Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Ουκρανία: Ρωσικοί πύραυλοι cruise χτύπησαν το Μικολάγιεφ – «Τεράστιες οι απώλειες των Ουκρανών» λέει η Ρωσία

Ουκρανία: Ρωσικοί πύραυλοι cruise χτύπησαν το Μικολάγιεφ – «Τεράστιες οι απώλειες των Ουκρανών» λέει η Ρωσία
Τρεις ρωσικοί πύραυλοι cruise έπληξαν σήμερα το νότιο λιμάνι Μικολάγιεφ, ενώ η αντιαεροπορική άμυνα στην Ουκρανία κατέρριψε άλλους δύο πυραύλους κοντά στην Οδησσό, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ένας άμαχος τραυματίσθηκε από τα πλήγματα στο Μικολάιφ.

Νωρίτερα ο δήμαρχος της πόλης Ολεξάντρ Σένκεβιτς είχε δηλώσει πως εκρήξεις σημειώθηκαν στο Μικολάιφ και είχε καλέσει τους κατοίκους να σπεύσουν στα καταφύγια.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε, από την πλευρά του, πως χρησιμοποίησε όπλα υψηλής ακρίβειας για να πλήξει δεξαμενές καυσίμων και εξοπλισμό του ουκρανικού στρατού κοντά στο Μικολάγιεφ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.
Ρωσία: «Οι Ουκρανοί υφίστανται σημαντικές απώλειες»

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ισχυρίζεται ότι σκότωσε τουλάχιστον 650 Ουκρανούς στρατιώτες τις τελευταίες 24 ώρες στην τελευταία του καθημερινή επιχειρησιακή ενημέρωση.

Ισχυρίζεται ότι «ο εχθρός συνεχίζει να υφίσταται σημαντικές απώλειες» και ότι κοντά στον οικισμό Mirnaya Dolina στο Λουχάνσκ «το κατώτερο επιτελείο διοίκησης εγκατέλειψε τους υφισταμένους του και εγκατέλειψε την περιοχή μάχης».

Η δήλωση υποστηρίζει επίσης ότι «λιγότερο από το 50% του προσωπικού παρέμεινε στις μονάδες της 30ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας» και ότι «περισσότεροι από 170 ακόμη στρατιώτες και αξιωματικοί απομακρύνθηκαν από την περιοχή μάχης με βαριές πληγές».

Μεταξύ άλλων ισχυρισμών, ο ρωσικός στρατός λέει ότι «οι αεροπορικές δυνάμεις στην περιοχή του Μικολάγιεφ κατέστρεψαν 49 άρματα μάχης με καύσιμα για στρατιωτικό εξοπλισμό των ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία, καθώς και έως και 50 συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων που βρίσκονται στα υπόστεγα» και «όπλα υψηλής ακρίβειας». Κανένας από τους ισχυρισμούς δεν είναι δυνατόν να επαληθευτεί ανεξάρτητα.

Με πληροφορίες από: Guardian / ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου