Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

U.S Navy: Επικίνδυνο περιστατικό Αμερικανών και Ιρανών στα Στενά του Ορμούζ [vid]

U.S Navy: Επικίνδυνο περιστατικό Αμερικανών και Ιρανών στα Στενά του Ορμούζ [vid]

Tο U.S Navy ανακοίνωσε σήμερα ότι σημειώθηκε ένα επικίνδυνο επεισόδιο με ναυτικές δυνάμεις των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν  στα στρατηγικής σημασίας Στενά του Ορμούζ. Συγκεκριμένα, ο 5ος Στόλος του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος δραστηριοποιείται στην Αραβική Θάλασσα, στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Περσικό Κόλπο, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση αλλά και οπτικοακουστικό υλικό από το επεισόδιο με τους επίλεκτους Ιρανούς στρατιώτες.

Οι Αμερικανικοί δήλωσαν ότι τρία περιπολικά σκάφη των Πολεμικού Ναυτικού των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν (IRGCN) προσέγγισαν το «USS Sirocco» και το «USNS Choctaw County» με έναν«επικίνδυνο και αντιεπαγγελματικό» τρόπο όταν τα αμερικανικά πλοία διέσχιζαν τα Στενά του Ορμούζ. Μάλιστα, το ένα ιρανικό σκάφος κατευθύνθηκε προς τo «USS Sirocco» με πορεία μετωπικής σύγκρουσης και τελευταία στιγμή έκανε ελιγμό αποφυγής, ενώ το πλήρωμα του «USS Sirocco» έριξε μια προειδοποιητική φωτοβολίδα.

Ο 5ος Στόλος του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού κατέληξε λέγοντας πως οι ενέργειες του IRGCN δεν πληρούσαν τα διεθνή κριτήρια και πρότυπα επαγγελματικής ή ασφαλούς συμπεριφοράς στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η πιθανότητα να πραγματοποηθεί ένας λάθος υπολογισμός και κατ’ επέκταση μια σύγκρουση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου