Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

Επιτροπή Στρατευμένων 95 ΑΔΤΕ: Κείμενο Αλληλεγγύης στον συνάδελφο που Τιμωρήθηκε γιατί εξέφρασε γνώμη για την συμμετοχή της Ελλάδας στους βρώμικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους

«Mε ποινή 20 μέρες φυλακή η διοίκηση του 6ου Ειδικού Τάγματος Εθνοφυλακής στη Ρόδο τιμωρεί στρατιώτη επειδή εξέφρασε τις φιλειρηνικές απόψεις του ενάντια στον πόλεμο, την εμπλοκή-συμμετοχή του ελληνικού κράτους σε αυτόν, και τάχθηκε ενάντια στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ.»Ως Επιτροπή Στρατευμένων 95 ΑΔΤΕ θα θέλαμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον συνάδελφο μας που ύψωσε το ανάστημα του σε αυτούς που ονειρεύονται πολέμους, θάνατο και που μας προορίζουν για να στελεχώσουμε την πολεμική μηχανή για τα συμφέροντα της κάθε αστικής τάξης. Απαιτούμε επίσης να ανακληθεί η ποινή που του επιβλήθηκε επειδή είπε το αυτονόητο και το πανανθρώπινο , κάποιοι ανώτεροι φαίνεται να πιστεύουν ότι οι απόψεις υπέρ της ειρήνης δεν χωράνε στον Ελληνικο Στρατό, πόσο μάλλον σε ένα Ειδικό Τάγμα.
Αυτοί που επιλέγουν να τιμωρήσουν τον συνάδελφο είναι οι ίδιοι άνθρωποι που αδιαφορούν και μας βάζουν σε κίνδυνο σε κάθε φάση της θητείας μας. Απ’τις υπηρεσίες μέχρι τελικής πτώσης στη Ρόδο μέχρι τα «ατυχήματα» στην άλλη άκρη της ταξιαρχίας μας στο Καστελόριζο στα πλαίσια της γνωστής φρενίτιδας που τους πιάνει όταν έρχεται κάποιο τιμώμενο πρόσωπο.
Γι’αυτό πιστεύουν ότι είναι καλοί οι στρατιώτες, υπηρεσίες, κουβάλημα, όλη τη δύσκολη δουλειά μιας μονάδας.
Εμείς με τη σειρά μας καλούμε κάθε συνάδελφο να υψώσει ανάστημα κόντρα σε αυτή τη φιλοπόλεμη λογική, από το πιο μικρό ζήτημα της μονάδας του (που όλοι ξέρουμε ότι τελικά δεν είναι και τοσο μικρά) μέχρι την συνολική εναντίωση . στον πόλεμο και την πολεμική προετοιμασία, τον ρατσισμό και το φασισμό, το ΝΑΤΟ .
Ακόμα και μέσα στο στρατό έχουμε δικαιώματα και κανείς δεν θα μας τα στερήσει!

Επιτροπή Στρατευμένων 95 ΑΔΤΕ

 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου