Κυριακή 12 Ιουνίου 2022

Ο ΑΝΥΕΘΑ Χαρδαλιάς ανακοίνωσε αποστολή στη Βουλγαρία Τμήματος Αντιαρματικών και ιπτάμενου ραντάρ συμμετέχοντας στον πόλεμο στην Ουκρανία


Αν κάποιος παρακολουθούσε αστόχαστα τις ακραίες πολεμοκάπηλες δηλώσεις Τούρκων και Ελλήνων πολιτικών και στρατιωτικών, θα πίστευε ότι οι δύο στρατοί βρίσκονται με το δάκτυλο στην σκανδάλη.
Αυτό θα σήμαινε ότι τα πλοία που βρίσκονται σε αποστολές στο εξωτερικό στο Λίβανο ή στην Κροατία, τα πολεμικά αεροσκάφη, τα πολεμικά μέσα όπως οι PATRIOT που έχουν σταλεί στην Σαουδική Αραβία θα επέστρεφαν άμεσα  και τέλος πάντων το Ελληνικό αστικό κράτος δεν θα έστελνε πολεμικούς εξοπλισμούς στην Ουκρανία αφαιρώντας τους από μονάδες των νησιών ή του Έβρου, αλλά και σε Βουλγαρία-Ρουμανία για να ενισχύσει τις Δυνάμεις Ταχείας Επέμβασης του ΝΑΤΟ.
Βιώνουμε όμως το αντιφατικό γεγονός ότι όσο ανεβαίνει το θερμόμετρο στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις τόσο περισσότερο πολεμικά μέσα φεύγουν στο εξωτερικό!  
Την Πέμπτη  ο υφυπουργός Άμυνας, Ν. Χαρδαλιάς, εκπροσωπώντας τον υπουργό υποδέχθηκε στο Πεντάγωνο τον υπουργό Άμυνας της Βουλγαρίας, Ντράγκομιρ Ζάκοφ, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αθήνα. 
Και αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα στείλει Αντιαρματιστές και ιπτάμενο ραντάρ στη Βουλγαρία. 
Ο υφυπουργός ανέφερε ότι «η Ελλάδα, ως σύμμαχος της Βουλγαρίας, θα συνεισφέρει στο βουλγαρικό συγκρότημα μάχης μια αντιαρματική διμοιρία». 
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ με ειδική του ανακοίνωση είχε περιγράψει τις σχετικές προθέσεις της κυβέρνησης, καθώς οι ΗΠΑ πιέζουν το ΝΑΤΟ να αυξήσει την παρουσία των δυνάμεων του στα Βαλκάνια, στα σύνορα με την Ρωσία.
Επομένως στη Βουλγαρία θα σταλούν Τμήμα Αντιαρματικών, αποτελούμενου από μία Διμοιρία με 4 στοιχεία τέτοιου όπλου, συν ένα στοιχείο Τεχνικής Υποστήριξης. 
Εντάσσεται στον υπό διαμόρφωση νέο Σχηματισμό Μάχης («Βattlegroup») που το ΝΑΤΟ αποφάσισε να στήσει στη Βουλγαρία, θα υπαχθεί δε στη Δύναμη Ταχείας Απόκρισης του ΝΑΤΟ (NRF).
Επίσης, ο ΑΝΥΕΘΑ διαβεβαίωσε ότι η Αθήνα «θα συμμετάσχει στις δραστηριότητες έγκαιρης προειδοποίησης του ΝΑΤΟ με ένα αεροσκάφος αερομεταφερόμενου συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου, το οποίο θα επιχειρήσει σε περιοχές του βουλγαρικού FIR». 
Ουσιαστικά επισημοποιούν και κάνουν «κανόνα» πτήσεις που ήδη γίνονται, ελληνικών ιπτάμενων ραντάρ, στον άξονα Βάρνα – Μπουργκάς, συλλέγοντας εικόνα από τις κινήσεις των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Μαύρη Θάλασσα.
Πληροφορίες που αναμεταδίδονται στο ΝΑΤΟ και μετά στον Ουκρανικό στρατό.
Όπως έχει επισημάνει το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ξανά και ξανά αυτό είναι άμεση Εμπλοκή-Συμμετοχή στις διεξαγόμενες πολεμικές επιχειρήσεις.

Τέλος, ο Χαρδαλιάς τόνισε τη «σημασία της επέκτασης του συστήματος αγωγών του ΝΑΤΟ, ώστε να μεταφέρονται καύσιμα από τον λιμένα της Αλεξανδρούπολης προς τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία».

Από τα παραπάνω προκύπτουν πολύ σοβαρά συμπεράσματα:
Η αναβάθμιση της ελληνικής παρουσίας στα Βαλκάνια που άρχισε με την Συμφωνία των Πρεσπών που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βασίζεται τόσο στον στρατιωτικό τομέα όσο και στον ενεργειακό. Τον δρόμο που χάραξε ο Τσίπρας ακολουθεί σήμερα ο Μητσοτάκης.
Το ελληνικό αστικό κράτος εμπλέκεται πολυεπίπεδα στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους, και βασίζει την στρατηγική του αναβάθμιση στην προσφορά εγγυήσεων σε καπιταλιστικούς και ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Προκύπτει όμως και ένα κρίσιμο ερώτημα:
Που καταλήγει η ένταση στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις και η όξυνση του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού;
η προβολή του κινδύνου πολεμικής σύγκρουσης πέρα από τα άμεσα αποτελέσματα στην εσωτερική πολιτική με τα κέρδη για τα κυβερνητικά κόμματα, την επιβολή εθνικού μετώπου, μήπως επιδιώκει και την νομιμοποίηση του όποιου συμβιβασμού;
Και μήπως είμαστε θεατές ενός επικίνδυνου ανταγωνισμού μεταξύ δύο εξίσου επιθετικών αστικών τάξεων και κρατών για την επιβολή των όρων της κάθε πλευράς, ενώ έκδηλο είναι το ιμπεριαλιστικό ενδιαφέρον, ιδιαίτερα των ΗΠΑ που προσδοκούν πολλά σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο;
Χωρίς βεβαίως κανείς να αποκλείει το θερμό επεισόδιο, που δεν ξέρουμε πως μπορεί να εξελιχθεί.

Σε κάθε περίπτωση όμως οι πολεμοκαπηλεία εντείνεται, η συμμετοχή στους βρώμικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους μεγαλώνει και η καθεστωτική προπαγάνδα την παρουσιάζει ως απαραίτητη προϋπόθεση για την αποφυγή ελληνο-τουρκικής σύγκρουσης.
Όπως αναγκαία προβάλλει και την πλήρη ταύτιση με τους επιθετικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ.
Ενώ αντίθετα είναι ακριβώς αυτή η πολεμική συμπόρευση Ελλάδας-ΗΠΑ που Απειλεί τον λαό μας.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΕΦΥΣΥΧΑΣΟΥ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ-ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Την ώρα που η καθεστωτική προπαγάνδα μας κατακλύζει, ο ΣΥΡΙΖΑ ανταγωνίζεται την κυβέρνηση σε πολεμοκαπηλεία και το ΚΚΕ εντάσσεται απροκάλυπτα στα εθνικά αφηγήματα, η νεολαία και ο κόσμος της εργασίας πρέπει να αντιταχθούν και να μην υποταχθούν στα Εθνικά του Μέτωπα και να Μπλοκάρουν την Πολεμική Προετοιμασία.
Με Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό.
Δε θα γίνουμε Εμείς κρέας στα Κανόνια για τα συμφέροντα των πλουσίων, δε θα Θυσιαστούμε εμείς για τα επίδικα του Ελληνο-Τουρκικού ανταγωνισμού, τις ΑΟΖ και τα Ενεργειακά κοιτάσματα, τον έλεγχο των θαλάσσιων περασμάτων και των εναέριων διαδρόμων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, που αποκτούν στρατηγική σημασία εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και για να μπορούν να έχουν οι Αμερικανοί την Αλεξανδρούπολη το μεγαλύτερο δίαυλο για τα στρατεύματα τους και πύλη για το φυσικό τους αέριο, καθώς παίρνουν από την Ρωσία τις ευρωπαϊκές αγορές ενέργειας.
Συγκροτώντας Αντιπολεμικό κίνημα με αντικυβερνητικά αντικαπιταλιστικά Διεθνιστικά χαρακτηριστικά, εντείνοντας τους κοινωνικούς αγώνες σε Ελλάδα και Τουρκία, ενάντια στις κυβερνήσεις, το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, και την ΕΕ.
Με κοινούς αγώνες Ελλήνων και Τούρκων φαντάρων, κοινούς αγώνες εργαζομένων-νεολαίας-προσφύγων/μεταναστών.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για ελληνική ολιγαρχία-ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ
Αγωνιζόμαστε για την Ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών και δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας, ενάντια στην Καπιταλιστική Βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης και καταπίεσης, που γεννά τον πόλεμο και οδηγεί στην προσφυγιά.
Από την άλλη μεριά έχει τεράστια σημασία η Καμπάνια για την επιτυχία των Αντιπολεμικών κινητοποιήσεων που προγραμματίζονται Πανελλαδικά με αφορμή την Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις 18-29-30 Ιουνίου στη Μαδρίτη.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

συμμετέχουμε στον ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου