Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

Το ελληνικό κράτος άφησε το 5χρονο προσφυγάκι να πεθάνει αβοήθητο από δάγκωμα σκορπιού

To Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες καταγγέλλει τον θάνατο 5χρονης στη νησίδα του Έβρου
Την παρέμβαση των ελληνικών αρχών για τη διάσωση ομάδας προσφύγων που έχουν εγκλωβιστεί σε νησίδα στον Έβρο ποταμό, ζητούν το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και η Human Rights 360.
Σε ανάρτησή του στο Twitter το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες ενημερώνει σχετικά με τους 50 πρόσφυγες που μετά από την προσπάθεια επαναπροώθησής τους στις 14 Ιουλίου από τις ελληνικές αρχές έμειναν εγκλωβισμένοι στην νησίδα του Έβρου.

Συγκεκριμένα στο tweet αναφέρεται πως ένα κορίτσι 5 ετών έχει χάσει τη ζωή του από τσίμπημα σκορπιού ενώ ένα άλλο 9χρονο κορίτσι βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και χρειάζεται αμέσως ιατροφαρμακευτική περίθαλψή.

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους πρόσφυγες δίνει το στίγμα των εγκλωβισμένων ανθρώπων και μαζί με την Human Rights 360 εγκαλούν τις ελληνικές αρχές ζητώντας: «να προχωρήσουν στην επείγουσα διάσωση μιας ομάδας προσφύγων που έχουν εγκλωβιστεί σε αυτό το σημείο».


Υπενθυμίζεται πως από τις 14 Ιουλίου οι 50 πρόσφυγες στερούνται τροφής και φαγητού, ενώ οι ελληνικές αρχές κωφεύουν ισχυριζόμενες πως δεν υπάρχουν πρόσφυγες στη νησίδα.
koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου