Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

Διακλαδική άσκηση Ηρακλής- 2022: Ο Ελληνικός Στρατός ετοιμάζεται για τη Μέση Ανατολή

Οι φιλοδοξίες του ελληνικού κεφαλαίου είναι μεγάλες.
Διεκδικεί ευρύτερο πολιτική-στρατιωτικό ρόλο στην Μέση Ανατολή στο πλαίσιο των Αμερικανικών και Νατοϊκών ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, επιχειρώντας ταυτόχρονα παχυλά οικονομικά συμβόλαια. Οι ΗΠΑ περιορίζουν την παρουσία τους στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και ρίχνουν τις δυνάμεις τους στην Ασία και τον Ειρηνικό Ωκεανό απέναντι στην Κίνα και το κενό έρχεται να καλύψει η οικοδόμηση της νέας Αρχιτεκτονικής Ασφάλειας που οικοδομούν σε Μεσόγειο-Μέση Ανατολή οι χώρες της ιμπεριαλιστικής δύσης σε αγαστή συνεργασία με τους συμμάχους τους, τα αντιδραστικά Αραβικά καθεστώτα. 
Εδώ εντάσσεται και η ανασυγκρότηση στις Ένοπλες Δυνάμεις, οι κολοσσιαίες αγορές όπλων και οι προσλήψεις δεκάδων χιλιάδων Μισθοφόρων Στρατιωτών.
Μια ακόμη απόδειξη αυτών των σχεδιασμών είναι η Διεθνής Διακλαδική Άσκηση Ειδικών Επιχειρήσεων ΤΑΜΣ «Ηρακλής- 2022», που πραγματοποιήθηκε στην Αίγυπτο από τις 19 έως τις 26 Αυγούστου 2022 με την συμμετοχή ελληνικών και κυπριακών Ειδικών Δυνάμεων.
Πέραν της διοργανώτριας χώρας, της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελλάδας συμμετείχαν επίσης με προσωπικό και μέσα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η Ιορδανία, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και το Μπαχρέιν με παρατηρητές.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΦ, σκοπός της άσκησης «Ηρακλής- 2022», η οποία εκτελέστηκε στη Στρατιωτική Βάση Mohamed Naguib, ήταν η ρεαλιστική συνεκπαίδευση και η ενίσχυση της διαλειτουργικότητας των δυνάμεων που συμμετείχαν σε αντικείμενα ειδικών επιχειρήσεων. 
Τα επιμέρους σενάρια περιελάμβαναν επιχειρήσεις σε αστικούς και ανοιχτούς χώρους, βολές Ταχείας Αντίδρασης, ταχεία καταρρίχηση από Ε/Π, κατάδειξη στόχων και κατεύθυνση πυρών υποστηρίξεως, παροχή Α΄ Βοηθειών, διάσωση ομήρων καθώς επίσης ρίψεις αλεξιπτωτιστών σε ξηρά και θάλασσα.

Έχει σημασία βεβαίως να επισημάνουμε και το ρόλο του Κυπριακού κράτους και τις συμμαχίες που οικοδομεί η ελληνοκυπριακή αστική πολιτική ηγεσία.
Είναι λάθος να βλέπουμε την Κύπρο μόνο με τους όρους της Τουρκικής Εισβολής και Κατοχής, κλείνοντας τα μάτια στους Άξονες του πολέμου που συγκροτεί με Ελλάδα-Ισραήλ-Αίγυπτο, τις σχέσεις που οικοδομεί με ΗΠΑ, Γαλλία και Αραβικά καθεστώτα, την θέληση του να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και να επεκτείνει τον ιδιαίτερο ρόλο που παίζει στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς λόγω των ενεργειακών κοιτασμάτων και κυρίως της μοναδικής γεωγραφικής θέσης της νήσου.

Το ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ πρέπει να σταθεί απέναντι σε όλους αυτούς τους σχεδιασμούς και να αντιπαλέψει τα εθνικά-αστικά συμφέροντα και τις ιμπεριαλιστικές βλέψεις.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ
ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ
KANENAΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΕΣΟ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ
ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

1 σχόλιο:

  1. Ολα για ψευτικα λεφτα και δοξες στην τελικη οσοι πανε τι λεφτα θα παρουν ? και εαν παρουν ποσα θα τους φανε με της Κρατησεις ?Για εξωτερικο ολοι θελουν για περνουν λεφτα αλλα εδω γινεται το αντιθετω τρωνε και κανουν κρατησεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή