές και προσβολές, την ξεφτίλα του βύσματος, τα υποκριτικά μεγάλα “εθνικά λόγια” από αξιωματικούς και πολιτικούς που κοιτούν τα συμφέροντα και τη βόλεψη τους.

Καλούμε τους Συνφάνταρους σε μαχητική αντίσταση ενάντια σ’ όλα αυτά.
Αμφισβητούμε κάθε ώρα και στιγμή αυτά τα φαινόμενα, δεν αφήνουμε χώρο στο μίσος και στο φασισμό να αναπτυχθεί, δεν μένουμε σιωπηλοί στις προκλήσεις.
Παρεμβαίνουμε στις συζητήσεις, πάμε κόντρα και αντιπαλεύουμε τις εμετικές αντιλήψεις από όπου και αν προέρχονται.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καταθέτει πολύ συγκεκριμένη πρόταση για την πάλη του Αντιπολεμικού Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό:

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ τους αγώνες του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας

ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ-ΔΕΝ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ Πρόσφυγες και Μετανάστες

Δεν επιτρέπουμε στα περίπολα να κάνουν καμιά πράξη βίας εις βάρος των προσφύγων-μεταναστών.

Είναι καθοριστική η παρέμβαση των αγωνιστών φαντάρων για να μην υπάρξουν Ξυλοδαρμοί, Κλεψιές, Βιασμοί, Καταστροφή Εγγράφων, Παράνομες Επαναπροωθήσεις.

Καλούμε τους συνφάνταρους στις βραχονησίδες και τα νησιά να δημοσιοποιούν Άμεσα τις άθλιες Επαναπροωθήσεις.

Καταγγέλλουμε άμεσα τα περιστατικά βίας και τις επαναπροωθήσεις προσφύγων ώστε όλος ο κόσμος να γνωρίζει τι συμβαίνει και να μην δρουν αυτά τα κτήνη ανενόχλητα όπως θέλει η κυβέρνηση και η ηγεσία του Ελληνικού Στράτου!

Οι αγωνιστές φαντάροι και το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αποτελούν τμήμα του Αντιπολεμικού και Αντιρατσιστικού Κινήματος, ενός ολόκληρου κόσμου, του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας που αμφισβητεί την κρατική βαρβαρότητα και στέκεται με Αλληλεγγύη απέναντι στους κατατρεγμένους των πολέμων και της φτώχειας.

Κόντρα στην “εθνική ομοφωνία” και στα εθνικά-αστικά τους συμφέροντα εμείς στεκόμαστε απέναντι στην κτηνώδη επιχείρηση περιφρούρησης της Ευρώπης Φρούριο.

Εμείς δείχνουμε την αλληλεγγύη μας σε πρόσφυγες-μετανάστες απαιτώντας την ικανοποίηση όλων των δικαιωμάτων τους.

Αγωνιζόμενοι σε Κοινούς Αγώνες οι λαοί του Αιγαίου, των Βαλκανίων, της Μεσογείου ενάντια σε Μητσοτάκη-Ερντογάν, ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσία.

Συμμέτοχοι σε ένα Αντιπολεμικό Κίνημα Ταξικό-Διεθνιστικό-Αντικαπιταλιστικό-Αντιιμπεριαλιστικό.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου