Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

25η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία Πετροχώρι Ξάνθης: Χώνονται φανταροι και χαμηλόβαθμα στελέχη για ασκήσεις με τους Αμερικανούς και ΝΑΤΟποίηση της Ταξιαρχία!

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ που έφτασε στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ είναι πάρα πολύ σοβαρή και δείχνει τους σχεδιασμούς και τις επιδιώξεις του Υπουργείου Άμυνας, του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΣ.
Η κυβέρνηση της ΝΔ και το αντιδραστικό στρατιωτικό κατεστημένο υλοποιώντας την πολιτική της πλήρους ταύτισης με τις ΗΠΑ, εμπλέκονται-συμμετέχουν στον πόλεμο της Ουκρανίας και στην εκδήλωση της επιθετικής ιμπεριαλιστικής στρατηγικής των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
Βασικοί άξονες αυτών των πολύ επικίνδυνων πολεμοκάπηλων κινήσεων είναι τα εξής:
1. Αποστολή όπλων στον Ουκρανικό Στρατό.
2. χρήση και εμπλοκή των αμερικανικών και ελληνικών βάσεων στον πόλεμο
3. Συνεχείς ασκήσεις-πολεμικές προετοιμασίες
4. Εμπλοκή των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και στον ευρύτερο ανταγωνισμό μεταξύ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ρωσίας που διεξάγεται σε Μεσόγειο, Μέση Ανατολή και Αφρική.
5. Προετοιμασία αποστολής ελληνικών στρατευμάτων και πολεμικών μέσων στα Βαλκάνια συμμετέχοντας στις δυνάμεις Ταχείας Επέμβασης του ΝΑΤΟ
6. Συμμετοχή σε αντίστοιχες πολεμικές προετοιμασίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
7. Χρήση του λιμένα της Αλεξανδρούπολης, του σιδηροδρομικού και οδικού δικτύου για τη μεταφορά στρατευμάτων και πολεμικών μέσων των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ σε Βαλκάνια και Ανατολή Ευρώπη, αλλά και οπλισμού στην Ουκρανία     

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτών των πολεμικών διεργασιών λάβαμε την παρακάτω ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ που μας περιγράφει συγκεκριμένες διεργασίες που συντελούνται στον Έβρο και πιο συγκεκριμένα στην 25η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία στο Πετροχώρι Ξάνθης. Στον Έβρο που αναβαθμίζεται στο πλαίσιο των αμερικανικών και ΝΑΤΟικών σχεδιασμών.
  
Μας περιγράφουν λοιπόν ότι στέλνουν από Γ ΕΑΝ, 21η και 24η ΕΜΑ που βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη στρατόπεδο Κανδηλάπτη για ενίσχυση της 25η Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας στο Πετροχώρι της Ξάνθης. 
Σκοπός της μετακίνησης αυτής είναι η πραγματοποίηση κοινής ελληνο-αμερικανικής άσκησης.
Επίσης, υπάρχει προσανατολισμός να αποκτήσει την επωνυμία Νατοϊκή η 25η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία.

Τι σημαίνουν όλα αυτά;
Μεγαλύτερη πολεμικής Εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς παρά το γεγονός ότι ο λαός μας εκφράζει σε κάθε περίπτωση μέτρησης της κοινής γνώμης σε τεράστια ποσοστά την αντίθεση τους και τα φιλειρηνικά του συναισθήματα.
Επίσης, για να εξυπηρετηθούν αυτοί οι πολεμικοί σχεδιασμοί των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που συμπαρασύρουν τον γαϊτανάκι του επικίνδυνου ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού, η κυβέρνηση της ΝΔ προβαίνει σε τεράστιες αγορές όπλων και πανάκριβες αναβαθμίσεις των οπλικών συστημάτων (2 δις ευρώ θα δοθούν σε γερμανικές πολεμικές βιομηχανίες για την αναβάθμιση των τεθωρακισμένων LEOPARD που βρίσκονται στον Έβρο) και προσλήψεις δεκάδων χιλιάδων φτωχών νέων ως Μισθοφόροι Στρατιώτες που δεν θα μπορούν να πουν όχι σε διαταγή αποστολής τους στο εξωτερικό και η απώλεια της ζωής θα προκαλέσει πολύ λιγότερες κοινωνικές αντιδράσεις.

Από την άλλη μεριά έχει αξία να δούμε τι σημαίνει σήμερα για τους φαντάρους και τα χαμηλόβαθμα στελέχη η πραγματοποίηση της Άσκησης: 
Κομμένες άδειες
Κομμένες απαλλαγές
και κομμένες Έξοδοι για τους συνφάνταρους και τα χαμηλόβαθμα στελέχη.
Επίσης, αργοπορίες, υπερωρίες, τρελή κούραση, μπόλικη εθνική προπαγάνδα και λόγοι ενάντια στην Ρωσία.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ όλες αυτές τις καταγγελίες.
Αντίστοιχη άσκηση είχε πραγματοποιηθεί και τον Μάρτιο του 2022:

«Πόλεμος» στο Πετροχώρι Ξάνθης με κοινή άσκηση Ελλάδας-ΗΠΑ


▸ Φαντάροι και μόνιμο προσωπικό να αρνηθούν τη συμμετοχή τους στην κοινή άσκηση Ελλάδας-ΗΠΑ.
Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι φορτηγά μεταφέρουν άρματα μάχης Abrams και τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Bradley από τη Ρουμανία στην Ξάνθη, μέσω του νομού Έβρου, για τη διεξαγωγή κοινής ελληνοαμερικανικής άσκησης, το Δίκτυο «Σπάρτακος» πήρε θέση. Καταδικάσαμε τόσο τη συγκεκριμένη άσκηση που εντάσσεται στις συνολικές πολεμικές προετοιμασίες της νατοϊκής ιμπεριαλιστικής φονικής συμμαχίας, όσο και το σύνολο της ασκούμενης αστικής πολιτικής από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, που έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα τεράστιο πολεμικό ορμητήριο, ένα μοναδικό πεδίο βολής που ασκούνται έλληνες και ξένοι στρατιώτες για τους βρώμικους πολέμους της νέας εποχής των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Τα πληρώματα των αμερικανικών τεθωρακισμένων και των ελληνικών του Δ’ Σώματος Στρατού θα συνεκπαιδευτούν για επιχειρήσεις σε εδάφη που προσομοιάζουν με ανάλογα της Ανατολικής Ευρώπης, ενώ άλλα σενάρια αφορούν την προάσπιση της Αλεξανδρούπολης από τυχόν συμβατική ή ασύμμετρη απειλή άλλης χώρας. Ιδιαίτερα τα σενάρια για την προάσπιση της Αλεξανδρούπολης επιβεβαιώνουν τους κίνδυνους για την περιοχή από τη δημιουργία αμερικανικής βάσης στο στρατόπεδο «Γιαννούλη» και την χρησιμοποίηση του λιμανιού της πόλης για τους Νατοϊκούς σχεδιασμούς.

Αφού ολοκληρωθούν οι ασκήσεις στις 18 Μάρτη, όλος ο εξοπλισμός θα μεταφερθεί στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και θα φορτωθεί στο γιγαντιαίο αμερικανικό οχηματαγωγό πλοίο «Liberty Passion».

Θέλουμε να τονίσουμε ότι με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις προετοιμάζονται συστηματικά, αντιμετωπίζοντας τη Ρωσία ως εχθρό, ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ εμπλέκει το ελληνικό αστικό κράτος στον πόλεμο της Ουκρανίας, παραχωρώντας πολεμικό υλικό και όπλα στον ουκρανικό στρατό και προβαίνοντας σε συνεχείς διευκολύνσεις στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. Παράλληλα, μέσω των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα υπάρχει ουσιαστική εμπλοκή των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στον πόλεμο.

Η πολεμική προετοιμασία που διεξάγεται στο Πετροχώρι Ξάνθης, αφενός, αποκαλύπτει τον πραγματικό επιθετικό ρόλο των ελληνοαμερικανικών συνεκπαιδεύσεων, αφετέρου, αποδεικνύει ότι υπάρχει κίνδυνος εκδικητικού πλήγματος.

Εμείς καλούμε τους συνφάνταρους και το μόνιμο προσωπικό να δηλώσει άρνηση συμμετοχής σε αυτές τις πολεμικές προετοιμασίες. Δεν έχουμε κανένα λόγο να εκπαιδευτούμε μαζί με τις αμερικανικές δυνάμεις. Δεν έχουμε κανένα λόγο να γίνουμε συμμέτοχοι και συνένοχοι στο δράμα των λαών. Καταδικάζουμε τη ρωσική ιμπεριαλιστική εισβολή, τους ανταγωνισμούς ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ και Ρωσίας και την τυχοδιωκτική ακροδεξιά εθνικιστική φιλονατοϊκή πολιτική της ουκρανικής κυβέρνησης που προκάλεσαν το δράμα των λαών της περιοχής. Θέλουμε να συμβάλουμε σε ένα διεθνιστικό ταξικό αντικυβερνητικό αντικαπιταλιστικό κίνημα, ενάντια στην εκμετάλλευση και καταπίεση, στην αιματοβαμμένη πραγματικότητα των καπιταλιστικών και ιμπεριαλιστικών συμφερόντων.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Δεν υπαρχει το χειροτερο πραγμα απο την παπαντζα να τα δειχνουμε ομορφα και ωραια μηπως και πανε σε καμια αμερικη με αποσπαση η μεγαλη για χρονια και παρουν τα λεφτα της ζωης τους αλλα να μην κανουν ενα καλυτερο αυριο με καλυτερες συνθηκες γενικα .Επειδη ειναι μερικη αναξαρτητους βαθμου,νομιζουν επειδη αυτη ειναι καλα οτι θα ειναι καλα και αλλου για τοσο τουβλα μιλαμε να μην ξερουν και στην τελικη γινεται μια τρυπα στο νερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή