Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022

Ουκρανία: Ρωσικοί πύραυλοι Kalibr κατέστρεψαν αποθήκη με αμερικανικά και ευρωπαϊκά όπλα

Ουκρανία: Ρωσικοί πύραυλοι Kalibr κατέστρεψαν αποθήκη με αμερικανικά και ευρωπαϊκά όπλα
Οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν πυραύλους Kalibr τύπου cruise, για την καταστροφή μιας μεγάλης αποθήκης με αμερικανικά και ευρωπαϊκά όπλα, στην περιοχή Τερνόπιλ στην Ουκρανία, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν επίσης, τρία ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη Su-25 κοντά στο Ντονέτσκ και στο Χάρκοβο στην Ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με το Interfax που επικαλέστηκε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Από την άλλη πλευρά, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας απέκρουσαν ρωσικές επιθέσεις σε πολλές πόλεις και χωριά στο μέτωπο Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, έχουν καταστρέψει ρωσικό στρατιωτικό εξοπλισμό και έχουν σκοτώσει έως και 150 Ρώσους στρατιώτες κατοχής.

Στο μέτωπο του Χάρκοβο, η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη. Οι ρωσικές δυνάμεις πυροβολούν συστηματικά τις θέσεις των ουκρανικών μονάδων προκειμένου να καθηλώσουν τα ουκρανικά στρατεύματα. Επιπλέον, τα ρωσικά στρατεύματα έχουν πυροβολήσει κατά των μη στρατιωτικών υποδομών κοντά στις πόλεις Βιρνοπίλια, Ουκράινκα, Πετρίβκα, Τσεπίλ και Χρέστιτσε. Επίσης, ρωσικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή κοντά στο χωριό Μοσπανόβε.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Ukrainska Pravda / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου