Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

Ο αγώνας συνεχίζεται παρά τις συλλήψεις στη «Μαλαματίνα»


Η σημερινή κινητοποίηση ΠΑΜΕ
Ο αγώνας συνεχίζεται παρά τις συλλήψεις στη «Μαλαματίνα»
efsyn.gr

Συνελήφθη ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων και ο αναπληρωτή γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών.

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι απεργοί της γνωστής εταιρείας παραγωγής ρετσίνας στη Θεσσαλονίκη, διαμαρτυρόμενοι μεταξύ άλλων, για τις απολύσεις 15 συναδέλφων τους, τις διώξεις κατά συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων και τις βλαπτικές μεταβολές του καθεστώτος εργασίας τους.

Σήμερα, βρέθηκαν έξω από το εργοστάσιο, βρίσκοντας και πάλι απέναντί τους ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Σημειώθηκε ένταση και συνελήφθη ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη «Μαλαματίνα», Γιάννης Φραγγίδης και ο αναπληρωτή γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών, Γιάννης Νιβορλής.

Η εντολή για τις συλλήψεις δόθηκε από την εισαγγελέα στην περίπτωση που «εμποδιστεί» απεργοσπαστικός μηχανισμός.

Η γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει «το όργιο καταστολής με τις τρομοκρατικές συλλήψεις» και απαιτεί «να αφεθούν ελεύθεροι».

Οι απεργοί κάνουν λόγο για προκλήσεις από πλευράς εργοδοσίας ώστε να δημιουργηθούν επεισόδια τονίζουν όμως παράλληλα πως δεν πρόκειται να καμφθεί η αγωνιστική τους διάθεση.

Έξω από την επιχείρηση βρέθηκαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ– Π.Σ., Κατερίνα Νοτοπούλου μαζί με αντιπροσωπεία της Κ.Ε του κόμματος και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής.


«Με ΜΑΤ και πούλμαν με απεργοσπάστες, προσπαθεί η κυβέρνηση και η εργοδοσία να καταστείλουν τον αγώνα των εργαζομένων», σχολιάζει το ΜέΡΑ25 και ζητά «να αποσυρθούν άμεσα τα ΜΑΤ, να σταματήσουν οι απεργοσπαστικές πρακτικές και να γίνουν δεκτά τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου